Bekijk andere tours

Working holiday: Summercamp in de USA

 • Working holiday in de USA
  Working holiday in de USA
 • Working holiday in Amerika
  Working holiday in Amerika
 • Working holiday in Amerika
  Working holiday in Amerika
 • Working holiday in Amerika
  Working holiday in Amerika

Zou je het te gek vinden om een zomer lang aan de slag te gaan als camp counsellor op een summercamp in Amerika? Wil je spannende verhalen voorlezen bij het kampvuur, kinderen meer laten weten over de natuur en een deel uitmaken van een traditioneel, Amerikaans summercamp? Met een Working Holiday in Amerika daag je niet alleen jezelf uit, maar kan je ook nog een maand reizen door dit bijzondere land. Een tijd om nooit meer te vergeten! Je kan je niet meer aanmelden voor een het summercamp seizoen in 2018.

Wat is een summercamp in de USA?

Elk jaar komen honderden Amerikaanse kinderen tussen de vijf en zeventien jaar naar een van de duizenden summercamps door heel Amerika. De specifieke activiteiten verschillen van camp tot camp, maar de sfeer, gezelligheid, vriendschappen en avonturen blijven hetzelfde. Of de kinderen nu een week of acht weken blijven, iedereen leert elke dag iets nieuws en maakt even veel plezier! De summercamps zijn bijzonder leuk, voor zowel de kinderen als de camp counsellors.

Hoe ziet een dag op het summercamp eruit?

De dag begint om 07:00 à 08:00 uur 's morgens met een ontbijt. Jij zorgt ervoor dat de kinderen op tijd aan tafel zitten. Hier worden de plannen van de dag besproken. Vervolgens gaan de activiteiten van start, meestal een uur per activiteit. Dan is het lunchtijd waarna een kleine pauze plaatsvindt. Nog voor het avondeten zijn de laatste activiteiten. ’s Avonds wordt het kampvuur gemaakt en rond een uur of negen is het bedtijd. Misschien voor jou wat aan de vroege kant, maar uiteindelijk een prima tijd zodat je de volgende dag weer vroeg klaar staat om dit allemaal te herhalen.

Summercamp in USA kanoën

Activiteiten op het summercamp

Het summercamp biedt veel verschillende spellen, sporten en knutselactiviteiten om de kinderen te vermaken en inspireren. Voor de summercamps wordt er altijd gezocht naar ervaren camp counsellors die gespecialiseerd zijn in activiteiten als bouwen, sporten of andere activiteiten die worden aangeboden op het summercamp. De volgende activiteiten worden grootendeels op de summercamps aangeboden:

Kunst, cultuur en toneel
Keramiek, lederbewerking, sieraden maken, schilderen, fotograferen, glas in lood, houtwerk, drama, computers, koken, muziek en zang.

Bewegen
Aerobics, dansen en yoga.

Sporten
Atletiek, boogschieten, baseball, basketbal, BMX, kanovaren, karten, lacrosse, fietsen, hockey, gymnastiek, paardrijden, kajakken, vechtsporten, mountainbiken, paintball, rotsklimmen, schermen, touwknopen, roeien, zeilen, skateboarden en voetbal.

Summercamp in USA boogschieten

Ben ik geschikt als camp counsellor?

Het summercamp is altijd op zoek naar jonge camp counsellors die kinderen in Amerika een geweldige zomer willen geven en nieuwe technieken en sporten willen leren. Heb je ervaring met leiderschap, kinderen en/of activiteiten die worden aangeboden op het summercamp, dan kom je in aanmerking, mits je ook aan de volgende voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

 • Je bent beschikbaar vanaf 1 juni 2018 t/m eind augustus 2018
 • Je bent tussen de 19-27 jaar oud
 • Je kan een goed woordje Engels
 • Je bent goed met kinderen
 • Je bent vriendelijk, verantwoordelijk en een teamplayer
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van kinderen, sporten als klimmen, watersporten, tennis, zwemmen en/of andere activiteiten die worden aangeboden tijdens het summercamp.
 • Je bent sportief ingesteld en houd van activiteiten in de natuur

Wanneer begint het summercamp?

Het summercamp in Amerika start in juni 2018 t/m eind augustus 2018.

Wat kost een summercamp USA?

De kosten van een summercamp USA in 2018 zijn €695. De kosten zijn inclusief:

 • vliegticket naar New York of Boston;
 • luchthavenbelastingen;
 • accommodatie;
 • eten en drinken;
 • zakgeld oplopend tot USD 1200 (afhankelijk van leeftijd en ervaring);
 • zorgverzekering tijdens je gehele verblijf in Amerika (we raden het aan om ook een reisverzekering af te sluiten);
 • hulp bij het aanvragen van het J-1 Visum;
 • SEVIS – een Amerikaanse overheid fee;
 • sollicitatie voor vertrek;
 • een infomeeting voor vertrek;
 • oriëntatie en training in Amerika;
 • gebruik van alle faciliteiten op het summercamp;
 • 30 dagen vrij reizen door Amerika na het summercamp;
 • administratiekosten.

