Kruger Park

Neushoorns op de weg door het Kruger Park
 

Safari's in het Kruger Park

Safari en Zuid-Afrika gaan hand in hand. Wat je reisdoel ook is in dit land, een safari hoort erbij. Zelfs de meest verstokte stadsmens vindt een natuurliefhebber in zichzelf tijdens een bezoek aan Kruger Park. Wanneer je oog in oog komt te staan met olifanten, giraffen, nijlpaarden en andere wilde dieren zul je dat nooit meer vergeten. Boek je trip door Kruger Park bij KILROY.

Gedurende de nacht hoor je het gebrul van de leeuwen en lijkt het alsof ze vlakbij de tent lopen. In werkelijkheid lopen de leeuwen ongeveer een kilometer van je slaapplek. Toch zijn de geluiden van de savanne een ervaring die je nooit zult vergeten. Het geritsel, gegrom en getjirp gaat door totdat de zon achter de horizon vandaan komt.

Camera in de aanslag

In het Kruger National Park in Zuid-Afrika kun je elk wild dier tegenkomen vanaf het moment dat je het park inrijdt. Soms spot je direct impala's, zebra's, giraffen of olifanten. Voor de roofdieren moet je toch echt vroeg je bed uit, die slapen gedurende de dag. Er is altijd en overal genoeg te zien en de geheugenkaart van je camera vult zich dan ook razendsnel wanneer je een nijlpaard ziet gapen in een modderpoel! Een absolute aanrader is om met een gids door het park te rijden. Zij weten bijvoorbeeld als geen ander een mannetjes giraffe van een vrouwtje te onderscheiden en kunnen aan de hand van de uitwerpselen zien welke beesten wat gegeten hebben en waar ze zich ophouden.

Nacht safari - je weet niet wat je meemaakt

De hitte van de de dag brengt dieren naar de drinkplaatsen. Apen en wilde zwijnen hangen meestal rond de modderpoel en gaan alleen aan de kant als de olifanten hun deel van het kostbare water opeisen. Wanneer het donker wordt, veranderd het park in een kakefonie van geluiden en dramatische gevechten en rooftochten. Nu kan het spotten met een grote schijnwerper beginnen. Glimmende ogen van verschillende dieren kunnen we onderscheiden. Was dat een cheetah in die boom?

Trips naar het Kruger Park

Je hebt min of meer twee keuzes als je op safari wilt naar de Kruger. Zo kun je de trip ruim van tevoren plannen, een auto huren en vanuit Johannesburg zelf naar het Kruger Park rijden. Er is enige moed voor nodig, maar de vier uur durende rit er naar toe is ook meer dan de moeite waard. Er zijn verschillende kampeermogelijkheden en huisjes in het park, of overnacht buiten het park. Wees ervan bewust als je ervoor kiest zelf door het park te gaan rijden dat je dan niet alle dieren ziet die je graag zou willen spotten. Daarom raden we aan om een safari door Kruger van tevoren te boeken, omdat de gidsen een enorm verschil maken in de beleving van alles om je heen en de hele dag met elkaar communiceren waar de dieren zich bevinden.

Via KILROY boek je goedkope een leuke tour door het Kruger Park. De professionele tourleaders vertellen je een hoop over de dieren en hun gedrag en over de enorme diversiteit aan planten die je tegenkomt. De trucks die gebruikt worden tijdens een voorgeboekte trip zijn erg veilig en speciaal ontworpen voor het spotten van dieren. Eten, drinken en accommodatie zijn tijdens een georganiseerde tour inbegrepen. Het enige wat je mee hoeft te nemen is jezelf en een camera! Als je voor het eerst op safari gaat raden wij je de vijfdaagse Drifter's Basic Safari aan.

In de flexibele backpacker hop-on hop-off buspas, Baz Bus Flexi 1 of 2 is een vierdaagse safari door het Kruger Park inbegrepen. Vraag onze Travel Specialists naar deze pakketjes. Als je ook nog iets anders wilt zien, dan kun je Intrepid's zevendaagse tour naar Kruger & Victoria Falls boeken. Deze trip gaat via de Kruger naar Botswana en de Victoria Falls. Een andere trip die we kunnen aanraden is de zeventiendaagse South Africa & Swazi Quest. Deze neemt je naast het Kruger Park mee naar Swaziland en Mozambique. Voor duikers is er de mogelijkheid om bij het St Lucia Wetland Park te duiken; het hoogtepunt van de trip.

Boek je reis naar Kruger Park

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact