Bekijk andere tours

Over vrijwilligerswerk

  • Vrijwilligerswerk is een hartverwarmende ervaring
    Vrijwilligerswerk is een hartverwarmende ervaring

Wil je tijdens je verre reis ook iets betekenen voor de lokale bevolking? Dat kan! Via KILROY kan je tijdens je verre reis over de hele wereld werken als vrijwilliger met dieren, in de natuur of met mensen. Naast dat je lokale gemeenschap een handje helpt, leer je ook nog eens de mensen en cultuur van het land een stuk beter kennen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Werken als vrijwilliger

Wil je al vrijwilliger aan de slag? Dan is het goed voor jezelf om te weten waarom je dit wil gaan doen. Uiteraard is het uitdagend en interessant werk, maar vergeet niet dat het soms ook best zwaar kan zijn, zowel fysiek als psychisch.

Hoe lang kan ik werken als vrijwilliger?

De duur van de vrijwilligersprojecten is afhankelijk van het soort project dat je gaat doen. Onze projecten variëren van één week tot 30 weken. Vrijwilligersprojecten hebben een minimumverblijf. Het is daarna aan jou of je langer wil werken dan dat minimum. Werk je met mensen, dan is het belangrijk om eerst een goede vertrouwensband op te bouwen. Vervolgens blijf je nog een aantal weken. Het is namelijk niet de bedoeling dat vrijwilligers gelijk vertrekken wanneer ze eindelijk vertrouwd voelen.

De eisen om aan de slag te gaan als vrijwilliger

Iedereen kan een helpende hand bieden, voor vrijwilligerswerk heb je geen speciale opleiding nodig. Maar wanneer je KILROY laat weten wat voor opleiding je hebt gedaan of welke studie je nu doet, dan wordt er naar een passend project voor je gezocht.

Het belangrijkste is dat je open staat voor nieuwe ervaringen en een flexibele instelling hebt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat een project wordt ontbonden tijdens je verblijf. In zo'n geval krijg je een nieuw project toegewezen. Het is dus belangrijk dat je weet om te gaan met dit soort onverwachte situaties. Uiteraard is interesse in het leren kennen van een nieuwe cultuur ook een belangrijk punt. En realiseer je goed dat het geen vakantie is, maar (vaak) hard werken.

Daarnaast is het van belang dat je een goed woordje Engels kunt, zowel voor het communiceren met je collega’s als tijdens het Engels lesgeven aan de lokale bevolking. Voor projecten in Zuid- en Centraal-Amerika is een basis Spaans of Portugees vereist. Spaanse en Portugese lessen zijn voor én tijdens je project beschikbaar.

Maak het verschil

De wereld kun je natuurlijk niet in een paar weken veranderen, maar je maakt hem met jouw bijdrage vast en zeker een stukje beter. Jouw hulp kan net dat verschil maken waar men naar op zoek is. Dus focus je daar op en steek je handen uit je mouwen. Daar krijg je een hoop mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen voor terug!

Waarom moet ik betalen voor vrijwilligerswerk?

Hard werken en daar ook nog voor moeten betalen? Het klinkt misschien een beetje dubbel, maar met jouw bijdrage worden er allerlei kosten gedekt. Denk aan:

  • Accommodatie
  • Eten en drinken
  • Vervoer van en naar de projecten
  • Begeleiding
  • Een donatie aan het vrijwilligersproject

Wat is inbegrepen?

Accommodatie is altijd inbegrepen. Je slaapt in een vrijwilligershuis, hostel of bij een lokale familie. Soms kan je hier voor kiezen of kan je tegen een meerprijs een privékamer boeken. Het ligt aan het project welke maaltijden zijn inbegrepen. Daarnaast is het vervoer van en naar het vrijwilligersproject altijd geregeld. In de meeste gevallen zelfs ook van en naar het vliegveld.


Waarom zou ik niet op reis een vrijwilligersproject op zoeken?

Natuurlijk kan je helemaal zelf een vrijwilligersproject uitkiezen tijdens je reis, maar we raden het zeer af. Je weet nooit of het project verantwoord is en of het geld in eigen zak houdt. Daarnaast is het lastig te beoordelen of het project ook daadwerkelijk lange termijn doelen heeft voor de lokale gemeenschap of dat het project is opgezet voor reizigers. Werk je als vrijwilliger met KILROY dan ben je verzekerd van verantwoorde vrijwilligersprojecten en krijg je hulp als er zich problemen voordoen zowel tijdens als na het project.

Kan ik iets meenemen voor het project waar ik ga werken?

Ja, dat kan! Maar vermijd geld en neem juist producten mee die ze tekort komen. Ga je werken voor de lokale gemeenschap denk dan aan kleding, pennen, schriften, boeken, etc. Of schaf aan het op plaats van bestemming nadat je met je projectcoördinator hebt overlegd wat nodig is voor het project.

Waar kan ik vrijwilligerswerk doen?

Werken met dieren, in de natuur of met mensen kan overal ter wereld! Bekijk hieronder het aanbod per continent:

Contact