Maleisië - 14 dagen

vanaf EUR 1.550,- per persoon

Details

 • Vliegticket
 • Accommodatie
 • Vervoer
 • Activiteiten inclusief lokale gids
 • 12x ontbijt, 1x lunch
Ga samen met jouw jaarclub op ontdekkingsreis in Maleisië, een land van contrasten dat zich uitstekend leent voor een geslaagde lustrumreis. Tijdens deze 14-daagse reis ga je van wereldstad Kuala Lumpur naar de jungle, door de groene hooglanden en eindig je op de eindeloze stranden van Perhentian, met een geweldige onderwaterwereld!
Duur: 14 dagen
Landen: Maleisië

 • Wandel langs wolkenkrabbers en oude tempels in Kuala Lumpur
 • Loop de Canopy Walkway door de jungle van Taman Negara
 • Spot wilde dieren op nachtsafari
 • Ontdek de groene theeplantages van Cameron Highlands
 • Op stap in het sfeervolle Georgetown
 • Ga snorkelen op de Perhentians

 

Reisschema

Dag 1   Vertrek vanuit Nederland of omliggend vliegveld

Vertrek uit Nederland. 

Dag 2   Aankomst in Kuala Lumpur
Aankomst in Kuala Lumpur en transfer naar het hotel. De rest van de namiddag/avond hebben jullie de tijd om Kuala Lumpur te ontdekken. Maak een foto bij de iconische Twin Towers, en luid het begin van jullie reis in een van de gezellige bars van Changkat Bukit Bintang.

Dag 3   Kuala Lumpur
Een gids neemt jullie mee naar enkele hoogtepunten in en rondom Kuala Lumpur. Zoals de Thean Hou Chinese Tempel op de top van de Robson Hill, de Batu Caves en het enorme gouden standbeeld van de Hindu God. Eindig de dag in een bootje op de Selangor rivier op zoek naar betoverende vuurvliegjes.

Dag 4   Kuala Lumpur - Taman Negara
Jullie reizen naar Taman Negara, naar het schijnt het grootste en oudste regenwoud ter wereld. s’ Avonds maken jullie een nachtsafari door de jungle, op zoek naar wilde dieren.

Dag 5   Taman Negara
Ook overdag is er veel te beleven in de jungle. Samen met een gids maken jullie een korte wandeling naar de beroemde Canopy Walkway. Via een lange loopbrug loop je op 45 meter hoogte door het regenwoud. Een unieke kans om de jungle op een heel andere manier te beleven.

Dag 6   Taman Negara - Cameron Highland 
Na aankomst op de Cameron Highlands hebben jullie alle tijd om de prachtig groene omgeving te ontdekken. De hooglanden bevinden zich een hoogte van 1300 tot 1800 meter, waardoor het er bijna altijd aangenaam koel is. Wandel door het kleine maar gezellige stadje Tanah Rata, bezoek de vlindertuin of wandel door de theeplantages.

Dag 7   Cameron Highlands
Een gids neemt jullie verder de Cameron Highlands in, naar Mount Brinchang. Vanaf hier trek je het gebied van mossig regenwoud en bossen door, op weg naar de Sungai Palas theeplantage. 

Dag 8   Cameron Highlands - Georgetown 
Jullie reis vervolgt zich naar Georgetown, de hoofdstad van het eiland Penang. Het centrum van Georgetown werd in 2008 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Daarnaast zijn er verschillende gave muurschilderingen te vinden die je zeker moet bezoeken. Of neem de kabelbaan omhoog naar de Penang Hill, voor een spectaculair uitzicht.

Dag 9   Georgetown
Georgetown kun je goed te voet ontdekken, neem de tijd om de mooie tempels en musea te bekijken. De stad is een smeltkroes van culturen en nationaliteiten en dit proef je ook terug in het ruime aanbod van restaurants en eettentjes. Uitgaan kun je goed in de omgeving van Jalan Penang.

Dag 10   Georgetown - Perhentian Islands
Jullie laten de westkust achter je en een busje brengt jullie naar het oosten van Maleisië, richting de tropische Perhentian Islands. Vanaf Kuala Besut pakken jullie de boot, verheug je op de ultieme bounty eilanden met kristalhelder water en witte stranden. 

Dag 11   Perhentian Islands
Na het ontbijt kunnen jullie aansluiten bij een ecotour waar je met een snorkel de onderwaterwereld in duikt. Je helpt de gids bij het in kaart brengen van schildpadden in Turtle Bay, maakt stops op plekken met kleurrijke visjes en koraal, en eindigt de excursie bij Shark Point waar je haaien kunt spotten. Bij terugkomst in het resort staat er een lunch klaar.

Dag 12   Perhentian Islands
Deel deze dag in zoals je zelf wilt. Ga bijvoorbeeld duiken, of huur een kajak waarmee je het rustige water van Teluk Dalam op kunt. Maak een jungletocht, of ga strandhoppen; zowel te voet als met watertaxi's kom je op de mooiste plekken!

Dag 13   Vertrek uit Perhentian Islands
Geniet van de laatste uurtjes ‘island life’ voordat jullie via Kuala Lumpur terug naar Nederland vliegen.

Dag 14   Aankomst
Aankomst in Nederland.Op maat
Onze reizen worden op maat gemaakt, het is dus mogelijk deze reis korter of langer te maken, of een andere inhoud te geven. Plak bijvoorbeeld nog enkele dagen Singapore aan je reis vast! In onze reizen zal je altijd een balans van activiteiten en vrije tijd terugvinden, zodat je enerzijds veel van een land ziet en ervaart, maar ook je eigen plan kunt trekken.

Eten en drinken
Een deel van de maaltijden - 12x ontbijt, 1x lunch - is inbegrepen, zo heb je ook de vrijheid om zelf wat leuks uit te zoeken.    

Vervoer en accommodatie
Tijdens deze reis overnachten jullie in hotels en (eenvoudige) guesthouses. Vervoer is per privé busje, en boot.

Prijs
Deze reis kunnen we aanbieden vanaf € 1.550 per persoon. De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep, de beschikbaarheid van de vluchten en de reisperiode. Wil je de actuele prijs voor jouw reis weten? Vraag dan een offerte aan.

 

Contact