Roadtrip Southern States

Roadtrip door de zuidelijke staten van Amerika
Maak een roadtrip langs de roots van de muziekgeschiedenis en de thuisbasis van Elvis Presley, Hank Williams, Robert Johnson, Dolly Parton en Otis Redding. Onderweg kom je ook restanten van de Amerikaanse burgeroorlog en burgerrechten beweging tegen. De zuidelijke staten zijn compleet anders!

Route

Atlanta - Montgomery - Mobile - New Orleans - Jackson - Memphis - Great Smoky Mountains National Park - Atlanta

Duur: 2-3 weken
Afstand: 2600 km

Roadtrip Southern States Amerika

Atlanta, Georgia

Pik je huurauto op in het bruisende Atlanta. Check even dubbel waar je moet zijn als het adres Peachtree is, Atlanta heeft er namelijk 71 straten van. Atlanta ken je waarschijnlijk van z'n wereldbekende CNN-toren en als thuisbasis van Coca Cola.

Atlanta, Georgia, VS

Montgomery, Alabama

Welkom in Home Sweet Home Alabama! In Montgomery vind je veel geschiedenis terug. De stad speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging met onder andere de arrestatie van Rosa Parks nadat zij weigerde om haar plaats in de bus af te staan aan een blank persoon. Daarnaast heeft Martin Luther King ook verschillende vreedzame protesten in de straten van deze stad geleid.

Cityhall Montgomery in Alabama, VS

Mobile, Alabama

Mardi Gras, ook wel bekend als Fat Tuesday, begon hier in Mobile in 1703. Slechts enkele Amerikaanse steden hebben zo'n rijke geschiedenis en charme als Mobile. Breng een bezoekje aan één van de prachtige musea, snuif de mooie architectuur op en ga lunchen in de vele visrestaurants die de stad telt.

Mobile, Alabama

New Orleans, Louisiana

In New Orleans draait alles om Blues, Jazz, voodoo en Mardi Gras! Ga op kroegentocht in het gezellige French Quarter, zet de avond verder in Bourbon Street en eet je hangover weg met al het geweldige eten dat deze stad te bieden heeft.

French Quarter Street in New Orleans, Louisiana

Jackson, Mississippi

Je herinnert je deze stad misschien nog wel van de film "The Help" of van de Heavy Metal, Indie Rock en Blue Grass. Voor je hier vertrekt moet je zeker een restaurant induiken en de lokale specialiteit, genaamd 'peach cobbler', proberen.

Peach Cobbler in Jackson, Mississipi

Memphis, Tennessee

Elvis Presley en Graceland - moeten we hier nog meer zeggen? Wel naast het hele Elvis gebeuren staat Memphis ook gekend als de BBQ hoofdstad van de Verenigde Staten. Wandel binnen in één van de vele 'rib joints' en laat je achterover blazen door de beste BBQ maaltijd van je leven. Soulfoud en rock n roll - dat is de beste combinatie.

Memphis, Tennessee

Nashville, Tennessee

In Nashville is er altijd wel een plek waar je live muziek kan vinden ongeacht het uur van de dag. Geniet van de rytmische tonen van de verschillende honky-tonk bands in Tootsie’s Orchid Lounge, beginnende artiesten in het Bluebird Cafe en country legendes in Grand Ole Opry. Hier weet je nooit wat je tegenkomt!

Nashville, Tennessee

Great Smoky Mountains National Park

We hebben het beste voor het einde gehouden! Het Smoky Mountain National Park staat bekend om zijn geweldige natuur en dieren, prachtige bergen en indrukwekkende restanten van de zuidelijke Appalachian cultuur. Ga er op uit en ontdek wat deze prachtige omgeving te bieden heeft.

Great Smokey Mountains NP

Boek je camper(van) op tijd!

Bijna 80% van alle reizigers die naar Noord-Amerika reist, huurt ieder jaar een camper of campervan in de zomermaanden. Door de grote vraag naar campers voor met name de maanden juni en juli, stijgen de prijzen zodra de beschikbaarheid minder wordt. Boek dus nu al je camper(van) als je weet dat je gaat roadtrippen!

Autohuur in de VS al vanaf 20 jaar

Autohuur in de VS al vanaf 20 jaar
Wil je roadtrippen door de VS, maar ben je te jong? Normaal gesproken moet je minimaal 25 zijn. Geen probleem bij KILROY. We hebben speciale afspraken met onze partners in de VS, waardoor je al vanaf je 20e een auto kunt huren.
Meer informatie

 

 

Wil je hulp bij het plannen bij je roadtrip in de VS?
Contact KILROY
Contact