Bereikbaarheid op reis

Hoe bereikbaar wil jij zijn tijdens je reis?
Het internet en onze smartphones hebben communiceren naar de andere kant van de wereld een heel stuk makkelijker gemaakt. Bellen via Skype op je laptop en een update geven via Whatsapp kan met wifi in de buurt nog gratis ook! Toch is het verstandig om een lokale simkaart aan te schaffen wanneer je lang gaat reizen. Zo blijf je bereikbaar op de goedkoopste manier.

Bereikbaar blijven op reis
De echte hardcore reiziger laat nog steeds alle moderne communicatiemiddelen thuis en beperkt het contact met het thuisfront tot een minimum. En laten we eerlijk zijn, af en toe een ouderwets ansichtkaartje versturen is nog steeds leuk! Toch nemen de meeste backpackers hun smartphone of een oldskool telefoontje mee om bereikbaar te blijven. 

Bellen naar Nederland

Vanuit het buitenland naar Nederland bellen met je eigen smartphone is nog steeds erg duur. Vaak kom je daar pas achter als je thuis de rekening hebt ontvangen. Check dus altijd even de tarieven zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Dit geldt ook voor databundels. Bij de meeste providers is het mogelijk om voor de periode dat je in het buitenland bent een databundel te gebruiken. Tegen een speciaal tarief heb jij dan altijd internet (tot een bepaald MB) op reis! 

Lokale simkaart

Goedkoper en overzichtelijker qua kosten is het aanschaffen van een lokale simkaart. Dit is in de meeste gevallen tien keer zo goedkoop als bellen met je eigen telefoon. In de grotere steden kan je op elke hoek van de straat wel een winkeltje vinden waar je een lokale simkaart kan aanschaffen én installeren. Vraag de winkel of ze je even willen helpen met installeren.

Laptop mee op reis

Het meenemen van een laptop is niet aan te raden, tenzij je hem écht nodig hebt. De kans is aanwezig dat ie gestolen wordt of kapot gaat tijdens je reis. Daarnaast is het een extra last om te dragen. In nagenoeg elk hostel ter wereld zijn tegenwoordig computers aanwezig die je tegen een uurtarief kunt gebruiken. Neem je toch een laptop mee, zorg dan dat het een compact model is met een goede batterij. Vergeet ook niet om regelmatig een back-up te maken via een USB-stick of upload je data online.

Contact