Veiligheid op reis

Veilig reizen met geld en bagage
Weten hoe je veilig reist, is belangrijk. Je wilt immers niet je geld, paspoort, rugzak of andere persoonlijke eigendommen kwijtraken. Gebruik onderstaande adviezen en tips en raak je persoonlijke eigendommen niet het uit oog.

Kluis

De veiligste plek om je geld, paspoort en belangrijke papieren te bewaren is in een kluis. Heb je geen kluis op je kamer, dan kan je in de meeste gevallen deze spullen in een dichte envelop bewaren in de kluis van de receptie. Maar, vergeet de spullen niet tijdens het uitchecken.

Money belt

Tijdens het reizen kan je je paspoort en belangrijke papieren het beste zo dicht mogelijk bij je dragen. Het veiligst reizen doe je met een money belt.

Tips veilig reizen

  • Houd altijd een klein bedrag aan contant geld in je zak. Nooit meer dan je je kunt veroorloven te verliezen.
  • Ga niet de held uithangen als je beroofd wordt. Geld is uiteindelijk maar geld en is het niet waard om iets ergers te riskeren.
  • Houd tijdens het reizen per taxi, boot, bus of trein altijd je bagage in de gaten. Zeker bij het in- en uitstappen of tijdens stops tussendoor. Waardevolle spullen bewaar je in een money belt op je lichaam. Grotere spullen, zoals een camera en mobiele telefoon, in je daypack.
  • Er zijn niet alleen dieven onder de lokale bevolking als je aan het reizen bent. Er zijn ook reizigers die van andere reizigers stelen. Vertrouw dus niet blind op iedereen die ook een backpack draagt.
  • Wees extra alert als er zich een menigte om je heen verzamelt, ook al zijn het kinderen. Doordat meerdere mensen tegelijkertijd aan je zitten en iets aan je vragen, heb je vaak niet door dat er één van die handen je portemonnee uit je broekzak haalt of iets uit je backpack op je rug. Een veel gebruikte methode is doen alsof ze iets willen verkopen en dit tegen je aandrukken, terwijl ze daaronder iets uit je zakken halen.
  • Nu de meest bekende… Ga 's avonds nooit op verkenningstocht door straatjes in een buurt die je niet kent, ook al ben je met iemand anders. Zeker niet als je uit een bar komt met een slok op en je je ineens helemaal thuis voelt.
  • Ben je bestolen van spullen die je wilt claimen bij je reisverzekering? Zorg dan dat je direct naar de politie gaat en een officieel rapport krijgt waarin staat dat je bestolen bent en wat er gestolen is. Maak melding van de gebeurtenis bij je reisverzekering en stuur het rapport mee.
Contact