Trans-Mongolië - 14 dagen

14 daagse Trans-Mongolië treinreis van Moskou naar Peking
vanaf EUR 2199,- per persoon

Highlights

  • Voor groepen vanaf 8 personen

Details

  • Vluchten vanaf Amsterdam
  • Accommodatie
  • Vervoer
  • Lokale gidsen
De Trans Mongolië treinreis is een once in a lifetime ervaring, waarbij jullie dwars door Rusland, Mongolië en China reizen. Van het Rode Plein naar het Plein van de Hemelse Vrede. Door woestijnen en toendra´s, over de Chinese Muur en langs wereldsteden.
Duur: 14 dagen
Landen: Rusland, Mongolië, China

Tijdens deze 14 daagse reis bezoeken jullie het Kremlin en Rode Plein in Moskou en ervaren jullie het leven op de Trans Mongolië trein. Relax rond Lake Baikal en maak kennis met het nomaden leven in de gers in het Mongoolse middeleeuwse landschap, waar nog veel te paard wordt gereisd.  In China volgt de trein de Chinese Muur, voordat eindbestemming Beijing wordt bereikt, waar de reis goed afgesloten kan worden met bezoek aan Verboden Stad, de tempels, het Plein van de Hemelse Vrede en het uitgaansleven in de klongs, de smalle straatjes met de leukste bar´s en café´s.  

Reisschema


Dag 1: Maandag

Vlucht Amsterdam - Moskou, transfer naar Hotel Izmajlovo.

Dag 2: Dinsdag
City tour van 5 uur met Engelse gids, start om 10.00 uit hotel, met onder andere bezoek aan Rode Plein en Kremlin. 's Avonds vertrek met trein richting Irkutsk.

Dag 2-6: Dinsdag - Zaterdag
Treinreis van St Petersburg naar Irkutsk.

's Ochtends aankomst in Irkutsk rond 5.00 en transfer naar Listvyanka aan het Lake Baikal waar jullie verblijven in het Hotel Baikal. Een boottocht over het meer en wandelen in de bergachtige omgeving behoren tot de mogelijkheden.In de restaurants is de Omol aan te raden. Een lokale vis uit het Lake Baikal,het diepste en oudste meer ter wereld. Dag 7 Zondag Transfer naar Irkustk en tijd om de stad te verkennen. 's Avonds vertrek met de trein naar Ulaanbaatar.

Dag 7 - 9: Zondag - Dinsdag
Treinreis van Irkutsk naar Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië.

´s Ochtends aankomst in Ulaanbaatar en met de bus naar het 70 km verderop gelegen Terelj National Park. Bezoek Turtle rock en een nomaden familie om kennis te maken met de dagelijkse manier van leven in de gers van Mongolië, rondtrekkend door het fantastische landschap. Jullie overnachten in een Ger tent en liefhebbers kunnen ter plaatse ook paardrijden. Nog steeds een veelgebruikt vervoersmiddel op de uitgestrekte vlaktes van Mongolië.

Dag 10: Woensdag
Na het ontbijt terug naar Ulaanbaatar, rest van de dag ter vrije besteding. Jullie overnachten in Ulaanbaatar.

Dag 11: Donderdag
's Ochtends vertrek met de trein naar Beijing.

Dag 12: Vrijdag
Aankomst in Beijing rond 14.00.

Dag 13: Zaterdag
Vrij te besteden in Beijing (Verboden Stad, Chinese Muur).

Dag 14: Zondag
Vlucht terug naar Amsterdam.

Kaart en route

Eten en drinken

Tijdens deze reis zijn de maaltijden niet inclusief. Hierdoor zijn jullie zelf in staat om te bepalen waar en wat je wilt gaan eten. Er zijn dus geen vooraf vastgelegde toeristenrestaurants, maar lokale gidsen kunnen jullie natuurlijk wel adviseren waar te gaan eten.

Vervoer en accommodatie

Gedurende deze reis verblijven jullie 7 nachten in de trein, 5 nachten in hotels en 1 nacht in een ger tent. Vervoer tijdens de reis is grotendeels met de trein en verder maken jullie gebruik van de bus.

Eigen tijd

Tijdens deze 14 daagse reis zijn al veel dingen gepland, toch is er veel ruimte om ook zelf activiteiten te ontplooien. Is er een deel van de groep die bijvoorbeeld wil gaan paardrijden en een ander deel wil liever een lange wandeling maken of relaxen bij de ger, dan hoef je dit alleen maar aan te geven bij de reisleider.

Prijs

We kunnen jullie deze groepsreis aanbieden voor 2000 - 2200 euro. De prijs is afhankelijk van de grootte van jullie groep, de beschikbaarheid van vluchten en het seizoen. Wanneer je een offerte aanvraagt krijg je van ons de meest actuele prijs te horen voor jullie aanvraag.

Contact