Colombia - 15 dagen

15 daagse lustrumreis door Colombia
vanaf EUR 1990,- per persoon
Ben je op zoek naar een avontuurlijke bestemming voor jullie jaarclubreis of lustrumreis? Dan is Colombia een echte aanrader. Je vindt er ongerepte natuur, bruisende steden, gastvrije mensen en geweldige stranden.
Duur: 15 dagen
Landen: Colombia

  • Fietstocht door Bogota
  • 2-Daagse trekking door de Colombiaanse Andes
  • Uitgaan in Medellín
  • Slaap in een hangmat in de jungle van Tayrona National Park
  • Overnacht op een catamaran en verken de onderwaterwereld van de Caribische zee
  • Ontdek de prachtige pleinen en kleurrijke bouwwerken die Cartagena rijk is


Reisschema


Dag 1   Vertrek uit Nederland
Vertrek uit Nederland of omliggend vliegveld. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek, kom je dezelfde avond of de volgende ochtend aan in Bogota. 

Dag 2   Bogota 
In de middag staat een fietstour op het programma. Een gids leidt jullie langs verschillende historische bezienswaardigheden en indrukwekkende graffitikunstwerken die zich in de stad bevinden.

Dag 3   Bogota - Salento
Vandaag reizen jullie het groene binnenland in. Proost ‘s avonds in een van Salento’s knusse restaurants op een geweldige start van de jaarclubreis in Colombia. 

Dag 4   Los Nevados National Park
Bereid je voor op twee dagen wandelen door de prachtige natuur van Los Nevados National Park. De trip start in Valle de la Cocora, vanwaar jullie met gids verder de Colombiaanse Andes door trekken. Een pittige tocht, maar de omgeving maakt dit ruimschoots goed! Jullie overnachten in een eenvoudige boerderij.

Dag 5   Los Nevados National Park
Op naar meer prachtige vergezichten en indrukwekkende natuur. Na het bereiken van het hoogste punt van de tocht wordt de weg terug ingezet, naar Salento. Vanaf Valle de Cocora brengt een jeep jullie terug naar het hostel, waar gerelaxt kan worden. 

Dag 6   Salento - Medellín
Vandaag gaat de reis door naar Medellín, een stad met interessante geschiedenis. Uitgaan kun je goed in de omgeving van Parque Lleras, waar veel cafés en barretjes te vinden zijn. 

Dag 7   Medellín
Vandaag kunnen jullie de dag zelf indelen. Ontdek de geheimen en geschiedenis van Medellín via een excursie over Pablo Escobar of reis met de kabelbaan omhoog voor een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 8   Medellín - Tayrona National Park
Per vliegtuig reizen jullie van Medellín naar Santa Marta, om vervolgens per bus naar Tayrona National Park te worden gebracht. Je komt aan in een gebied van tropisch regenwoud en mooie stranden. Jullie overnachten in hangmatten. 

Dag 9   Tayrona National Park
Deel de dag in zoals jullie zelf willen. Relax op het strand, maak een snorkeltocht, hike door de jungle of bezoek de ruïnes van El Pueblito. 

Dag 10  Tayrona National Park - Cartagena
De reis langs de kust gaat verder westwaarts, naar Cartagena. Een prachtige koloniale stad met veel leuke pleintjes, kleurrijke huizen, en een indrukwekkend fort. ’s Avonds is het er ook erg gezellig met een goede keuze aan restaurants en bars. 

Dag 11  Cartagena boottrip
Jullie gaan aan boord van een privé catamaran, een schipper vaart jullie langs de tropische kust waar je geweldige snorkelstops kunt maken. Aanschouw ’s avonds de sterrenhemel onder het genot van een drankje, jullie slapen deze nacht op de boot.

Dag 12  Cartagena boottrip
Jullie varen de Caribische zee verder door en maken nog een aantal mooie stops. Einde middag worden jullie weer in Cartagena afgezet. 

Dag 13  Cartagena
Vandaag kunnen jullie Cartagena verkennen, of plan een excursie naar de vulkaan El Totumo, waar je een modderbad kunt nemen. Sluit jullie onvergetelijke lustrumreis naar Colombia af in een van de vele bars in het historische centrum.

Dag 14  Cartagena - Nederland
De laatste dag van jullie reis is aangebroken. Na het ontbijt vliegen jullie vanaf Cartagena terug naar Nederland. 

Dag 15  Aankomst
Aankomst in Nederland. 


Op maat
Onze reizen worden op maat gemaakt! Je kunt deze reis dus naar wens ook korter of langer maken, of een andere inhoud geven. Je kunt er bijvoorbeeld de jungle trek naar Ciudad Perdida (Lost City) eraan toevoegen, of ga de ongebaande paden van de Caribische kust op naar de duinen van Punta Gallinas.
In onze reizen zal je altijd een balans van activiteiten en vrije tijd terugvinden, zodat je enerzijds veel van het land ziet en ervaart, maar ook je eigen plan kunnen trekken.

Eten en drinken
Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen, lunch en diner zijn (behalve tijdens de trekking) exclusief. Dit geeft je de vrijheid om zelf te bepalen waar te gaan eten. 

Vervoer en accommodatie
Tijdens deze reis overnachten jullie in hostels of hotels, maar je brengt de nacht ook door op een finca, in een hangmat en op een catamaran. Vervoer is per lokale bus, minivan, jeep, vliegtuig en boot.

Prijs
Deze reis kunnen we aanbieden vanaf € 1.990 per persoon. De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep, de beschikbaarheid van de vluchten en de reisperiode. Wil je de actuele prijs voor jouw reis weten? Vraag dan een offerte aan.

 

Contact