Costa Rica - 17 dagen

17 daagse reis naar Costa Rica
vanaf EUR 1999,- per persoon

Highlights

  • Voor groepen vanaf 8 personen

Details

  • Vluchten vanaf Amsterdam
  • Accommodatie
  • Vervoer
  • Lokale gidsen
Spot al varend wilde dieren, zoek de ongrijpbare Quetzal vogel, hike door jungles en relax aan de prachtige Pacifische kust! Ook dolfijnen spotten tijdens een zonsondergang zeiltripje of wild water raften behoren tot de opties. Als jullie op zoek zijn naar een indruk van Costa Rica’s bezienswaardigheden van wereldklasse maar ook avontuur willen dan is deze avontuurlijke reis vol actie jullie ding!
Duur: 17 dagen
Landen: Costa Rica

Ondanks haar kleine omvang is Costa Rica één van de meest biologisch diverse landen ter wereld - ontdek haar vulkanen, wilde dieren, regenwouden en stranden. Dit avontuur biedt een geweldige balans tussen begeleide excursies en vrije tijd. Met optionele activiteiten in overvloed kun je kiezen of je de adrenaline wilt laten gieren of het rustig aan wilt doen met een wandeling door een vlindertuin.

Reisschema


Dag 1: San José

Vlucht van Amsterdam naar San Jose, de hoofdstad van Costa Rica.

Dag 2-3: Puerto Viejo de Talamanca
Optie om te snorkelen in de Caribische Zee of te hiken in het Manzanillo National Wildlife Refuge.

Dag 4-5: Tortuguero
Bootreis naar Tortuguero, onderweg wilde dieren spotten. Optie om de seizoensgebonden broedplaatsen van de groene en leatherback schildpadden 's nachts te bezoeken en overdag over de kanalen te toeren.

Dag 6-7: Rara Avis
Begeleide wandeling door primair regenwoud, bezoek aan een vlindertuin en twee watervallen. Optie om naar een uitkijkplatform te klimmen 30 meter boven het oerwoud.

Dag 8-10: La Fortuna/Arenal
Opties zijn onder andere raften, waterval abseilen, een begeleide wandeling rondom de voet van de Arenal Vulkaan en relaxen in warme bronnen.

Dag 11-12: Monteverde
Begeleide suikerriet en koffie tour in El Trapiche, begeleide tour in Santa Elena Cloud Forest Reserve. Optie om te vliegen door de toppen van het bos aan een zipline of het bezoeken van de kikkervijver.

Dag 13-14: Quepos/Manuel Antonio National Park
Optie om het Manuel Antonio National Park te bezoeken, probeer mangrove kajakken of spot dolfijnen gedurende een zeiltripje tijdens zondersondergang.

Dag 15: San José
Transfer naar San Jose voor de laatste avond van de reis.

Dag 16-17: San José
Terugvlucht naar Amsterdam.

map-costa-rica-17dgn

Eten en drinken

Tijdens deze reis zijn de meeste maaltijden niet inclusief. Hierdoor zijn jullie zelf in staat om samen met de reisleider te bepalen waar en wat je wilt gaan eten. Er zijn dus geen vooraf vastgelegde toeristenrestaurants, maar de reisleider kan je natuurlijk wel adviseren waar te gaan eten.

Vervoer en accommodatie

Gedurende deze reis verblijven jullie 13 nachten in hotels en 2 nachten in lodges. Vervoer tijdens de reis is grotendeels met de openbare vervoer. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van mini bus en boot.

Eigen tijd

Tijdens deze 17 daagse reis zijn al veel dingen gepland, toch is er ook ruimte om zelf activiteiten te ontplooien. Is er een deel van de groep die bijvoorbeeld naar de Arenal vulkaan wil en een ander deel wil graag gaan raften, dan hoef je dit alleen maar aan te geven bij de reisleider.

Prijs

We kunnen jullie deze groepsreis aanbieden voor 1800 - 2000 euro. De prijs is afhankelijk van de grootte van jullie groep, de beschikbaarheid van vluchten en het seizoen. Wanneer je een offerte aanvraagt krijg je van ons de meest actuele prijs te horen voor jullie aanvraag.

Groepsreis voor studenten

Dit is een reis voor jaarclubs, disputen en andere groepen studenten of jongeren die met minimaal 8 personen deze reis willen doen.

Contact