Roadtrip Noordereiland

Roadtrip door het Noordereiland van Nieuw-Zeeland
De perfecte manier om het Noordereiland van Nieuw-Zeeland te verkennen is met een roadtrip. Je rijdt door een prachtig berglandschap, langs bruisende steden en kan relaxen op stranden die je normaal alleen in films ziet zoals in Lord of the Rings. Verwacht een flinke dosis Mordor landschap tijdens de roadtrip 'A Halfling's Ramble' door Midden-Aarde.

Route

Auckland - Waiheke Island - Hobbiton Movie Set - Waitomo Caves - Rotorua - The Coromandel - Ruapehu - Wellington

Duur: vanaf 1 week
Afstand: 1225 km
Vervoer: huur een campervan of reis met de bus.

Roadtrip Noordereiland Nieuw-Zeeland A Halflings Ramble

Auckland, 3 dagen

De roadtrip door Nieuw-Zeeland begint in Auckland. Geniet van de 'City of Sais'. Auckland is een bruisende stad tussen de havens, met witte stranden en eilanden zoals Waiheke Island. Verblijf hier 1-3 dagen.

Mount Eden in Auckland, Nieuw-Zeeland Mount Eden, Auckland

Waiheke Island

Vanaf Auckland ben je binnen 30 minuten op het zonnige eiland Waiheke. Geniet van de zon onder het genot van een heerlijk wijntje, die je kan nuttigen op een van de vele wijngaarden. 

Westkust Auckland

Na een roadtrip van 40 minuten door regenwouden langs de kust, kom je uit bij de zwarte stranden naast Auckland. Je kunt er surfen en hiken in de ruige ongerepte natuur.

Hobbiton Movie Set, 1/2 dag

Je weet pas echt hoe het is een Hobbit te zijn als je in de Hobbiton bent geweest. Je kan een bezoek aan de Hobbiton goed combineren met de Waitomo Caves en een tour door Rotorua. Bij de Hobbiton kom je alles te weten over de geschiedenis en productie van Lord of the Rings. Herken jij de filmset van Lord of the Rings in het Shire's Rest Café?

Bag End Hobbiton Movie Set Matamata Nieuw-ZeelandBag End, Bilbo's huis uit Lord of the Rings

Waitomo Caves - 1/2 dag

Vanaf de Hobbiton ben je binnen een uurtje bij de Waitomo Caves. Verken de grotten te voet of pak een tube. De Waitomo Caves zijn pikdonker en als de lampen uitgaan zie je de glimwormen.

Dichtstbijzijnde filmsets van Lord of the Rings:

  • Trollshaw Forest
  • Troll Hoarde Cave  

 

Rotorua, 1-2 dagen

Na het avontuur in de grotten van Waitomo rijd je door voor een flinke dosis natuur en cultuur in Rotorua. Je merkt vanzelf dat je in Rotorua bent aangekomen door de intense zwavellucht (lees: rotte eieren) die er hangt. De geothermale activiteit zorgt voor prachtige natuurverschijnselen, zoals geisers en modderbaden. In het Maori dorp Whakarewarewa kun je de actieve Pohutu geiser en de modderbaden bekijken. Als je in Whakarewarewa bent, vergeet dan niet een Maori show te bezoeken. Je leert de bijzondere Maori cultuur kennen door middel van verhalen, dans en zang.

Frying Pan Lake Rotorua Nieuw-ZeelandFrying Pan Lake, Rotorua

The Coromandel, 1-3 dagen

Ontdek het Coromandel schiereiland met een roadtrip door de hooggelegen bossen. Zet de auto langs de kant en bekijk het uitzicht over baaien met een ruige kustlijn. De wegen zijn al een avontuur op zich met steile hellingen en prachtige uitzichten. Relax op Hot Water Beach of kayak naar Donut Island - dat is een klein eiland aan de kust van Whangamata met een meer in het midden.  

Coromandel in Nieuw-ZeelandCoromandel

Ruapehu, 1-3 dagen

Hiken, wintersport of paardrijden: het kan hier allemaal! De Tongariro Crossing, één van de beste dagtrekkings in de wereld, mag je niet overslaan. Voor de Lord of the Rings fans: hier vind je de wereldberoemde vulkaan Mount Doom.

Nieuw-Zeeland Tongariro National ParkTongariro National Park

Wellington, 2-3 dagen

Op het meest zuidelijke puntje van het Noordereiland vind je Windy Wellington. Wellington heeft ontelbaar veel café's waar ze de ontzettend lekkere koffie schenken. De Lord of the Rings fans kunnen achter de schermen kijken in de Weta Workshop en de Weta Cave.

Oriental Bay in Wellington, Nieuw-ZeelandOriental Bay, Wellington

Dichtstbijzijnde filmsets van Lord of the Rings

  • Nazgul
  • Rivendell
  • Isengard Gardens
Contact