Roadtrip Noordwest USA

Rijd met je campervan, auto of motorhome door de staten Washington, Idaho en Oregon. Zorg voor een lekker roadtrip-muziekje want je zult heel wat mijlen slijten op deze spectaculaire route in het noordwesten van de States.

Je kunt deze route in twee weken rijden, maar we raden aan om toch langer te blijven plakken in nationale parken en andere tussenstops. Je kunt hier zo een maand vertoeven.

Route

Seattle - Mount Vernon - North Cascades NP - Coulee Playland Resort - Electric City - Coeur D'Alene - Butte - Yellowstone National Park - Idaho Falls - American Falls - Boise - La Grande - Portland - Mt. Rainier NP - Everett

Duur: 2 weken
Afstand: 3090 km

Mount Vernon

Vlieg op Seattle - hier begint de roadtrip. Na een korte stedentrip pak je de Interstate 5 naar Mount Vernon. Een korte rit van iets meer dan 40 mijl (64 km). We raden aan hier een camping op te zoeken zodat je even kunt oefenen met je campervan of motorhome. Bezoek Chumash Painted Cave - hier vind je oude rotstekeningen.

North Cascades NP

Na een nacht in je nieuwe mobiele huis ga je verder roadtrippen door het Noordwesten van Amerika. Deze weg van 65 mijl neemt je mee door prachtige landschappen. Je volgt de Skagit-rivier en kunt stoppen in kleine dorpjes zoals Lyman, Hamilton en Concrete. Concrete doet zijn naam eer aan, want alles is van cement gemaakt. In 1900 stonden hier nog houten huizen, maar daar zijn slechts drie van over. Vandaag rij je nog verder door Rockport en Marblemount en kom je uiteindelijk aan bij North Cascades National Park. Je hebt uitzicht op de Damnation Peak, Mount Despair, Mount Terror en Mount Triumph.

North Cascades Np Diablo Lake

Coulee Playland Resort 

Dit deel van de roadtrip neemt je mee langs de Grand Coulee Dam. Deze dam produceert de meeste elektriciteit in Amerika en is de vijf na grootste ter wereld. Deze dam is enorm!

Grand Coulee Dam

Coeur D'Alene

De roadtrip naar Coeur D'Alene in Idaho neemt je vanaf Electric City mee langs Spokane in Washington. Spokane is een perfecte plaats om even rond te hangen - ga bijvoorbeeld wijn proeven in de wijngaarden van Spokane. Parkeer je campervan of motorhome aan het meer bij Blackwell Island. Coeur d'Alene is de plek voor outdoor activiteiten en perfect om een paar dagen te verblijven: er zijn bijvoorbeeld 47 trekkingroutes, je kunt er vissen, golven, paardrijden en dat allemaal in een supermooie omgeving.

Butte

275 mijl is nogal wat. In principe kun je de Interstate pakken en na 5 uur rijden op je bestemming aankomen, maar het is leuker een andere route te pakken. Je verlaat de staat Idaho en komt aan in Montana - ook wel de Big Sky country genoemd. De omgeving is echt geweldig! Je kunt verblijven in Anaconda of Butte, gelegen in de Rocky Mountains. Breng een bezoek aan de universiteit van Montana, de Elk Foundation en Fort Missoula.

Yellowstone National Park 

Ga over de Interstate en sla af bij Belgrade en reis verder over de prachtige route 191. Je reist door Gallatin National Forest en Big Sky Resort. Je kunt via de westingang het Yellowstone National Park inrijden. Het zou zonde zijn als je niet een paar dagen zou blijven om het park te verkennen. Je kunt de bezienswaardigheden van het park al rijdende checken - als er files staan dan komt dat omdat er wildlife op het pad loopt. Je vindt buffels, beren en elanden in het Yellowstone National park. Er is genoeg kampeergelegenheid in het park. Bezoek de thermale baden bij Mammoth en de Grand Canyon van Yellowstone.

