Roadtrip Zuid-Afrika

Roadtrip Zuid-Afrika
Met deze roadtrip route pak je de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Start in Kaapstad en rij via de kust omhoog richting Johannesburg. Onderweg ga je surfen, walvissen spotten, wijn proeven en natuurlijk op safari!

Route

Kaapstad - Kaappunt - Hermanus - Oudtshoorn - Knysna - Port Elizabeth - Durban - Kruger - Johannesburg

Duur: 2 - 3 weken
Afstand: 3250 km

Roadtrip Zuid-Afrika

Kaapstad

Start je roadtrip in Kaapstad. Bekijk de zonsondergang vanaf de Tafelberg, bezoek Robbeneiland en proef verschillende lokale wijnen bij het Waterfront. Vergeet niet hier een goeie golf mee te pakken of een surfles te volgen. Dit kan nog goed van pas komen tijdens het vervolg van je roadtrip!

Tafelberg in Kaapstad, Zuid-Afrika

Lijkt het je relaxt om eerst even te wennen aan de Zuid-Afrikaanse sfeer voordat je aan je roadtrip begint? Laat je dan ophalen vanaf de luchthaven en ga de eerste dagen met een kleine groep mee Kaapstad verkennen. Accommodatie en maaltijden zijn hierbij inbegrepen.

Meer stadstours in Kaapstad

Kaappunt

Vervolg je reis naar Kaappunt, het meest zuidelijke puntje van het Kaapse schiereiland waar de Atlantische Oceaan samenkomt met de Indische Oceaan. Dit imposante berggebied torent 200 meter boven het water uit en zorgt voor zeer mooie kiekjes.

Kaappunt, Zuid-Afrika

Vanaf Kaap de Goede Hoop loop je in 40 minuten naar Kaappunt. Naast dit mooie uitzichtpunt vanaf de vuurtoren is het National Park met zijn vele diersoorten als bavianen, zebra's en elandenook echt de moeite waard om te bezoeken. Wil je liever oog in oog staan met pinguïns, ga dan naar Simon's Town's Boulder Beach waar je de Zuid-Afrikaanse Jackass pinguïn (ook wel zwartvoetpinguïn) vindt.

Zwartvoetpinguïns in Kaappunt, Zuid-Afrika

Hermanus

In het vissersdorpje Hermanus kan je tussen juni en december walvissen spotten, met als beste kans in september en november. Je zal vast niet de enige zijn. Hermanus is dé plek waar je walvissen spot, dus wel de moeite waard om hier te stoppen.

Walvissen spotten in Hermanus, Zuid-Afrika

Oudtshoorn

Reis het binnenland in richting Oudtshoorn, een klein dorp waar je het plattelandsleven kan ervaren. Bezoek de Cango grotten, één van Zuid-Afrika's natuurwonderen. Het kilometers lange netwerk van kalkstenen grotten en kamers werd vroeger gebruikt door de Zuid-Afrikaanse bosjesmannen om in te schuilen. Nog steeds worden er kamers ontdekt in deze grotten. Zonder twijfel gaat dit een hele mooie ervaring zijn!

Cango grotten in Oudtshoorn, Zuid-Afrika

Knysna

Tijd voor een adrenaline rush? Rij door naar het rustige en kleine stadje Knysna voordat je springt vanaf 216 meter hoogte op de Bloukransbrug. Nadat je de hoogste bungeejump ter wereld hebt gemaakt, mag je jezelf verwennen met seafood, een regionale specialiteit!

Bungeejumpen vanaf de Bloukransbrug in Zuid-Afrika

Port Elizabeth

Port Elizabeth staat ook wel bekend als de vriendelijke stad. Hier kan je goed duiken en zandboarden. Als je liever wat meer van de locals wil meemaken, kan je ook een dagtrip maken naar de townships in de buurt. Hier vind je de armere Zuid-Afrikanen en kan je ook vrijwilligerswerk doen. Houd wel rekening met een minimun verblijf van 2-4 weken bij vrijwilligersprojecten, zoals deze:

Durban

Durban zelf is vrij toeristisch, maar de stranden langs de zuidkust zijn meer dan de moeite waard. Als je nog niet gesurft hebt of je wilt juist meer, dan moet je dat hier doen! Durban staat bekend om het uitstekende Indiase eten. The Wild Coast, verder naar het zuiden, leent zich bij uitstek voor lange wandeltochten.

Kustlijn van Durban, Zuid-Afrika

Kruger

Voordat je op je eindbestemming Johannesburg aankomt, rij je de oostkust af richitng het bekende Kruger Park. Denk bij het plannen van je safari's aan het vermijden van de regenachtige seizoenen om het meeste uit je reis te halen. Je kan er ook voor kiezen om Kruger te skippen en direct door te rijden naar Johannesburg. Vanaf hier kan je ook een dagtrip plannen naar Lion Park waar je onder andere zeldzame witte leeuwen spot.

Leeuw in Kruger Park, Zuid-Afrika

Johannesburg

De laatste bestemming van deze roadtrip is Johannesburg. Het is één van de veertig grootste metropolen in de wereld. Zoals in veel grote steden gaat dit gepaard met bizarre contrasten. Lever je huurauto in en pak hier het vliegtuig naar huis of reis naar de volgende bestemming.

Skyline van Johannesburg, Zuid-Afrika

Hulp nodig voor je reis naar Zuid-Afrika?
Contact KILROY

 

Contact