Sri Lanka

Elephants Sri Lanka
vanaf EUR 1.525,- per persoon op basis van 14 dagen

Details

  • Vliegticket
  • Accommodatie
  • Vervoer
  • Activiteiten inclusief lokale gids
  • Een aantal maaltijden
Sri Lanka is een prachtig land met een rijke cultuur, een adembenemend landschap en geweldige stranden. Zoeken jullie een unieke bestemming voor jullie lustrumreis of jaarclubreis? In Sri Lanka zullen jullie een geweldige tijd hebben en een compleet andere cultuur ervaren.
Duur: 14 dagen
Landen: Sri Lanka

Reisschema

Dag 1: Vertrek uit Nederland / omgeving
Vertrek vanaf Amsterdam naar Colombo.

Dag 2: Colombo
Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar je accommodatie gebracht. Om bij te komen van de reis is er een lichaamsmassage voor jullie geregeld. Deze wordt uitgevoerd door mensen met een gezichtsbeperking die de fijne kneepjes van het masseren heel goed onder de knie hebben.

Dag 3: Colombo - Kandy
Na het ontbijt stappen jullie op de trein naar Kandy. Onderweg komen jullie langs kleine dorpjes en watervallen en rijdt de trein door bergen en wolken. Kandy is de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka, met de Tempel van de Tand als een van de belangrijkste bezienswaardigheden. De namiddag / avond kun je zelf de stad verkennen.

Dag 4: Kandy - Kitulgala
In de ochtend hebben jullie alle tijd om de prachtige koloniale gebouwen van Kandy te bekijken en door de stad te wandelen. In de middag reizen jullie door naar Kitulgala, een klein dorpje aan de Kelani rivier waar jullie overnachten in een eco-lodge.

St Clairs Waterfall Highlands Sri Lanka

Dag 5: Kitulgala
Er staat vandaag een adrenaline activiteit op het programma: white water raften. Met een peddel in de hand trotseren jullie de rivier em heb je uitzicht op een prachtig landschap. In de middag kunnen jullie bijkomen in Kitulgala.

Dag 6: Kitulgala - Nuwara Eliya
Na het ontbijt reizen jullie met een privébusje naar Nuwara Eliya. Jullie rijden door de groene bergen en theeplantages. Onderweg stoppen jullie bij een van de watervallen en theeplantages. In de middag kunnen jullie zelf beslissen wat jullie doen. Bezoek bijvoorbeeld het Victoria Park of maak een korte wandeling door de omgeving.

Dag 7: Nuwara Eliya - Ella
De wekker gaat vandaag vroeg, want jullie gaan naar Horton Plains voor een trekking. Na een flinke hike over het plateau komen jullie bij World’s End, een diepe afgrond van 800 m, waar jullie een prachtig weids uitzicht hebben. In de middag rijden jullie door naar Ella, een charmant bergdorpje.

Local On Ella Rock Sri Lanka

Dag 8: Ella
Sri Lanka kent een heerlijke keuken, en tijdens een kookworkshop leer je er alles over. Aansluitend een lunch met je eigen bereide gerechten! 

Dag 9: Ella - Tangalle
Sta vroeg op voor een jeepsafari door Nationaal Park Uduwalawe. Je kunt hier olifanten, buffels, krokodillen, herten, en verschillende soorten vogels spotten. Na de lunch rijden jullie door naar kustplaats Tangalle. Tijd voor een cocktail aan het strand!

Dag 10: Tangalle
Deel de dag zelf in. Relax op het strand, hang in de hangmatten of neem een duik in ze zee

Dag 11: Mirissa
Jullie reis vervolgt zich naar Mirissa. Onderweg maak je een stop in Tangalle Town en bij Buddha tempel Wewurukannala Vihara. Mirissa is een hele leuke badplaats met mooie stranden en gezellige restaurants. Uitgaan kun je in een van de bars op en aan het strand.

Mirissa Beach Mirissa Sri Lanka

Dag 12: Mirissa
Mirissa heeft fijne stranden, waar je ook goed kunt surfen. Er zijn verschillende surfscholen waar je een les kunt regelen. Of huur ssn scooter en verken nabijgelegen strandjes. 

Dag 13: Colombo
In de ochtend gaan jullie op bootsafari om walvissen te spotten. Er zijn maar weinig plaatsen ter wereld waar je zo dichtbij deze enorme dieren kunt komen. Ontbijt wordt op de boot geserveerd. In de middag worden jullie naar Colombo Airport gebracht, en vliegen jullie terug naar Nederland. 

Dag 14: Aankomst
Aankomst in Nederland.

Op maat
Onze reizen worden op maat gemaakt! Je kunt deze reis dus naar wens ook korter of langer maken. Ook kan de inhoud aangepast worden, zo kun vanuit Sigiriya een fiets huren en de leeuwenrots beklimmen. In onze reizen zal je altijd een balans van activiteiten en vrije tijd terugvinden, zodat je enerzijds veel van het land ziet en ervaart, maar ook je eigen plan kunnen trekken.

Prijs
Deze reis kunnen we aanbieden vanaf € 1.525 per persoon op basis van 14 dagen. De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep, de beschikbaarheid van de vluchten en de reisperiode. Wil je de actuele prijs voor jouw reis weten? Vraag dan een offerte aan.

Eten en drinken
Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen, maar zijn lunch en diner meestal voor eigen rekening. Hierdoor hebben jullie de vrijheid om zelf te bepalen waar je wilt eten. 

Vervoer en accommodatie
Tijdens deze reis overnachten jullie in hotels en lodges. Vervoer is per privébusje, trein en jeep. Vervoer en accommodatie kunnen worden aangepast al naargelang jullie wensen.

Contact