Ecuador

Amazon Ecuador
vanaf EUR 1725,- per persoon op basis van 14 dagen

Details

 • Vliegticket
 • Accommodatie
 • Vervoer
 • Activiteiten inclusief lokale gids
 • Een aantal maaltijden
Ben je op zoek naar een unieke bestemming voor jullie lustrumreis? Wij kunnen je Ecuador aanbevelen! Je vindt er prachtige natuur en er zijn verschillende sportieve activiteiten die jullie kunnen ondernemen zoals hiken, mountainbiken, paardrijden en snorkelen.
Duur: 14 dagen
Landen: Ecuador

Highlights

 • Wandel door het koloniale centrum van Quito
 • Ontdek de geweldige amazone per kano
 • Reis met de trein door het indrukwekkende Devil’s Nose
 • Ga raften, ziplinen of mountainbiken in Baños
 • Op stap in Guayaquil
 • Maak een boottrip naar “Klein Galapagos” Isla de la Plata

Ecuador Lustrumreis Kaart

Reisschema

Dag 1   Vertrek uit Nederland
Vertrek uit Nederland of omliggend vliegveld. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek, kom je dezelfde avond, of de volgende ochtend aan in Quito. 

Dag 2   Quito
Quito is een van de best bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika, en is tevens de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Ontdek de charme van het historische centrum, of stap voor een prachtig uitzicht in de Teleferico (kabelbaan). Vier de eerste avond van jullie lustrumreis naar Ecuador in een van de leuke bars van La Mariscal.

Dag 3   Quito - Tena/Amazone
Vandaag reizen jullie naar Tena, de “gateway” tot de Ecuadoraanse Amazone. Naarmate je deze plaats nadert zal je het landschap zien veranderen van indrukwekkende bergen naar groen en dichtbegroeid regenwoud.

Dag 4   Tena/Amazone 
Geniet van een vrije dag in Tena. Je kunt verschillende activiteiten ondernemen zoals raften op de wilde wateren van de Amazone, of bezoek een project dat gewonde dieren uit de jungle opvangt. In de middag bezoeken jullie een lokale familie waar jullie ook 2 nachten zullen overnachten.

Amazon, Ecuador

Dag 5   Tena/Amazone 
Je ontdekt de jungle te voet en met een kano op de Napo rivier, een gids vertelt je over traditionele gebruiken en gewoontes van de Quichua cultuur.

Dag 6   Tena - Baños
Reis met een lokale bus verder naar Baños, waar je in de middag aankomt. Dit stadje is omgeven door bergen en warmtebronnen, en je kunt er tal van outdoor activiteiten ondernemen. Ga voor een prachtig uitzicht naar Casa del Árbol, hier vind je een café en een enorme schommel, al zwierende heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dag 7   Baños
Vandaag hebben jullie alle tijd om een van de outdoor activiteiten van Baños te ontdekken. Ga bijvoorbeeld mountainbiken, raften, ziplinen, of ontspan in de hotsprings.

Dag 8   Baños - Alausi
Reis verder naar Alausí via de stad Riobamba. Onderweg komen jullie langs de Chimborazo, de hoogste vulkaan in de Andes. De rest van de dag breng je door in de gezellige stad Alausí.

Dag 9   Alausi - Guayaquil
Stap aan boord van de trein voor een excursie naar Devil’s Nose, de meest spectaculaire treinreis in Ecuador, met uitzichten op een prachtig landschap. Per bus reizen jullie door naar de stad Guayaquil, de belangrijkste havenstad van Ecuador. Uitgaan kun je goed in Malecon 2000, je vindt langs deze boulevard veel leuke bars, restaurants en bezienswaardigheden.

Fisherman on the water - Guayaquil, EcuadorDag 10   Guayaquil - Puerto López / Machalilla NP
Reis verder naar de kustplaats Puerto Lopez met het aangrenzende Nationaal Park Machalilla. Je zit hier uiteraard nog niet op de Galapagos, maar het komt er qua natuur wel het meest bij in de buurt. Neem vanaf het hotel een taxi naar Playa Los Frailes, en geniet van de laatste dagen van jullie lustrumreis aan het strand.

Dag 11   Puerto López / Machalilla NP
Deel de dag in zoals jullie zelf willen. Een aanrader is om een boottrip naar Isla de la Plata te maken, tussen half juni en half oktober heb je een goede kans om hier bultrugwalvissen en dolfijnen te spotten. Bij Isla de la Plata kun je ook goed snorkelen! Proost 's avonds op een geslaagde jaarclubreis naar Ecuador!

Dag 12   Puerto López - Quito
In het nationale park Machalilla kun je ook goed hiken, en sluit de middag af met een duik in de oceaan. Een nachtbus brengt jullie die avond weer terug naar Quito waar jullie de volgende ochtend aankomen. Hier kunnen jullie nog even opfrissen in het hotel, de stad verkennen, en wat laatste inkopen doen voordat jullie terug vliegen naar Nederland.

View on volcano Cotopaxi from Quito, EcuadorDag 13   Vertrek uit Quito
Aankomst in Quito. Hier kunnen jullie nog even opfrissen in het hotel, de stad in en wat laatste inkopen doen voordat jullie terug vliegen naar Nederland.

Dag 14   Aankomst
Aankomst in Nederland.


Op maat
Onze reizen worden op maat gemaakt, het is dus mogelijk je lustrumreis korter of langer te maken, of een andere inhoud te geven. Laat je budget het toe, ga dan aansluitend nog enkele dagen naar de Galapagos eilanden! In onze reizen zal je altijd een balans van activiteiten en vrije tijd terugvinden, zodat je enerzijds veel van een land ziet en ervaart, maar ook je eigen plan kunt trekken.


Prijs
Deze reis kunnen we aanbieden vanaf € 1.725 per persoon op basis van 14 dagen. De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep, de beschikbaarheid van de vluchten en de reisperiode. Wil je de actuele prijs voor jouw reis weten? Vraag dan een offerte aan.


Eten en drinken
Tijdens deze reis is het ontbijt, lunch en diner op enkele dagen inbegrepen, op de dagen dat dit exclusief is heb je de vrijheid om zelf wat leuks uit te zoeken.  

Vervoer en accommodatie
Tijdens deze reis overnacht je in eenvoudige hotels, in een homestay en slaap je een nacht in een comfortabele bus. Het vervoer is per lokale bus, busje, kano en trein.

Contact