Roadtrip in Hawaii

Aloha! De perfecte manier om de eilanden van Hawaï te zien is met een roadtrip. Maak tussenstops bij uitkijkpunten, bezoek lokale dorpen of neem een break om golven te pakken.

Dus jij wilt het maximale uit Hawaï halen? Dan heb je geluk, want we hebben een mooie route voor je uitgezocht. In een week rijd je een totaal van 175 kilometer over Oahu. Je maakt dus niet heel veel kilometers, maar ziet des te meer! 

Route

Honolulu - Koko Head - Waimanalo Bay - Kailua - Valley of the Temples - Windward Coastline of Oahu - Waimea Bay and Valley - Haleiwa - Plains of Oahu - Honolulu

Duur: 1 week
Afstand: 175 km

Roadtrip route Hawaii

 

Honolulu
Je zult waarschijnlijk landen op Honolulu, de hoofdstad van Hawaï. Blijf even hangen in Honolulu en ga surfen bij Waikiki Beach, wandel in Ala Moana Park of verken downtown Honolulu. Het Bishop Museum & Planetarium en het Iolani Palace zijn ook toffe bezienswaardigheden. Oh ja, de vulkaan Diamond Head ligt in Honolulu en is ook zeker het bezoeken waard!  

Diamond Head Hawaii

Koko Head

Na een korte rit richting het zuidoosten kom je aan bij Koko Head. Het is een missie, maar na 1000 traptreden zul je zien waarom je deze uitdaging bent aangegaan: het uitzicht is geweldig!  

Zonsondergang over Hanauma Bay vanaf de Koko Head Crater

Waimanalo Bay

Dit is misschien wel het mooiste strand die je je kunt voorstellen. Deze baai heeft sneeuwwit zand en kristalhelder water. Tijd om te relaxen! 

Kailua

In Kailua vind je niet alleen fijne stranden, maar ook een leuke markt. Ga hier naartoe als je interesse hebt om lokale delicatessen te eten. Heb je nog energie over? Hike dan de Maunawili Falls Trail. Door het water kan het nogal modderig worden, dus goede schoenen zijn een must!

Valley of the Temples

In deze vallei van de Ko'olau bergen zijn allerlei tempels gebouwd. De combinatie van natuur en cultuur maken dit een magische plek.  

Valley Of The Temples Hawaii

Windward Coast hiking trails

De Windward Coast is de kust waar de wind op staat. De natuur van deze kust heeft zich hier op aangepast. Er zijn verschillende wandeltrails en uitkijkpunten. Ga naar Nuuano Pali, bezoek de Nakoa Trail in Kahana Valley State Park en de Makua Ridge.  

Waimea Bay en Waimey Valley

Aan de noordkust is het tijd om te surfen! Vooral in de winter is dit de plek om golven te pakken, of te kijken hoe surfdudes en surfdudettes hun slag slaan. In de zomer staat de botanische tuin van Waimea Valley in bloei. De onderwaterwereld is hier het bekijken waard, ga daarom snorkelen bij Shark's Cove.

Waimea Bay Hawaii

Haleiwa

Weer een topspot voor surf! Vlakbij Ehukai Beach vind je één van 's werelds langste surfspots. Als niet-surfer kan je gaan suppen onder de bekende Haleiwa brug en pak je een zonsondergang mee op Alii Beack Park.

Plains of Oahu

In het hart van Oahu vind je de Dole Plantation, één van de grootste ananastelers. De populairste activiteit hier is de Pineapple Maze, welke in de Guinness Book of World Records staat als grootste doolhof ter wereld. Oahu heeft ook een aantal grote warenhuizen waar je goed kan shoppen.

Honolulu

Voordat je terugreist naar Honolulu moet je eerst een stop maken bij het legendarische Pearl Harbor. Na een week op de weg heb je het verdiend om lekker te relaxen op het strand met een Blue Hawaiian in je hand. Ga nog wat surfen en geniet maximaal van Hawaï!

Pearl Harbor Hawaii

Boek je camper(van) op tijd!

Bijna 80% van alle reizigers die naar Noord-Amerika reist, huurt ieder jaar een camper of campervan in de zomermaanden. Door de grote vraag naar campers voor met name de maanden juni en juli, stijgen de prijzen zodra de beschikbaarheid minder wordt. Boek dus nu al je camper(van) als je weet dat je gaat roadtrippen!

Auto huren maar nog geen 25?

Auto huren maar nog geen 25?
Ben je nog geen 25 jaar, maar wil je wel een auto huren in Amerika? No worries. Via KILROY boek je een huurauto in Amerika zonder jongerentoeslag en met alle verzekeringen inbegrepen.
Contact KILROY Zoek en boek

 

Contact