Roadtrip Oostkust USA

Roadtrip route Oostkust USA
Genoeg te zien en te doen aan de oostkust van de Verenigde Staten. Wat dacht je van wereldsteden als New York, Boston en Washington of natuurparken als de Smokey Mountains en Niagara Falls. Zomaar een paar bestemmingen die op de route liggen.

Route

New York - Niagara Falls - Pittsburgh - Shenandoah NP - Blue Ridge Parkway - Great Smokey Mountains NP - Virginia Beach - Washington DC - New York

Duur: 3-5 weken
Afstand: 3570

Roadtrip route Oostkust Amerika

New York

Begin je roadtrip door Amerika in New York, 'The City That Never Sleeps'. Er is genoeg te doen in New York, van sightseeing en shoppen tot de indrukwekkende Times Square en Central Park. Zorg dat je genoeg tijd hebt om New York te verkennen.

New York City

Niagara Falls

Vergeet tijdens het maken van een roadtrip in Amerika niet een bezoek te brengen aan de wereldberoemde, imposante Niagara Falls. Bewonder de watervallen op afstand of beleef de watervallen van dichtbij met de 'Maid of the Mist' tour.

Niagara Falls

Pittsburgh

Pittsburgh staat bekend als één van de beste sportsteden van Amerika. Een goede reden dus om wat American Football of baseball wedstrijden mee te pakken. Neem daarnaast ook een treinritje op het bijna verticale Duquesne Incline treinspoor.

Duquesne Incline treinspoor in Pittsburgh

Shenandoah National Park

Rijd door het prachtige Shenandoah National Park. Deze route is vooral in de herfst populair, wanneer de herfstachtige kleuren tevoorschijn komen. Houd je camera dus bij de hand! Maak een indrukwekkende wandeling of overnacht een aantal nachten in een tent. Geniet van een prachtig uitzicht vanaf de top van de Blue Ridge Mountains. Of wandel over het beroemde en indrukwekkende Appalachian Trail met enorme eiken en een adembenemend landschap.

Shenandoah National Park in Virginia

Blue Ridge Parkway

Van het ene adembenemende landschap rij je zo door naar de andere. Ook Blue Ridge Parkway staat garant voor geweldige uitzichten. Hang de cowboy uit op een paard of vang je eigen avondeten tijnds een middagje vissen. Genoeg outdoor te doen hier!

Blue Ridge Parkway

Great Smokey Mountains National Park

Het Smoky Mountain National Park staat bekend om zijn geweldige natuur en dieren, prachtige bergen en indrukwekkende restanten van de zuidelijke Appalachian cultuur. Ga er op uit en ontdek wat deze prachtige omgeving te bieden heeft.

Great Smokey Mountains National Park

Virginia Beach

Vervolg je roadtrip naar Virginia Beach, één van ’s werelds langste stranden. De perfecte locatie dus voor een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan.

Virginia Beach

Washington DC

Een roadtrip door Amerika is niet compleet zonder een bezoek aan Washington, de hoofdstad van Amerika. Ga op ontdekking door de historische stad. De vele musea, monumenten en parken zijn zeker de moeite waard. Huur een fiets en verken de stad al fietsend.

Washington DC Georgetown Street

New York

Eindig je roadtrip ook weer in New York. Ga nog even winkelen en sluit, voordat je weer naar huis gaat, de vette roadtrip af met een helikoptervlucht over New York. 

Uitbreidopties

Wat dacht je bijvoorbeeld van het heksenstadje Salem of Quechee Gorge, dat ook wel de "mini Grand Canyon" wordt genoemd. En steek na de Niagara Falls de grens over naar de Canadese stad Toronto. Er is heel wat mogelijk en zóveel te zien. Als je de volgende bestemmingen in bovenstaande route stopt, neem dan minimaal drie tot vijf weken de tijd. Het is het meer dan waard!

 • Rhode Island
 • Newport
 • Cape Cod
 • Salem
 • Portland
 • White Mountain & Mount Washington
 • Quechee Gorge (Mini Grand Canyon)
 • Albany
 • Toronto, Canada
 • Seneca Rocks National Recreation Area
 • Asheville
 • Charleston
 • Myrtle Beach
 • Wilmington
 • Norfolk

 

Autohuur in de USA al vanaf 20 jaar

Autohuur in de USA al vanaf 20 jaar
Wil je roadtrippen door de VS, maar ben je te jong? Normaal gesproken moet je minimaal 25 zijn. Geen probleem bij KILROY. We hebben speciale afspraken met onze partners in de VS, waardoor je al vanaf je 20e een auto kunt huren.
Meer informatie
Wil je hulp bij het plannen bij je roadtrip in de VS?
Contact KILROY
Contact