Roadtrip Great Ocean Road Plus

Roadtrip Australië - Great Ocean Road Plus
Reis van Melbourne naar Adelaide, langs de prachtige kustlijn van Victoria. De Great Ocean Road is niet voor niets wereldberoemd! Ervaar daarna het Grampians natuurgebied, de grotten van Naracoorte en proef rode wijn of chardonnay in Coonawarra.

Route

Melbourne - Apollo Bay - Warrnambool - Halls Gap - Penola - Naracoorte - Padthaway - Keith - Adelaide

Duur: vanaf 1 week
Afstand: 1225 km 
Vervoer: huur een autocampervan of ga met de bus.

Dag 1 Melbourne naar Apollo Bay

Je roadtrip door Australië begint vanaf Melbourne en heeft heel wat moois voor je in petto. Vanuit Melbourne zal je de Phillip Baai aan de rechterkant houden en door Werribee en Geelong rijden, voordat je de auto heel even aan de kant kunt zetten bij Point Lonsdale om van een geweldig uitzicht te genieten. Bezoek daarna het Surfworld Museum in Torquay of pak zelf de surfplank. In Torquay begint de wereldberoemde Great Ocean Road. Men zegt dat deze route het mooist is tussen Lorne en Apollo Bay. De snelweg loopt over de steile kliffen wat ontzettend mooie plaatjes oplevert! Verken de regenwouden en watervallen in Otway National Park met een wandeling door de boomtoppen via de Otway Fly Tree Top Walk. Otway National Park ligt bij Apollo Bay in de buurt, waar je kunt overnachten.

Dag 2 Apollo Bay naar Warrnambool

Vandaag gaat de roadtrip verder naar het meest beroemde deel van de Great Ocean Road, namelijk het Port Campbell National Park. Je ziet hier de meest bijzondere rotsformaties - ook wel de Twaalf Apostelen genoemd. Mis de uitkijkpunten niet - je hebt een garantie op onvergetelijke uitzichten! Warrnambool is de enige stad van de gevaarlijke Shipwreck Coast (er zijn meer dan 160 schepen aangespoeld). Als je deze roadtrip tussen mei en oktober maakt, dan heb je kans walvissen te zien.

Australië Twaalf ApostelenTwaal Apostelen

Dag 3-4 Warrnambool naar Halls Gap

Scoor een ontbijt in het havendorpje Port Fairy en struin door de straatjes met prachtige oude gebouwen. Vanaf Port Fairy zul je de kust even laten voor wat het is en naar Grampians National Park rijden. Vanaf Dunkeld kan je leuke hikes maken langs bergen, zoals Mount Sturgeon en Mount Abrupt en langs mooie watervallen. De Grampians zijn de locatie waar je rotstekeningen van de Aboriginals kunt zien.

Grampians National Park AustraliëGrampians National Park

Halls Gap is de eindbestemming van vandaag en de plek waar de meeste toeristen die de Grampians bezoeken verblijven. Omdat het zo'n prachtige plek is, heb je hier nog een dagje nodig voor hiking, klimmen, wildlife spotten of een roadtrip door het park.

Dag 5 Halls Gap naar Penola

Als je de MacKenzie watervallen nog niet hebt gezien, kan je via Halls Gap richting Horsham rijden. Als je van klimmen houdt, moet je echt even uitstappen bij Mount Arapiles-Tooan. Daarna kom je in South Australia aan en rij je langs de indrukwekkende Naracoorte grotten die op de werelderfgoedlijst staan. De kalkstenen grotten zijn het huis voor vleermuizen en er zijn veel prehistorische fossielen. Verblijf in Penola - waar je kunt wandelen - of in Coonawarra - een wijndistrict dat bekend staat om de rode wijn.

Mackenzie Waterval bij Halls Gap, AustraliëMackenzie Waterval

Dag 6 Penola via Naracoorte, Padthaway en Keith naar Adelaide

Je kan vandaag nog een bezoekje brengen aan de Naracoorte grotten. Ga daarna wijn proeven in Padthaway en neem daarna de Dukes Highway via Keith naar Adelaide.

Dag 7: Adelaide

De beste manier om Adelaide te verkennen is te voet. Bezoek de Adelaide Central Market als je er op dinsdag, donderdag, vrijdag of zaterdag bent. Ook kan je naar de chocoladefabriek van Haigh's.

Adelaide, AustraliëAdelaide

Campervans in Australië

Campervans in Australië
Bekijk al onze campervanmodellen in Australië, van twee tot zespersoonscampers.
Bekijk alle modellen

 

Contact