Jordanië - 9 dagen

vanaf EUR 1425,- per persoon

Details

 • Vliegticket
 • Accommodatie
 • Vervoer
 • Activiteiten
 • Tourguide
Wil je samen met jouw jaarclub op reis naar een land waar jullie overnachten in de woestijn, eeuwenoude steden bezoeken, dobberen in de Dode, en een duik nemen in de Rode Zee? Willen jullie je onderdompelen in een compleet andere cultuur? Plan dan jullie lustrumreis naar Jordanië voor een onvergetelijke ervaring.
Duur: 9 dagen
Landen: Jordanië

 • Proost op jullie avontuurlijke reis in een trendy bar in Amman
 • Dobber op het water van de Dode Zee
 • Klim langs watervallen en door de rivier in het Mujib Reserve
 • Bezoek de eeuwenoude stad Petra, een van de 7 wereldwonderen
 • Overnacht in een Bedoeïenenkamp in de Wadi Rum woestijn
 • Ontdek het onderwaterleven van de Rode Zee

 

Reisschema

Dag 1   Vertrek

Vertrek uit Nederland naar Amman. Jullie worden opgehaald en naar het hotel gebracht. Proost ’s avonds op het begin van een avontuurlijke jaarclubreis in een van de trendy clubs (wel vooraf reserveren!) of een gezellige bar in het westen van de stad. 

Dag 2   Jerash, Ajloun & Dode Zee
Vandaag bezoeken jullie de eeuwenoude Romeinse ruïnes van Jerash. Wandel langs de goed bewaarde Romeinse theaters, de tempel van Artemis, de Ark van Hadrian en het Forum. Maak nog een stop bij het kasteel van Ajloun, voor je met een drankje op het water van de Dode Zee dobbert.

Dag 3   Amman - Mujib Reserve
Na het ontbijt rijden jullie naar het Mujib Reserve, waar jullie de SIQ/Canyon trail lopen (weersafhankelijk). Tijdens deze sportieve activiteit hike je tussen metershoge kliffen langs en door de rivier, beklim je een 20-meter hoge waterval en kun je tot slot een verkoelende duik in het water nemen. 

Dag 4   Mujib Reserve - Petra
Vandaag rijden jullie via de King’s Highway naar Petra, een historische route met een aantal mooie stops zoals Madaba, Mount Nebo en het kasteel van Kerak. 

Dag 5   Petra
Ontdek deze eeuwenoude uitgegraven stad, dit archeologische hoogstandje is een van de 7 wereldwonderen. 

Dag 6   Petra - Wadi Rum
Little Petra is al net zo indrukwekkend als haar grote zus, alleen wat kleinschaliger. Wandel via een kloof tussen de bergwanden langs tempels en woonhuizen. De reis wordt vervolgd naar Wadi Rum, waar jullie na de lunch met een jeep de woestijn inrijden, jullie overnachten hier in een Bedoeïenenkamp.

Dag 7   Wadi Rum - Aqaba
Na een ontbijt met uitzicht op de zandduinen worden jullie naar Aqaba gereden, een havenstad aan de Rode Zee waar je kunt duiken, snorkelen of windsurfen. Ga op zoek naar een gezellig restaurant, en in het weekend komt ook het uitgaansleven hier goed op gang.

Dag 8   Aqaba
Deel de dag in zoals jullie zelf willen. Relax op het strand, verken de stad of ontdek de onderwaterwereld tijdens een snorkel- of duikexcursie.

Dag 9   Vertrek
Na het ontbijt worden jullie naar het vliegveld in Amman gebracht, waar jullie je vlucht terug naar Nederland pakken.


Op maat
Onze reizen worden op maat gemaakt, het is dus mogelijk deze reis korter of langer te maken, of een andere inhoud te geven. Maak bijvoorbeeld een combinatie met de Israëlische steden Jerusalem en Tel Aviv! In onze reizen zal je altijd een balans van activiteiten en vrije tijd terugvinden, zodat je enerzijds veel van een land ziet en ervaart, maar ook je eigen plan kunt trekken.

Eten en drinken
Een deel van de maaltijden - 8x ontbijt, 3x lunch en 3x diner - is inbegrepen, zo heb je ook de vrijheid om zelf wat leuks uit te zoeken.  

Vervoer en accommodatie
Tijdens deze reis overnacht je in hotels. Het vervoer is per privé busje en jeep.

Prijs
Deze reis kunnen we aanbieden vanaf € 1.425 per persoon. De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep, de beschikbaarheid van de vluchten en de reisperiode. Wil je de actuele prijs voor jouw reis weten? Vraag dan een offerte aan.

Contact