Yellowstone National Park

Idaho Falls

Verlaat het Yellowstone National Park vanaf het zuiden zodat je in het Grand Teton NP terecht komt. Vanaf Jackson Lake Valley kom je terecht in een prachtig berglandschap. Blijf op route 89, steek de Idaho grens over en bezoek de Idaho watervallen. Bij Jackson is een resort waar veel beroemde mensen komen - doe er een drankje en kijk je ogen uit!

Idaho Falls

American Falls

Er is in Amerika veel veranderd voor de natives, maar in het verdrag van Fort Bridger in 1868 is vastgelegd dat de Shoshone en Bannock stammen 1,8 miljoen acres mochten houden. Jaren later is er hier 544 duizend are van over en is deze regio een must-see! Als je Highway 15 pakt, rijd je langs de Fort Hall Indian Reservations. Stop hier om kunst te bekijken en het winkeltje The Clothes Horse te bezoeken. De Shoshone Bannock stam heeft door de jaren heen een unieke stijl ontwikkeld.

Shoshone Tribe


Neem de afslag naar Highway 86 richting de American Falls. Als je exit 12 neemt van Highway 86 kom je bij het Massacre Rocks State Park gelegen aan de Snake River. Deze plaats werd vroeger gebruikt als rustplaats. Je ziet de namen van emigranten terug in de rotsen van Register Rock. Je kunt in het State Park kamperen. 

Boise

Volg de Snake rivier richting Boise. Je kunt de Freeway nemen, maar je kunt ook bij Glens Ferry afslaan en door het roofvogelgebied rijden en bij Meridian de snelweg weer opgaan. Bezoek de watervallen bij Thousand Springs, vlak na Twin Falls en bezoek de Bruneau duinen ten zuiden van Mountain Home.

Boise City

La Grande

De roadtrip gaat terug richting de Grote Oceaan naar de staat Oregon. Verblijf in het dorpje Le Grande. Bezoek Baker City voor informatie over de historische Oregon Trail. De omgeving van Le Grande wordt gedomineerd door Mount Emily en je rijdt door het Wallowa-Whitman National Forest.

Portland

Het grootste deel van dit gedeelte van de roadtrip gaat langs de Columbia River. Deze rivier scheidt Oregon van de staat Washington. Stop in Pendleton en scoor souvenirs van wol en stop daarna in Fort Dalles. Nadat je je dagenlang in de natuur hebt bevonden, kom je nu aan in Portland. Een groot contrast. Portland is een stad met prachtige tuinen, musea, een dierentuin, volop eetgelegenheden en bars.

Portland

Mt Rainier NP

Na de stedentrip in Portland is het weer tijd de natuur in te gaan. Dit is het laatste park voordat je weer terug gaat naar het begin van de roadtrip in Everett/Seattle. Na 70 mijl op de snelweg pak je afslag "Route 12" richting Mount Rianier National Park. Je ziet vrijwel direct Mount St. Helens aan je rechterkant. Pak de route die langs het National Volcanic Monument gaat - deze is 3 mijl korter, maar duurt door de kronkelwegen een stuk langer. Mount Rainier NP bestaat sinds 1899 en de berg is een door sneeuw/ijs bedekte actieve vulkaan - omgeven door bossen en wilde bloemen.

Mount Rainier National Park

Everett

Pak de weg terug richting Everett. De roadtrip stopt hier.

Boek je camper(van) op tijd!

Bijna 80% van alle reizigers die naar Noord-Amerika reist, huurt ieder jaar een camper of campervan in de zomermaanden. Door de grote vraag naar campers voor met name de maanden juni en juli, stijgen de prijzen zodra de beschikbaarheid minder wordt. Boek dus nu al je camper(van) als je weet dat je gaat roadtrippen!

Autohuur in de VS al vanaf 20 jaar

Autohuur in de VS al vanaf 20 jaar
Wil je roadtrippen door de VS, maar ben je te jong? Normaal gesproken moet je minimaal 25 zijn. Geen probleem bij KILROY. We hebben speciale afspraken met onze partners in de VS, waardoor je al vanaf je 20e een auto kunt huren.
Meer informatie

Roadtrip Noord-West USA

 

Wil je hulp bij het plannen bij je roadtrip in de VS?
Contact KILROY
Contact