Kosten verre reis vóór vertrek

Kosten verre reis vóór vertrek van je reis
Zodra je begint met het plannen van je (wereld)reis krijg je gauw te maken met verschillende kosten die je al in Nederland kwijt bent. Er komt altijd meer bij kijken dan alleen een vliegticket. Houd rekening met de volgende kosten vóór vertrek van je reis.

Vliegticket

De kosten van je vliegtickets zijn afhankelijk van het seizoen, de vliegtuigmaatschappij, de beschikbaarheid en de bestemmingen. Goedkope vliegtickets boek je in het laagseizoen, maar houd dan wel rekening met het weer van je bestemming. Het voordeel van reizen in het laagseizoen is dat er dan minder toeristen rondlopen. Check onze vliegticket zoekmachine voor een overzicht van actuele prijzen voor retourtickets. Een wereldticket boek je bij ons al vanaf €1475. De gemiddelde kosten voor een wereldticket met 5-8 stops liggen tussen €2000 en €2500 euro.

Tip! Boek vliegtickets doordeweeks en vermijd het weekend. Vliegtuigmaatschappijen spelen er op in dat er in het weekend mensen meer tijd hebben voor het boeken van vliegtickets.

Vooraf geboekte accommodatie, tours en activiteiten, vervoer, etc.
Als je veel vooraf boekt, heb je deze kosten maar alvast gemaakt. Je bent dan minder tijdens je reis kwijt. Hoewel je hierdoor tijdens je reis wellicht iets minder flexibel bent, worden de kosten van je reis wel overzichtelijker. Als je je vertrektdatum weet, kan je onze Travel Specialists om advies vragen voor leuke accommodatie, tours en activiteiten en last minutes.

Visa

De kosten voor een visum zijn afhankelijk van het land en de duur van je verblijf. Zo zit er bijvoorbeeld al een heel groot verschil tussen Cambodja en Rusland. Zoek ruim van te voren dus goed uit hoeveel een visum gaat kosten. Lees hier meer informatie over visa.

Verzekeringen

Een goede reisverzekering is enorm belangrijk tijdens je reis. Van ontstoken muggenbeten en snijwonden tot een gebroken been door een val met de scooter. Op reis kan het allemaal gebeuren. De reisverzekering van KILROY is speciaal gemaakt voor backpackers en dekt ook extreme sporten, zoals skydiven, raften, surfen en duiken. Bij de meeste reis- en/of zorgverzekeringen wordt dit niet gedekt. Daarnaast kan je ook kiezen voor de annuleringsverzekering van KILROY waarmee je veel kosten bespaart als je plots je reis moet annuleren.

Vaccinaties

Ook vaccinaties zijn onmisbaar. De uitgaven van vaccinaties zijn gemakkelijk te berekenen. Bekijk welke vaccinaties je (nog) nodig hebt en reken uit hoeveel je dit gaat kosten. Houd wel rekening met hoge kosten. Malariatabletten kosten je zo €2 tot €4 per tablet. Tip! Check van te voren je zorgverzekering. In sommige gevallen worden je vaccinaties vergoed door je zorgverzekering.

Backpack

Zonder backpack wordt backpacken wel erg lastig, tenzij je een koffer meeneemt, maar dan is het geen backpacken meer. Een goede backpack kost tussen de €100 en €250. Dit is afhankelijk van het merk, type, grootte en jouw wensen. Lees alles over het aanschaffen van een backpack.

Contact