Reisgenoten - Samen reizen of alleen?

Alleen reizen of reizen met reisgenoten?
Om te weten of je beter alleen kan reizen of reizen met reisgenoten, is de belangrijkste vraag: met wie wil jij jouw (wereld)reis ervaren? Bedenk goed of je potentiële reisgenoot dezelfde reishouding en verwachtingen heeft als jij. Alleen reizen is altijd een goede keuze!

Alleen reizen

Een reis rond de wereld in je eentje klinkt niet voor iedereen even spannend. Maar wij zijn van mening dat alleen reizen een fantastische ervaring is. Eentje die je zeker ooit moet meemaken! Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Jij bepaalt wat je doet en in welk tempo. Hoewel je alleen vertrekt vanuit Nederland ontmoet je binnen no time backpackers in je hostel, tijdens een groepsreis of in een bar. Wanneer je alleen reist, leer je jezelf kennen, wat een bijzondere ervaring is. Wij zijn ervan overtuigd dat je sneller nieuwe vrienden maakt als je alleen reist.

Alleen reizen als vrouw

Alleen reizen als vrouw kan zeker! Je moet alleen wel rekening houden met lokale tradities. In sommige landen wordt een vrouw die alleen in een bar wat drinkt, in het openbaar rookt, make-up en/of zomerse kleding draagt als stuitend ervaren. Zonder dat je je er misschien van bewust bent, kan je de lokale bevolking hiermee kwetsen. Houd dus rekening met de lokale gewoontes en ga niet in discussie, hoe geëmancipeerd je ook bent.

Reizen met vrienden

Reizen met vrienden heeft zo z’n voor- en nadelen. Reizen met vrienden is een unieke mogelijkheid om samen reiservaringen te delen. Jullie kunnen een kamer delen, waardoor je vaak goedkoper uit bent. En mochten er zich problemen voordoen, dan ben je in ieder geval nooit alleen. Maar, weet goed met wie je gaat. Ondanks dat je elkaar door en door kent is het natuurlijk altijd mogelijk dat er irritaties ontstaan. Zo zijn mensen nou eenmaal als ze een lange tijd op elkaar zijn aangewezen. Bedenk vooraf dus goed of jullie dezelfde reismentaliteit hebben.

Reizen met je geliefde

Reizen met je lief kan dé ultieme relatietest zijn. Jullie zullen niet het eerste stelletje zijn die na een week al knallende ruzie krijgen. Zonde, maar zeker te voorkomen. Bepaal van tevoren welke reiswensen jullie hebben, zodat er tijdens het reizen geen onenigheid over bestemmingen en activiteiten ontstaan. En dan is het natuurlijk vooral genieten. Samen met je geliefde de wereld zien, is een hele bijzondere ervaring die je niet zal vergeten!

Reizen met je ouders

Sommigen zullen het graag willen doen. Hoewel hun budget ongetwijfeld groter is, raden wij een wereldreis met je ouders niet echt aan. Wel is het leuk om af te spreken met je ouders aan de andere kant van de wereld. Heb je snel last van heimwee? Dan is reizen met je ouders misschien wel de ultieme oplossing!

Contact