Roadtrip Florida

Roadtriproute door Florida
Het zonnige Florida is perfect voor een roadtrip! Florida, ook wel 'The Sunshine State', heeft prachtige witte, Caribische stranden, spectaculaire attractieparken, mooie nationale parken en levendige steden.

Route

Miami - Everglades National Park - Naples - Tampa en Clearwater - Orlando - Fort Lauderdale - Florida Keys - Miami

Duur: 2-3 weken
Afstand: 1550 km

Roadtrip route Florida

 

Miami

Huur een auto, campervan of camper en stop bij alle hoogtepunten van Florida. Begin je roadtrip in de relaxte en warme stad Miami. De roadtrip is pas écht begonnen als je South Beach hebt bezocht, naar een basketbalwedstrijd bent geweest, graffiti in Wynwood hebt gecheckt en al fietsend Miami hebt verkend. Yes, allemaal must-do's!

Miami South Beach Skyline

Everglades National Park

Vervolg je roadtrip door Florida naar de Everglades. Het Everglades National Park is het grootste subtropische moeras in Amerika. De flora en fauna in de Everglades zijn uniek: van kleine kikkers tot enorme Amerikaanse krokodillen, flamingo's, andere watervogels en grote alligators. Verken de Everglades te voet of scheur met een airboat door het moeras. Vanaf de Everglades ben je zo in Naples.

Everglades National Park, Florida

Naples

Dankzij de goede ligging aan de Golf van Mexico is Naples een perfecte bestemming voor strandliefhebbers. In het oude centrum van Naples vind je leuke boetiekjes en kunstgalerijen. Vanaf Naples kun je een bezoek brengen aan Fort Meyers en Venice Beach. Fort Myers is bekend geworden dankzij de uitvinder Edison. Zoek op Venice Beach naar haaientanden! Vervolg je roadtrip door Florida richting Tampa.

Naples in Florida

Tampa en Clearwater

Tampa is gelegen aan de Baai van Tampa. Tampa is een havenstad met een rijke historie, maar heeft ook een ontzettend bruisend nachtleven en veel hoogtepunten voor entertainment. Vanaf Tampa ben je zo in Clearwater. Bekijk een prachtige zonsondergang vanaf de pier in Clearwater of ga naar een tof festival.

Zonsondergang vanaf de pier in Clearwater

Orlando

Orlando is (samen met Miami) de populairste stad voor roadtrippers in Florida. Het is dé stad waar je moet zijn voor verbazingwekkende pretparken! Disney World en Universal Studios zijn beide een bezoek waard. Als je echt iets unieks wilt beleven, bezoek je Holy Land in Orlando. Dit park draait om het geloof en de Bijbel. Vanaf Orlando kun je relaxen en surfen bij Cocao Beach. Het Kennedy Space Center, waarvandaan de NASA raketten de lucht in stuurt, bevindt zich dichtbij en Cape Canaveral is ook zeker een bezoek waard!

Usa Florida Kennedy Space Center Rocket Garden

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale staat bekend om haar stranden, kunst, cultuur en events. Shop op de Las Olas Boulevard, vaar door de kanalen of bekijk de dure boten in de haven. Vanaf hier reis je verder naar The Florida Keys.

Fort Lauderdale Beach in Florida

Florida Keys

Vanaf Fort Laurderdale of Miami pak je Highway 1 richting de Florida Keys, een archipel van ongeveer 1.700 eilandjes. The Keys zijn met 42 bruggen met elkaar verbonden en bieden je een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Aan het eind van Highway 1 ligt Key West: de plek voor prachtige zonsondergangen, chillen op het strand en heel hard feesten!

Florida Keys Bridges

Boek je camper(van) op tijd!

Bijna 80% van alle reizigers die naar Noord-Amerika reist, huurt ieder jaar een camper of campervan in de zomermaanden. Door de grote vraag naar campers voor met name de maanden juni en juli, stijgen de prijzen zodra de beschikbaarheid minder wordt. Boek dus nu al je camper(van) als je weet dat je gaat roadtrippen!

Autohuur in de VS al vanaf 20 jaar

Autohuur in de VS al vanaf 20 jaar
Wil je roadtrippen door de VS, maar ben je te jong? Normaal gesproken moet je minimaal 25 zijn. Geen probleem bij KILROY. We hebben speciale afspraken met onze partners in de VS, waardoor je al vanaf je 20e een auto kunt huren.
Meer informatie
Wil je een roadtrip door Florida maken?
Neem contact op
Contact