Paspoort

Je paspoort is het belangrijkste reisdocument
Het paspoort is tijdens je reis het belangrijkste document dat je bij je hebt. Jouw paspoort moet tenminste geldig zijn zolang je op reis bent en in veel landen geldt zelfs dat je paspoort 6 maanden na het verlaten van het land nog geldig moet zijn.

Wanneer je jouw persoonlijke gegevens gebruikt tijdens je reis, gebruik dan altijd de gegevens zoals ze in je paspoort staan. Jouw officiële naam, adres etc. Dit voorkomt problemen bij het boeken van bijvoorbeeld vliegtickets of andere reiszaken onderweg. Een kopie van jouw paspoort is handig, maar is nooit geldig als officieel legitimatiebewijs.

Zorg tijdig voor het juiste paspoort

Controleer voor jouw vertrek de geldigheid van jouw paspoort. Is jouw paspoort nog beperkt geldig, dan doe je er verstandig aan zo snel mogelijk een nieuwe aan te schaffen bij het gemeentehuis. Het kan soms een week duren voordat het gemeentehuis jouw nieuwe paspoort klaar heeft. In sommige gevallen kan het al binnen een dag, maar hier betaal je dan een extra toeslag voor.

Visumaanvraag

Veel dingen die je boekt zijn verbonden aan jouw paspoort en wanneer je deze vervangt, dan verandert het paspoortnummer ook. Zorg eerst voor het juiste paspoort en vraag daarna zaken als jouw visum aan. Staat jouw visum nog op jouw oude paspoortnummer, dan moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de instantie die het visum heeft verstrekt. Dit geldt ook voor electronische visa (zoals die van Australië). 

Contact