Het plannen van je verre reis

Een wereldreis plannen - waar begin je?
Je hebt besloten om een reis te gaan maken. Of dat nu dichtbij is of ver weg, een paar weken of een jaar. Voor elke reis is het belangrijk om een planning te maken. Maar een reis plannen begint met de volgende vragen. Waar wil je heen, wanneer en voor hoe lang? Ga je alleen of reis je toch samen? Allemaal dingen waar je over na moet denken voordat je een vliegticket boekt. KILROY helpt je graag bij het voorbereiden en plannen van je reis.

Waarheen?

Op het moment dat je hebt besloten te gaan reizen, heb je (on)bewust al een voorkeur voor een bepaald continent of bepaalde landen. Dit kan omdat je er leuke ervaringen over hebt gehoord of omdat je er ‘gewoon’ een goed gevoel bij hebt. Maak vanuit die gedachte een top vijf van landen, steden of specifieke wensen zoals het bezoeken van nationale parken en festivals. Dit lijstje mag je natuurlijk altijd aanpassen of aanvullen. Het gaat er om dat je een uitgangspunt hebt en vanuit hier verder gaat kijken.

Wanneer?

Met deze top vijf kan je gaan kijken naar de beste reistijd voor deze bestemmingen. Houd er rekening mee dat er in de tropische gebieden, landen die op en rondom de evenaar liggen zoals Indonesië en Costa Rica, een droogseizoen en regenseizoen is. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het op het noordelijk halfrond vanaf mei t/m oktober zomer is, zoals in de Verenigde Staten en Canada. Op het zuidelijk halfrond is het zomer vanaf november t/m april, zoals in Australië en Nieuw-Zeeland. Gebruik de handige tool van wereldplanner om in één overzicht de beste reistijden te zien.

Sparen voor je reis
Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoeveel tijd je nog hebt om te sparen. Vertrek op een moment dat je genoeg geld bij elkaar heb kunnen sparen. Een goed moment om te gaan reizen is in de Nederlandse herfst. Zo vermijd je niet alleen de (tegenvallende) winters en ervaar je de feestdagen op een andere manier. Geen probleem om kerst op het strand te vieren, toch?

Hoe lang?

Hoe lang je gaat reizen, hangt af van je reislijst(je) en budget. Wij adviseren een minimale reisperiode van 2 tot 3 maanden voor een wereldreis, maar langer is natuurlijk altijd goed. Mocht je de tijd hebben, reis dan over land. Je zult zien dat je hierdoor écht een goede indruk van een land krijgt en hoe het dagelijks leven van de lokale bevolking eruit ziet. Mocht je niet beschikken over zoveel tijd dan kun je uiteraard met het vliegtuig grote afstanden overbruggen en hiermee je reistijd aanzienlijk verkorten.

Bepalende factoren: kosten en budget
Kosten en budget zijn een belangrijk onderdeel van je reisplan. Om te voorkomen dat je ineens voor verrassingen komt te staan, geven wij je een overzicht van kosten waar je in ieder geval rekening mee moet houden.

Met wie?

Je hebt nu een begin gemaakt van je reisplan met daarin bestemmingen en een tijdschatting. Om te weten of je beter alleen of samen met iemand kan reizen, is de belangrijkste vraag: Met wie wil jij jouw (wereld)reis ervaren? Lees hier alles over reisgenoten.

Contact