Vodkatrain - Trans-Siberië en Trans-Mongolië treinreizen

Highlights

  • -
Altijd al de Trans-Mongolië Express wllen doen of wil je door India reizen per trein? Met de treinreizen van Vodkatrain kom je op de mooiste plekken en heb je de keuze uit meer dan 10 routes. Of je nu door Rusland, Mongolië, China of Vietnam wilt reizen. Met Vodkatrain kan het allemaal.

Met de treinreizen van de Vodkatrain reis je in kleine groepen internationale reizigers tussen 18 en 38 jaar. Naast dat de groep uit allemaal internationale jonge reizigers bestaat is het ook fijn dat je met je mede"Vodka"reizigers de coupe deelt in de trein.

Veel van de trajecten die je met Vodkatrain aflegt, zijn door afgelegen gebieden of over enorme lange stukken spoor. Zeker met de Trans-Mongolië Express leg je enorme afstanden af. Doordat er meerdere reizigers tegelijkertijd reizen via Vodkatrain, heb je de veiligheid en gezelligheid van de groep, maar blijf je toch zelf flexibel in je plannen en is er genoeg tijd om de locals te ontmoeten en te leren kennen.

Vodkatrain The Vodkatrain Map

Honcho's - lokale gidsen

Met de treinreizen van Vodkatrain kies je zelf een route en heb je op elke stop onderweg een andere lokale gids (honcho). Het voordeel van deze lokale gidsen is dat je op elke bestemming een betrouwbaar persoon tot je beschikking hebt die de taal goed spreekt en veel kan vertellen over zijn/haar stad. Je weet dus niet alleen gelijk waar de juiste bars te vinden zijn, maar leert ook wat over de geschiedenis van het land en de highlights die je kunt bezoeken.

Ook kunnen de Honcho's je meenemen naar lokale restaurants en zorgen ze ervoor dat je de lokale speciliteiten kunt proberen, zonder dat je de taal spreekt. In sommige gebieden spreken ze namelijk geen Engels. Oh en ook fijn is het als je Honcho kan zorgen voor lokale prijzen, ipv dat je mogelijk de toeristenprijs betaalt.

Bezoek en geniet van het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, het Rode Plein, het Kremlin, de steppes en toendra's in Siberië, Lake Baikal en het rotsachtige en heuvelachtige Mongolië. Ervaar hoe het is om te slapen in een traditionele Ger tent onder een heldere sterrenhemel. Dit soort ervaringen maken het reizen met Vodkatrain en KILROY tot 'once in a lifetime experiences'. Iets wat je veel zult horen van je medereizigers tijdens de reis.

Treinreizen Vodkatrain

Onderstaande Vodkatrain treinreizen zijn bij ons te boeken. Elke maand komen er meer treinreizen bij, welke misschien nog niet op de website staan, dus vraag altijd even om meer informatie bij ons reisexperts.

 

Ontmoet de locals, het is geen strandvakantie

De treinen op de Trans-Siberië, Trans-Mongolië, de zijderoute en in India zijn een ervaring op zich! Je deelt ze samen met een verscheidenheid aan passagiers: studenten, families, handelaren, militairen, zakenmensen... noem maar op.

Het zijn geen charters, maar lijndiensten en je zit dus tussen de lokale bevolking en deelt soms ook een coupé met ze. Andere culturen, dat hoort bij het reizen. Overnachten gaat in 4 bedden per coupé; 2 boven en 2 beneden. Je kunt deze aanvragen voor je groep van 4 of deze delen met de locals.

De compartimenten zijn voorzien van beddengoed, leeslampjes, een groot raam, een kleine tafel, ruimte voor een rugzak of twee en als je echt geluk hebt - een vaas met een plastic bloem. Rijtuigen hebben twee toiletten (geen douches), kokend water en een paar begeleiders ... elke trein heeft zijn eigen persoonlijkheid en vaste gasten, dus check het je boeking voor bijzonderheden.

Contact