Roadtrip Nieuw-Zeeland: 3 weken

Roadtrip route: The Great Wizard's Tour
De roadtrip "The Great Wizard's Tour" neemt je in drie weken mee door het bijzondere Nieuw-Zeeland. Reis door berglandschappen, oeroude gletsjers, vulkaanlandschappen, Midden-Aarde en Lord of the Rings filmlocaties. Deze roadtrip brengt je naar het beste van het beste van Nieuw-Zeeland.

Reistijd: vanaf 3 weken
Route: Auckland - Hobbiton - Waitomo Caves - Ruapehu - Rotorua - Wellington - Nelson - Kaikoura - Franz Joseph/Fox Glacier - Queenstown - Fiordland - Central Otago - Christchurch
Vervoer: huur een campervan of reis met de bus.

Auckland, 2-3 dagen

Je roadtrip door Nieuw-Zeeland begint in Auckland. Neem een paar dagen om te acclimatiseren van je lange vlucht in Auckland. De stad ligt tussen twee havens en heeft prachtige stranden en eilanden die het bezoeken waard zijn. Ga lekker eten bij Viaduct Harbour of doe de Skyjump vanaf de Sky Tower.

Hobbiton, ½ dag

Ontdek de Midden-Aarde met een bezoekje aan de Hobbiton. Je vindt er 44 kleine huisjes in de groene graslanden van Matamata. Vergeet niet net zoals de Hobbits een drankje te nemen in The Green Dragon Inn. Je zult niet de enige bezoeker zijn, er lopen namelijk erg veel schapen! De dichtstbijzijnde Lord of the Rings filmlocatie: The Shire, Hobbiton.

Waitomo Caves, 1-2 dagen

De mistige kliffen, de kalkstenen rotsformaties en de oeroude bossen van Mangaotaki Rocks zie je vaak voorbij komen in Lord of the Rings. De filmlocaties Staddles Farm en Trollshaw Forest liggen 45 minuten van de Waitomo Caves. Verken het ondergrondse netwerk van de grotten van Waitomo te voet of per tube. 

Ruapehu, 2-4 dagen

Geniet een paar dagen in dit unieke mooie landschap. De Tongariro Crossing is een van de beste dagtrektochten ter wereld. Halverwege de trekking kun je kiezen of je Mount Doom beklimt. Als je in de winter op Mount Ruapehu bent, vergeet je ski's dan niet!  

Rotorua, 2-3 dagen

Je zult het ruiken als je in Rotorua aankomt, want door de geothermale activiteit komt er veel zwavel vrij. Bekijk de grootste geiser van het Noordereiland, de modderbaden en bezoek een show over de Maori cultuur.

Wellington

Wellington is een belangrijke stad voor de Lord of the Rings makers, een deel van de productie is gedaan in de Weta Workshop en de Weta Cave. Wellington heeft een breed aanbod aan theater en cultuur. De dichtstbijzijnde filmlocaties zijn: Nazgul, Rivendell, Isengard Gardens

Nelson

In het noorden van het Zuidereiland vind je het gebied met de meeste zonuren: Nelson. Verken het Abel Tasman park vanaf het water of maak dagenlange trekkingen door de prachtige landschappen van Kahurangi. De dichtstbijzijnde Lord of the Rings filmlocaties zijn: Chetwood Forest, Dimrill Dale, south of Rivendell

Kaikoura, 1-2 dagen

Kaikoura staat bekend om het leven in zee. Je vindt hier allerlei soorten walvissen, dolfijnen, zeehonden en andere grote vis. Spot wildlife vanaf de kant, het water of de lucht. Zwem met dolfijnen, duik met zeehonden of vis je maaltijd uit de zee.

Franz Josef en Fox gletsjer

Franz Josef en Fox Glaciers zijn een van de meest toegankelijke gletsjers ter wereld. Wandel tussen de prachtige ijsformaties en ravijnen, of bekijk de gletsjers vanuit de helikopter. De dichtstbijzijnde Lord of the Rings filmlocatie is: lighting of the beacons.

Franz Josef Glacier Nieuw-Zeeland

Queenstown, 2-3 dagen

Als je van outdoor activiteiten houdt en ook van een feestje, stop dan een paar dagen in Queenstown. Je kunt hier bungeejumpen, skydiven of paragliden. Je vindt hier veel filmlocaties van Lord of de Rings zoals: The Ford of Brunein, The Gladden Fields, Sindarin Pillars of the Kings, Isengard, Lothlorien

Fiordland, 2-3 dagen

Maak een stop in Fiordland en beleef een stukje Nieuw-Zeeland met natuur dat je nergens anders zult zien. Vaar langs de fjorden van Milford of Doubtful Sound, maak een meerdaagse trektocht door de bergen van Fiordland National Park of bekijk het prachtige landschap vanuit de lucht.  

Central Otago, 2-4 dagen

Central Otago is de perfecte plek om van de zon te genieten. De beste manier om de pracht van centraal Otago te ontdekken is via de Otago Central Rail Trail. Je fietst door de bergachtige, rotsachtige landschappen met uitzicht op kliffen, dorpjes bij de goudmijnen en wijngaarden waar je de beste wijnen kunt proeven.

Christchurch, 1-3 dagen

Christchurch is een bruisende stad waar je goed kunt stappen. Er is altijd wel ergens livemuziek. Na de aardbeving is de saamhorigheid onder de inwoners van Christchurch alleen nog maar sterker geworden. Dit zorgt voor een intieme sfeer. De perfecte plaats om gedag te zeggen tegen Midden-Aarde en weer naar huis te gaan.

Wil je een roadtrip door Nieuw-Zeeland maken?
Neem contact op
Contact