Ecuador - 19 dagen

19 daagse lustrumreis door Ecuador
vanaf EUR 2099,- per persoon

Highlights

  • Voor groepen vanaf 8 personen

Details

  • Vluchten vanaf Amsterdam
  • Accommodatie
  • Vervoer
  • Eigen reisleider
  • Lokale gidsen
Deze 19 daagse reis brengt jullie door de Amazone jungle, langs stranden en in contact met de kleurrijke bevolking. Een kennismaking van natuur en cultuur met veel vrije tijd om de steden te ontdekken en een biertje te drinken in de cafe’s of aan het strand na het snorkelen of zelfs walvis spotten.
Duur: 19 dagen
Landen: Ecuador

Tijdens deze reis trek je de Amazone jungle in bij Tena en verblijf je in verschillende homestays om de lokale bevolking en gebruiken goed te leren kennen. Ook is er veel tijd voor outdoor activiteiten in Baños, zoals raften, hiken, paardrijden en bergbeklimmen.

Relaxen kan op het strand in het Machalilla National Park en in de vele cafe's die je oa in de steden Quito en Guayaquil kunt vinden.

Reisschema


Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam

Vlucht naar Quito in Ecuador.

Dag 2: Tena
Reis met de bus naar de Amazone. In Tena kunnen jullie zowel raften, grotten bekijken of naar het Animal Rescue Center.

Dag 3- 4: Amazon jungle
Twee dagen verblijf in een homestay in de jungle. Wandel met een gids door de amazone en bezoek een lokale Shaman om veel te leren over de Quichua cultuur.

Dag 5-6: Baños
Met de bus naar Baños. Optionele activiteiten hier zijn hiken, mountainbaiken, paardrijden, bergbeklimmen of een relaxt bezoekje aan de hot springs.

Dag 7: Alausí
Via Riobamba met de bus naar Alausi en vrije tijd in deze stad.

Day 8: Devil's Nose Train / Guayaquil
Eerst een excursie met de trein naar Devil's Nose, vervolgens met de bus naar Guayaquil. De middag is vrij te besteden in de stad, of met de boot over de Guayas rivier.

Dag 9-12: Puerto Lopez/Machalilla National Park
Via de kust naar Puerto Lopez. In het Machalilla National Park behoren hikes, snorkelen, relaxen op het strand tot de mogelijkheden, of een bezoekje aan het Isla de la Plata en walvissen kijken in het juiste seizoen (juli - september). Op dag 12 met de bus naar Quito.

Dag 13: Quito
Vrije dag in Quito. Optioneel is een city tour, kabelbaan naar de nabijgelegen vulkaan, of lekker relaxen in de vele bars en restaurants in de stad.

Dag 14-15: San Clemente
Met de bus naar de inheemse bevolking van San Clemente en hun traditionele manier van leven. Tijdens hikes valt veel te leren over de medische werking van de planten of je kan de Imbabura Mountain beklimmen.

Dag 16: Otavalo
Naar Otavalo met de bus, waar de Peguche waterval bezocht kan worden. Andere opties zijn een bezoek aan de Cotacachi market of hiken rondom het Cuicocha Lake.

Dag 17: Otavalo / Quito
Een ochtend ter vrije besteding in Otavalo, voorafgaand aan de terugrit naar Quito.

Dag 18 -19: Quito
Laatste dag in Quito en terugvlucht naar Amsterdam.

Kaart

Eten en drinken

Tijdens deze reis zijn de maaltijden alleen inclusief tijdens de homestays. De overige maaltijden zijn voor eigen rekening. Hierdoor zijn jullie zelf in staat om samen met de reisleider te bepalen waar en wat je wilt gaan eten. Er zijn dus geen vooraf vastgelegde toeristenrestaurants, maar de reisleider kan je natuurlijk wel adviseren waar te gaan eten.

Vervoer en accommodatie

Gedurende deze reis verblijven jullie 12 nachten in hotels, 4 nachten homestay en 1 nacht in de bus. Vervoer tijdens de reis is grotendeels met de bus en verder maken jullie gebruik van o.a. truck en kano.

Eigen tijd

Tijdens deze 19 daagse reis zijn al veel dingen gepland, toch is er veel ruimte om ook zelf activiteiten te ontplooien. Is er een deel van de groep die bijvoorbeeld ergens wil gaan snorkelen en een ander deel wil graag gaan hiken, dan hoef je dit alleen maar aan te geven bij de reisleider.

Prijs

We kunnen jullie deze groepsreis aanbieden voor 1900 - 2100 euro. De prijs is afhankelijk van de grootte van jullie groep, de beschikbaarheid van vluchten en het seizoen. Wanneer je een offerte aanvraagt krijg je van ons de meest actuele prijs te horen voor jullie aanvraag.

Groepsreis voor studenten

Dit is een reis voor jaarclubs, disputen en andere groepen studenten of jongeren die met minimaal 8 personen deze reis willen doen.

Contact