Sharissa

Rocky Mountains in Canada
F  

Naam
Sharissa

Functie
Travel Specialist

Werkt in
Utrecht

Telefoon
+31 20 5245100

E-mail mij

Als kind heb ik in totaal zes jaar op Curaçao gewoond. Hierdoor kreeg ik al snel door dat er veel meer is buiten de grenzen van Nederland. Mijn reislust is hier dus begonnen en vervolgens nooit meer weggegaan.

Na de middelbare school was het voor mij snel duidelijk dat ik weer naar het buitenland wilde. Ik heb toen een half jaar als entertainer in een hotel op Menorca gewerkt. Werken in het toerisme was me zo goed bevallen dat een toeristische opleiding een logische volgende stap was.

Studie Toerisme en Recreatie

In 2011 heb ik mijn opleiding Functie gericht Toerisme en Recreatie afgerond aan de NHTV in Breda. Na het behalen van deze studie heb ik een jaar lang rondgereisd door Nieuw-Zeeland, Indonesië en (voornamelijk) Australië. Ook voor en tijdens mijn studie heb ik veel reis- en werkervaring in het buitenland opgedaan, onder andere als gids in Noorwegen.

Nieuw-Zeeland is prachtig!

Ik ben gek op de bergen en natuur. Nieuw Zeeland is voor mij dan ook het mooiste land dat ik tot nu toe heb mogen bezoeken. Samen met een vriendin ben ik met een camper door Nieuw Zeeland gereisd. Geweldig hoe het landschap steeds veranderd en hoe het keer op keer je adem weet te ontnemen. De verleiding is groot om elk kwartier te stoppen om foto’s te maken.

Ongerepte natuur in Australië

Ook Australië is een ervaring om nooit meer te vergeten. Veel mensen zeggen vaak dat ze niet naar Australië willen omdat ‘iedereen daar heen gaat.’ Maar daar is natuurlijk een reden voor. Australië is zo groot en zo divers. Mijn mooiste Australië ervaring was de maand die ik in de Kimberleys heb doorgebracht. Ik heb daar drie weken op een working cattle station gewerkt in the middle of nowhere! Geen internet en geen bereik. Zo ontzettend gaaf! De laatste week in de Kimberleys heb ik rondgereisd met een 4WD en elke avond overnacht in de buitenlucht. Dit gebied is een absolute must voor liefhebbers van ongerepte natuur, prachtige uitzichten, een schitterende sterrenhemel, Aboriginal rock art en heel veel Kangoeroes!

Ga de wijde wereld in!

Wie van zijn herinnering kan genieten leeft tweemaal. Ik zou daarom iedereen willen aanraden om op reis te gaan! Hier komt dan ook de gouden tip: kom langs bij KILROY om de reis van je dromen te boeken, doe die backpack op je rug, en dan hup: de wijde wereld in!

Mijn favorieten
Contact