Roadtrip Nieuw-Zeeland: 2 weken

Roadtrip route: Elven Magic
Elfjes houden van prachtige betoverende plaatsen. Met de roadtrip "Elven Magic" van 10 – 14 dagen heb je de garantie dat je op de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland komt. Geniet van de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland en bezoek de spectaculaire filmlocaties van Lord of the Rings in het Noorder- en Zuidereiland.

Reistijd: vanaf 2 weken
Route: Auckland - Rangitoto - Hobbiton - Wellington - Nelson - Glenorchy - Queenstown
Vervoer: huur een campervan of reis met de bus.

Auckland

Begin in de bruisende stad aan de kust, gelegen tussen havens. Als je geacclimatiseerd bent kun je vanaf Auckland je roadtrip door Nieuw-Zeeland beginnen.

Rangitoto

Na een korte oversteek met de ferry, kom je aan op het vulkanische eiland Rangitoto. Klim naar het hoogste punt van het eiland en geniet van het geweldige uitzicht op de haven en skyline van Auckland. Kom je later weer terug op het vaste land van Auckland? Geniet dan van de vibe bij de Viaduct haven en sluit de dag af met een hapje en een drankje.

Hobbiton

De Hobbiton ziet er precies zo uit als je ziet in de film. Laat je rondleiden en hoor alle ins en outs over de film. Haal net als de Hobbits een biertje in de Green Dragon Inn. De dichtstbijzijnde Lord of the Rings filmlocatie is: The Shire, Hobbiton.

Wellington

Wellington is een belangrijke stad voor de Lord of the Rings, een deel van de naproductie is gedaan in de Weta Workshop en de Weta Cave. Wellington heeft een breed aanbod aan theater en cultuur. De dichtstbijzijnde Lord of the Rings filmlocaties zijn: Nazgul, Rivendell, Isengard Gardens

Nelson

In het noorden van het Zuidereiland vind je het gebied met de meeste zonuren van Nieuw-Zeeland: Nelson. Vermaak je op de mooiste stranden, in het Abel Tasman National Park of de pittoreske dorpjes van Nelson. Verken het Abel Tasman park vanuit een kajak en maak dagenlange trektochten door de prachtige landschappen van Kahurangi. De dichtstbijzijnde Lord of the Rings filmlocaties zijn: Chetwood Forest, Dimrill Dale, south of Rivendell

De gletsjers aan de westkust

Frans Jozef en Fox Glaciers zijn een van de meest toegankelijke gletsjers ter wereld. De Fox en Franz Josef gletsjers stromen tien maal sneller dan de meeste gletsjers en dat zorgt voor prachtige bevroren landschappen die je te voet of per helikopter kunt verkennen. De dichtstbijzijnde Lord of the Rings filmlocatie: lighting of the beacons.

Glenorchy

Als je van outdoor activiteiten houdt moet je zeker een stop maken in Glenorchy. Dit pittoreske dorpje ligt aan de noordkant van Lake Wakatipu, 45 minuten van Queenstown. Glenorchy is een goede basis voor meerdaagse trekkingen door bergen, langs kristalheldere meren en beukenbossen. De dichtstbijzijnde Lord of the Rings filmlocatie: Isengard, Lothlorien, Fangorn Forest

Queenstown

In Queenstown, het backpackerwalhalla en outdoorparadijs, kun je bungeejumpen, skydiven, paragliden en skiën in de winter. Ook voor de fans van Lord of the Rings is Queenstown the place to be: je vindt hier veel filmlocaties zoals The Ford of Brunein, The Gladden Fields, Sindarin Pillars of the Kings, Isengard, Lothlorien.

Wil je een roadtrip door Nieuw-Zeeland maken?
Neem contact op
Contact