Roadtrip Route 66

Route 66 is misschien wel de meest bekende route van Amerika. Deze 4.000 kilometer lange roadtrip neemt je mee door drie tijdzones en acht staten: dwars door de USA! Van het zanderige oosten naar het groene westen, door o.a. Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.

Route

Chicago - Springfield - St. Louis - Joplin - Oklahoma City - Amarillo - Santa Fe - Gallup - Flagstaff - Los Angeles

Duur: 4-6 weken
Afstand: 3530 km

Roadtrip Route 66 Amerika

Route 66 is ooit gestart in 1926 en werd opgeheven in 1985. De officiële naam dan, want de weg is nog gewoon te volgen en is prima bereisbaar! Brede wegen, veel grote trucks en beschaafde weggebruikers zijn kenmerkend voor de Amerikaanse highways.

Illinois

Een roadtrip langs Route 66 geeft je een goed beeld van het uitgestrekte, hysterische en extreme Amerika. Start je roadtrip in Grant Park, Chicago. Geef gas en verruil al snel de wolkenkrabbers voor kleine, fotogenieke Amerikaanse dorpjes. 

Chicago Lincoln Park

Missouri

Verslind kilometers asfalt richting Missouri, een staat met een stoffige historie vanwege de 'Dust Bowl Days'. Een benaming voor de enorme stofstormen die in de periode van 1930 tot 1941 over dit gedeelte van Amerika raasden en voor intense armoede zorgden.

Texas

Begeef je in hét decor van de western film, Sandia Peek. Moe van al het moois? Parkeer je ijzeren vierwieler dan bij één van de motels langs de weg. Deze zijn gemakkelijk te vinden, met dank aan de Amerikaanse voorliefde voor neonverlichte reclameborden.

Arizona

Route 66 leidt je verder via Texas naar Arizona. Onderweg passeer je o.a. Monument Valley, een must-see vanwege de unieke rotsformaties die uit het roodoranje zandlandschap omhoog rijzen.

Monument Valley

Aan natuurschoon geen gebrek op dit deel van de route. Arizona staat bekend om haar indianen en koper, maar de Grand Canyon is waar deze staat pas echt beroemd om staat.

Grand Canyon

Californië

En na zo'n hoogtepunt volgt het dieptepunt al snel: het einde van de roadtrip is in zicht als je Californië binnenrijdt. Hier kun je terecht voor een laatste overdosis Amerika. En hoe! De originele route loopt dwars door Beverly Hills en Hollywood en leidt uiteindelijk naar de beroemde Sunset Boulevard in Los Angeles. Een perfecte plek om deze unieke roadtrip te eindigen, de auto vaarwel te zeggen en op het strand alle indrukken van de afgelopen weken langzaam op je in te laten werken.

Los Angeles beach

Boek je camper(van) op tijd!

Bijna 80% van alle reizigers die naar Noord-Amerika reist, huurt ieder jaar een camper of campervan in de zomermaanden. Door de grote vraag naar campers voor met name de maanden juni en juli, stijgen de prijzen zodra de beschikbaarheid minder wordt. Boek dus nu al je camper(van) als je weet dat je gaat roadtrippen!

Autohuur in de VS al vanaf 20 jaar

Autohuur in de VS al vanaf 20 jaar
Wil je roadtrippen door de VS, maar ben je te jong? Normaal gesproken moet je minimaal 25 zijn. Geen probleem bij KILROY. We hebben speciale afspraken met onze partners in de VS, waardoor je al vanaf je 20e een auto kunt huren.
Meer informatie
Wil je hulp bij het plannen van je roadtrip in de VS?
Neem contact op
Contact