Wat is niet inbegrepen

 • Visumkosten
 • Verklaring Omtrent Goed Gedrag
Wil jij werken als camp counsellor in Amerika?
Aanmelden

 

 

Vrij reizen na het summercamp

Na het summercamp mag je nog 30 dagen reizen door de USA met je visum. Boek een campervan of huurauto en bezoek je Amerikaanse mede camp counsellors. Wat ook een toffe optie is om met Trek America een groepsreis te maken - camp counsellors krijgen 10% korting bij Trek America

Roadtrip door Amerika

Het aanmeldproces voor camp counsellor

Je kan je aanmelden als camp counsellor t/m 1 maart 2018. We adviseren je vroeg aan te melden (vóór januari), zodat je zo snel mogelijk weet of je als camp counsellor aan de slag kan in de zomer van 2018. Plaatsingen zijn niet gegarandeerd. Na het aanmelden vindt er een sollicitatie plaats.

 1. Aanmelden
  Zodra je aanmelding binnen is, neemt onze Working Holiday coördinator zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Geschikt?
  Als blijkt dat je geschikt bent, krijg je toegang tot het systeem van de summercamps. Je vult jouw profiel in met alle informatie die we van je nodig hebben, zodat we je kunnen voorstellen aan verschillende summercamps.

 3. Skype-meeting
  Wanneer een summercamp interesse heeft, wordt er een Skype-meeting met het summercamp en jou ingepland. Je maakt kennis met het summercamp en kan hen allerlei vragen stellen. Hierna hoor je of je bent aangenomen.

 4. Aangenomen
  Als je bent aangenomen bij een summercamp gaan we al je papierwerk in orde maken. Ook helpen we je bij het aanvragen van je J-1 visum en boeken we je vluchten en eventueel een aansluitende rondreis.

 5. Pre departure meeting
  Vlak voordat het avontuur gaat beginnen, vindt er een pre departure meeting plaats. Tijdens deze meeting krijgen jij en andere camp counsellors to be alle laatste informatie van onze Working Holiday coördinator. Zo ben je helemaal ready to go!
Wil jij werken als camp counsellor in Amerika?
Aanmelden


FAQ


Wie kan zich aanmelden voor een summercamp USA?
Iedereen tussen de 19 en 27 jaar die ervaring heeft met kinderen, leiderschap en/of activiteiten die op het summercamp worden aangeboden én beschikbaar zijn van 1 juni t/m eind augustus kunnen zich aanmelden voor camp counsellor op een summercamp in Amerika.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden als camp counsellor?
Je kan je aanmelden als camp counsellor t/m 1 maart 2018, maar doe je dit vóór januari 2018 dan kan je aanwezig zijn bij ons Camp Hire Event. Hier komen Summercamp vertegenwoordigers naartoe om counsellors te ontmoeten.

Kan ik me aanmelden als ik nog geen 19 ben voor 1 juni 2018?
Nee. In verband met het J-1 Visum ben je verplicht tussen de 19 jaar en 27 jaar te zijn op het moment dat je vertrekt naar Amerika.

Wanneer start en eindigt het summercamp in 2018?
1 juni 2018 t/m eind augustus 2018 vinden de summercamps plaats. Hoe eerder jij aan de slag kan in de zomer, hoe sneller je in aanmerking komt voor camp counsellor.

Kan ik me ook aanmelden als ik minder dan 10 weken kan werken?
Nee, het heeft geen zin je aan te melden als je later dan begin juni 2018 kan beginnen. Iedereen dient beschikbaar te zijn voor 10 weken.

Welke ervaring moet ik hebben?
Je hebt ervaring met het begeleiden van kinderen, sporten als klimmen, watersporten, tennis, zwemmen en/of andere activiteiten die worden aangeboden tijdens het summercamp.

Heb ik vrije uren of dagen?
Gemiddeld heb je één dag per week een vrije dag, maar ook kortere tijden als een middag of avond vrij gedurende de week. Dit verschilt per summercamp.

Hoe kom ik bij het summercamp?
Het ligt aan het summercamp of je wordt opgehaald vanaf het vliegveld of dat er een transfer voor je klaar staat die je brengt naat het summercamp. In beide gevallen is vervoer voor je geregeld! Transfer naar het vliegveld terug is niet inbegrepen, deze dien jezelf te regelen.

Wat is een J-1 Visum?
Om te werken als camps counsellor in Amerika heb je een J-1 visum nodig. Om het J-1 visum aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade, dien je in het bezit te zijn van een DS-2019. Wij helpen je persoonlijk met het aanvragen van dit DS-2019 formulier.

Contact