Visum

Welk visum heb ik nodig voor mijn wereldreis?
Zonder de juiste visa kom je niet ver. Regel ruim van tevoren al je benodigde visa voor je verre reis. Ook als je op Working Holiday gaat in Australië, Nieuw-Zeeland of Canada. Studenten met een ISIC kaart krijgen tot 50% korting op visa bij VisumCentrale.

Welk visum heb ik nodig?

Sommige landen buiten Europa verplichten je een visum aan te schaffen voordat je het land binnen mag komen. Een visum geeft je de mogelijkheid om een bepaalde tijd in het betreffende land te verblijven en/of te werken. Een visum is vaak te verkrijgen bij de ambassade of het consulaat van het land in kwestie. Houd er rekening mee dat de aanvraag van een visum soms enkele dagen of zelfs weken kan duren. Bij sites als de VisumCentrale zie je welk visum je nodig hebt voor welk land. 

Korting op visa bij VisumCentrale

Websites die visa voor je regelen, rekenen vaak bemiddelingskosten. Met je ISIC kaart krijg je tot 50% korting op bemiddelingskosten van VisumCentrale. Het spaart uiteindelijk vaak geld uit, omdat je niet op en neer hoeft te reizen naar de ambassades of het consulaat. 

Wat kost een visum?

De kosten van een visum liggen gemiddeld tussen de 20 en 50 euro, maar kunnen in sommige gevallen zelfs oplopen tot 300 euro. Het verkrijgen van al je visa is niet altijd even makkelijk. Zo is het niet altijd mogelijk om je visum al ver van tevoren te regelen. Maar wat nou als je trip een jaar duurt en eindigt in een land waar dat niet mogelijk is? Hier is natuurlijk altijd een oplossing voor te bedenken, afhankelijk van het land waar het om gaat.

Working Holiday Visum

Wil je gaan werken tijdens je reis, dan zul je in de meeste gevallen een zogeheten Working Holiday Visum nodig hebben. Onder backpackers zijn met name Australië, Nieuw-Zeeland en Canada populaire landen om reizen met werken te combineren. Zie voor meer informatie over deze programma's:

Visa regelen voor je gehele wereldreis kan veel tijd in beslag nemen - begin dus op tijd met aanvragen!

Contact