Egypte - 8 dagen

8 daagse lustrumreis door Egypte
vanaf EUR 799,- per persoon

Highlights

  • Voor groepen vanaf 8 personen

Details

  • Vluchten vanaf Amsterdam
  • Accommodatie
  • Vervoer
  • Eigen reisleider
  • Lokale gidsen
Reis naar het land van Toetankhamon, Cleopatra en Amon Ra, met de piramides als hoogtepunt en tempels uit verschillende dynastieën. Relax op jullie eigen Felucca zeilboot over de Nijl en ontdek het land met de oudste beschaving ter wereld.
Duur: 8 dagen
Landen: Egypte

Met deze 8 daagse reis bezoek je de wereldberoemde Piramides van Gizeh en de Sfinx, de Karnak tempel en de Valley of de Kings. In het Egyptisch Museum van Cairo zie je onder andere het masker van Toetankhamon.

Je overnacht op de oevers van de Nijl met je eigen Felucca en gaat eten in de Nubische woestijn in een van de dorpjes. Shoppen kan in Luxor of bij terugkomst in Cairo, alvorens je terug vliegt naar Amsterdam.

Reisschema


Dag 1: Vertrek uit Amsterdam

Vlucht naar Cairo.

Dag 2: Cairo
Tour met gids naar de Piramides van Gizeh en de Sfinx. 's Middags met gids naar het Egyptisch Museum, waar het masker van Toetankhamon is te vinden. Met de nachttrein naar Aswan.

Dag 3-4: Aswan
Bezoek een Nubisch dorp inclusief diner met de locals. Optioneel is een tour naar de lang geleden verplaatste Abu Simbel tempel aan het Nassermeer.

Dag 5: Felucca op de Nijl
Zeilen over de Nijl, met overnachting aan boord van de Felucca zeilboot.

Days 6-7: Luxor
Langs de Nijl bezoek aan de Kom Ombo en Edfu tempel op weg naar Luxor. In Luxor is bezoek aan de Karnak tempel en / of Valley of the Kings optioneel. Op dag 7 met de nachttrein terug naar Cairo.

Dag 8: Cairo
De reis eindigt bij aankomst in Cairo. Terugvlucht naar Amsterdam in de middag.

Kaart

Eten en drinken

Tijdens deze reis zijn de meeste maaltijden voor eigen rekening. Hierdoor zijn jullie zelf in staat om samen met de reisleider te bepalen waar en wat je wilt gaan eten. Er zijn dus geen vooraf vastgelegde toeristenrestaurants, maar de reisleider kan je natuurlijk wel adviseren waar te gaan eten. Het ontbijt is op alle reisdagen wel inclusief, zo ook de maaltijd in een Nubisch dorp met de locals!

Vervoer en accommodatie

Gedurende deze reis slapen jullie 4 nachten in hotels, 2 nachten in de trein en 1 nacht op de felucca zeilboot. Vervoer tijdens de reis is grotendeels met een privé bus en daarnaast maken jullie gebruik van nachttreinen en de felucca.

Eigen tijd

Tijdens deze 8 daagse reis zijn al veel dingen gepland, toch is er veel ruimte om ook zelf activiteiten te ontplooien. Is er een deel van de groep die bijvoorbeeld een tempel wil bezoeken en een ander deel wil shoppen in een van de steden, dan hoef je dit alleen maar aan te geven bij de reisleider.

Prijs

We kunnen jullie deze groepsreis aanbieden voor 700 - 800 euro. De prijs is afhankelijk van de grootte van jullie groep, de beschikbaarheid van vluchten en het seizoen. Wanneer je een offerte aanvraagt krijg je van ons de meest actuele prijs te horen voor jullie aanvraag.

Groepsreis voor studenten

Dit is een reis voor jaarclubs, disputen en andere groepen studenten of jongeren die met minimaal 8 personen deze reis willen doen.

Contact