Roadtrip Californië

Roadtrip route door Californië
Vanaf LA rij je via San Diego en Phoenix naar de Grand Canyon waar je de tijd neemt één van de wereldwonderen te bekijken. Daarna volgt Las Vegas, Death Valley, Yosemite NP en San Francisco om via Highway 101 weer in Los Angeles te eindigen.

Route

Los Angeles - San Diego - Phoenix - Grand Canyon - Las Vegas - Death Valley National Park - Yosemite National Park - San Francisco - Los Angeles

Duur: 2-3 weken
Afstand: 3300 km

Tip: Rij deze route tegen de klok in. Highway 1 is het best te bereizen van San Francisco naar Los Angeles, zodat je aan de zeekant rijdt voor prachtige uitzichten.

Roadtrip Californië Amerika

Los Angeles

Je zult je niet snel vervelen in Los Angeles. Je kan gaan surfen op Malibu Beach of beroemde mensen spotten in de Hollywood Hills. Geniet van het culturele leven in de musea, shop op Rodeo Drive en verdwaal in Beverly Hills waar de één na de andere bekende spot uit televisieseries en films te zien zijn.

Strandhuisjes in Los Angeles

San Diego

San Diego is een stad in het meest zuidelijke puntje van Californië. Het is de twee na grootste stad in Californië en er is ontzettend veel te doen en hangt een bruisende sfeer. Next stop: Phoenix.

Relaxen in San Diego

Phoenix

Phoenix is Amerika's zesde grote stad en is een waar Mekka voor wandelaars en natuurliefhebbers. De stad is omringd door mooie natuurgebieden zoals McDowell Mountain Range. Maak een stop bij Sand Dune Park opweg naar San Diego.

Grand Canyon

De Grand Canyon is een van de zeven wereldwonderen gelegen in de staat Arizona. Je kunt vanaf verschillende plekken rond deze grote kloof genieten van de meest adembenemende uitzichten! Blijf hier sowieso een paar dagen, want de zonsopgangen hier zijn prachtig!

Grand Canyon in Amerika

Las Vegas

Na de Grand Canyon staat Las Vegas op de planning. De Grand Canyon is een van de mooiste creaties van de natuur, maar Las Vegas is totaal het tegenovergestelde! The Strip in Las Vegas staat bekend om de ontelbare neonlampen en luxueuze hotels, maar natuurlijk vooral de enorme casino's! Neem een gokje en geniet van alle entertainment. Je weet "What happens in Vegas, stays in Vegas!"

Las Vegas

Death Valley

Van Las Vegas vervolgt de roadtrip zich naar één van de warmste plaatsen van de wereld, namelijk Death Valley. Geniet van de prachtige uitzichten die dit gebied te bieden heeft. Een bezoek aan Death Valley is een unieke ervaring die je nooit meer zal vergeten. 

Death Valley in Amerika

Yosemite National Park

Vervolg je roadtrip door Amerika naar Yosemite National Park. Het gebied staat bekend om het prachtige landschap met indrukwekkende watervallen, rotsen en het weerspiegelende Mirror Lake.

Yosemite National Park, VS

San Francisco

Vanaf Yosemite National Park ben je zo in San Francisco. Je kunt je in deze open-minded stad dagenlang vermaken, met bezienswaardigheden als de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Pier 39, China Town en meer.

Alcatraz in San Francisco

Highway 101

Vanaf San Francisco pak je Highway 101 richting Los Angeles. Highway 101 neemt je mee langs de Californische kust. Als je deze van noord naar zuid rijdt, heb je een prachtig uitzicht op zee en is het gemakkelijk op de uitkijkpunten te stoppen.

Boek je camper(van) op tijd!

Bijna 80% van alle reizigers die naar Noord-Amerika reist, huurt ieder jaar een camper of campervan in de zomermaanden. Door de grote vraag naar campers voor met name de maanden juni en juli, stijgen de prijzen zodra de beschikbaarheid minder wordt. Boek dus nu al je huurauto als je weet dat je gaat roadtrippen!

Auto huren maar nog geen 25?

Auto huren maar nog geen 25?
Ben je nog geen 25 jaar, maar wil je wel een auto huren in Amerika? No worries. Via KILROY boek je een huurauto in Amerika zonder jongerentoeslag en met alle verzekeringen inbegrepen.
Contact KILROY Zoek en boek

 

Wil je advies of meer info over roadtrippen in de VS?
Mail KILROY
Contact