Roadtrip Oost-Canada

Roadtrip route door Oost-Canada
Rij door het Oosten van Canada voor ongerepte kustlijnen, outdoor activiteiten, beroemde vuurtorens, romantische plekjes en goede restaurants. In Oost-Canada is elke afslag een interessante.

Route

Halifax - Peggy's Cove - Lunenburg - Kejimakujik - Annapolis Royal - Saint John - Hopewell Cape - Charlottetown - Cape Breton - Baddeck - Louisebourg - Halifax

Duur: 2-3 weken
Afstand: 1900 km

Roadtrip Oost-Canada route

Beste reistijd

We raden je aan om deze roadtrip te maken in het zomerseizoen van mei t/m september.

Overnachten

Dit deel van Canada is geschikt voor kamperen. Ook vind je hier eenvoudige bed & breakfasts in de kleinere steden. Hotels zijn er genoeg in de grotere steden, maar kunnen in het zomerseizoen snel volgeboekt zijn.

Halifax, Nova Scotia

De roadtrip start in Halifax, de hoofdstad van de provincie Nova Scotia. Haal je auto op en blijf een aantal dagen in deze metropool met een bruisend nachtleven, het Maritime Museum en hike- en kajakroutes in de buurt.

Halifax in Nova Scotia, Canada

Peggy's Cove, Nova Scotia

Rij langs de kust naar het vissersdorpje Peggy's Cove, bekend van de vuurtoren met uitzicht over de rotsen en de Atlantische Oceaan die één van de meest gefotografeerde gebouwen van Oost-Canada is.

Nova Scotia Peggys Cove vuurtoren

Lunenburg, Nova Scotia

Deze fotogenieke havenstad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en heeft zijn authentieke sfeer nog altijd behouden. De Waterkant en het Bleunose Museum mag je niet missen!

Nova Scotia Lunenburg

Kejimkujik National Park, Nova Scotia

Hiken in Kejimkujik National Park is populair en kan het hele jaar door. Volg dezelfde route als de Mi'kmaq indianen vroeger namen per kano. Boek een hut aan de rand van het meer of kampeer op één van de vele campings in het park.

Kejimkujik National Park in Canada

Let opParks Canada heeft bekend gemaakt dat de entrees voor Canadese National Parks en Historische gebieden in 2017 gratis zijn vanwege de 150ste viering van de Canadese Confederatie.

Annapolis Royal, Nova Scotia

De badplaats Annapolis Royal ligt tussen de bergen en de zee en is daardoor een mooi stadje gelegen aan de waterkant. Annapolis Royal heeft een uniek stukje geschiedenis. Lang voor de komst van Europeanen was deze badplaats het thuis van de Mi'kmaq indianen die hier de enige inwoners van deze provincie waren voor duizenden jaren.

Nova Scotia Annapolis Royal in Canada

Saint John, New Brunswick

Na een tripje met de ferry over de Bay of Fundy kom je aan in Saint John, de hoofdstad van provincie New Brunswick. Wandel door de charmante straatjes en ga walvissen spotten in Grand Manan Island. De beste kans op walvissen is in augustus.

New Brunswick Saint John

Hopewell Cape, New Brunswick

Één van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Canada is het grote verschil in eb en vloed in de Bay of Funday dat twee keer per dag plaatsvindt. Voornamelijk bij de Hopewell Rocks Tidal Exploration is het geweldig om dit te ervaren. Het verschil tussen de getijden kan wel tot 14 meter zijn! Mag je niet missen dus. 

Hopewell Cape in New Brunswick, Canada

Charlottetown and Prince Edward Island

De volgende stop is in de kleinste provincie van Canada, Prince Edward Island. Je kan hier dagen ronddwalen door Charlottetown, groene heuvels en idylische dorpjes om de authentieke sfeer te proeven voordat je weer terugrijdt naar het vasteland van Nova Scotia met de ferry.

Prince Edward Island Confederation Bridge

Cape Breton Highlands National Park, Nova Scotia

De noordkust van Nova Scotia is een indrukwekkend gebied met een zeer mooie rit richting de top van het eiland. Het is een drukbezochte plek in de zomer. Sydney is de grootste stad op het eiland en de nabijgelegen luchthaven "Sydney, Nova Soctia" wordt onder reizigers dan ook vaak verward met de luchthaven van Sydney in Australië.

Nova Scotia Cape Breton Highlands National Park

Let op: Parks Canada heeft bekend gemaakt dat de entrees voor Canadese National Parks en Historische gebieden in 2017 gratis zijn vanwege de 150ste viering van de Canadese Confederatie.

Baddeck, Nova Scotia

Het kleine stadje Baddeck markeert het begin en het einde van de schilderachtige Cabot Trail. Het is een favoriete stop voor zeilers en perfect voor een relax momentje tussen de heuvels en om het water.

Nova Scotia Baddeck

Louisbourg, Nova Scotia

De forten van Louisburg brengen je terug naar één van de drukste zeehavens van Noord-Amerika in de 18e eeuw. Breng een middagje hier door voordat je weer terugrijdt naar Halifax.

Nova Scotia Louisbourg

Let op: Parks Canada heeft bekend gemaakt dat de entrees voor Canadese National Parks en Historische gebieden in 2017 gratis zijn vanwege de 150ste viering van de Canadese Confederatie.

Halifax, Nova Scotia

En dat is alweer het einde van deze roadtrip. Lever je auto in en verblijf hier nog een aantal nachten als je tijd over hebt.

Nova Scotia Halifax Town Clock

Roadtrip maken met een camper?

Een camper geeft je het gevoel van ultieme vrijheid wanneer je door de VS of Canada reist. Alle benodigdheden heb je bij je en je hoeft geen zorgen te maken over het vinden van lokaal vervoer en accommodatie. Je hebt je vervoer en accommodatie al bij je! Bekijk hier onze campers in Canada.

Roadtrip door Oost-Canada met camper

Contact