Mexico Yucatan - 16 dagen

Lustrumreis naar Yucatan, Mexico - 16 dagen
vanaf EUR 1899,- per persoon

Highlights

  • Voor groepen vanaf 8 personen

Details

  • Vluchten vanaf Amsterdam
  • Accommodatie
  • Vervoer
  • Eigen reisleider
  • Lokale gidsen
16 daagse reis langs de Maya tempels van de provincie Yucatan in Mexico, de jungle van Guatemala en de eilanden en stranden van Belize. Een combinatie van cultuur, relaxen en feesten met ook nog de mogelijkheid om te duiken en snorkelen.
Duur: 16 dagen
Landen: Mexico, Guatemala, Belize

Op deze unieke 16-daagse reis bezoek je o.a. de ruïnes van eeuwenoude Maya-steden als Chichén Itzá en Palenque. Ook trekken jullie diep de jungle van Guatemala in op zoek naar de ruïnes van Tikal. Wereldberoemde tempels die veelal op de werelderfgoedlijst staan. Hier slaap je tevens in een homestay.

Hierna even bijkomen op Caye Caulker, een eiland voor de kust van Belize, alvorens je nog even de laatste dagen kunt relaxen, shoppen en partyen in Playa del Carmen.

Reisschema


Dag 1: Vertrek vanaf Amsterdam
Vlieg naar Cancun in Mexico.

Dag 2-3: Chichén Itzá & Mérida
Bezoek aan de Maya ruïnes van Chichen Itzá en verkennen van Merida, de hoofdstad van Yucatan.
Optioneel: een bezoek aan de ruïnes van Uxmal of ga zwemmen in de ondergrondse poelen (Cenotes) nabij de stad Cuzamá.

Dag 4-5: Palenque
Bezoek aan de Maya ruïnes van Palenque.
Optioneel: een bezoek aan de Agua Azul en Misol-Ha watervallen.

Dag 6: Lacanjá
Mogelijkheid om de Maya-ruïnes van Bonampak en Yaxchilán te bezoeken of een wandeling te maken naar een waterval in de Lacandon jungle.

Dag 7: Flores (Guatemala)
Met de boot en bus de grens over naar Flores in Guatemala.

Dag 8: Tikal Homestay (Guatemala)
Bezoek aan de Maya-stad Tikal in de ochtend, daarna naar lokale homestay, waar jullie overnachten.

Dag 9-10: San Ignacio (Belize)
Mogelijkheid om de heilige Maya-grot Actun Tunichil Muknal, het Mountain Pine Ridge gebied of de Maya-ruïnes van Xunantunich te bezoeken (keuze is aan jullie).

Dag 11-12: Caye Caulker (Belize)
Het eiland verkennen, chillen op het strand en de mogelijkheid om met pijlstaartroggen te snorkelen en haaien te verzorgen bij het Hol Chan Marine Reservaat.

Dag 13-14: Playa del Carmen
Bijkomen op het strand, shoppen in de stad en de mogelijkheid om (optioneel) een bezoek te brengen aan de Maya ruïnes van Tulum of te gaan duiken in het duik-mekka Cozumel.

Dag 15-16: Terugreis naar Amsterdam
Laatste dag in Playa Del Carmen en de terugvlucht naar Amsterdam.

Kaart

Eten en drinken

Tijdens de reis zijn eten en drinken voor eigen rekening. Hierdoor zijn jullie zelf in staat om samen met de reisleider te bepalen waar en wat je wilt gaan eten. Er zijn dus geen vooraf vastgelegde toeristenrestaurants, maar de reisleider kan je natuurlijk wel adviseren waar te gaan eten.

Vervoer en accommodatie

Tijdens deze reis slapen jullie 13 nachten in hotels en 1 nacht in een homestay. Vervoer tijdens de reis is grotendeels met privé busje en verder maken jullie gebruik van o.a. boot, taxi, bus en lopen. 

Eigen tijd

Ook al zijn er tijdens deze 16 daagse reis al veel dingen gepland, toch is er veel ruimte om zelf dingen te gaan verkennen. Is er een deel van de groep die bijvoorbeeld ergens op het strand wil blijven liggen en een ander deel wil graag gaan duiken, dan hoef je dit alleen maar aan te geven bij de reisleider.

Prijs

We kunnen jullie deze groepsreis aanbieden voor 1700 - 1900 euro. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de grootte van jullie groep, de beschikbaarheid van vluchten en het seizoen. Wanneer je een offerte aanvraagt krijg je van ons de meest actuele prijs te horen voor jullie aanvraag.

Groepsreis voor studenten

Dit is een reis voor jaarclubs, disputen en andere groepen studenten of jongeren die met minimaal 8 personen deze reis willen doen.

Contact