Centraal-Amerika - 18 dagen

18 daagse lustrumreis door Centraal-Amerika
vanaf EUR 1999,- per persoon

Highlights

  • Voor groepen vanaf 8 personen

Details

  • Vluchten vanaf Amsterdam
  • Accommodatie
  • Vervoer
  • Eigen reisleider
  • Lokale gidsen
Een afwisselende 18 daagse reis door meerdere landen in Centraal-Amerika. Ontdek verschillende vulkanen, het tropisch regenwoud, de Caribische kust, de Maya cultuur en mooie meren, terwijl je kennis maakt met de vriendelijke lokale bevolking in dit mooie landschap.
Duur: 18 dagen
Landen: Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica

Jullie reizen door 4 landen in Centraal-Amerika, van Guatemala naar Costa Rica. Een mix van oa cultuur, natuur, relaxen op het strand en watersport activiteiten als snorkelen, duiken en kajakken. Als jullie groep er voor in is kunnen jullie er ook voor kiezen om onderweg een vulkaan te beklimmen, maar als niemand fit genoeg is, blijft het optioneel.

Naast een paar dagen relaxen en bijkomen tijdens de trip, is er aan het einde van de reis ook een dag om op eigen houtje San José, de hoofstad van Costa Rica, te verkennen en misschien nog wat souvenirs voor mensen thuis bij elkaar te sprokkelen.

Reisschema


Dag 1: Heenvlucht vanaf Amsterdam
Vlucht Amsterdam naar Guatemala City en transfer naar Antigua. Bij vroege aankomst optie om de Pacaya vulkaan te beklimmen.

Dag 2-3: Copán, Honduras
Bezoek de Maya ruïnes in Copán.

Dag 4-6: Roatan, Bay Islands
Verblijf van 3 dagen op dit Caribische eiland om te snorkelen, te duiken en op het strand te relaxen.

Dag 7: Tegucigalpa
Reisdag dwars door Honduras naar de hoofdstad Tegucigalpa.

Dag 8-9: Granada, Nicaragua
Mooi gelegen aan het Lake Nicaragua en de Masaya Volcano. Optioneel bezoek aan deze vulkaan en omliggende dorpjes en kajakken over het meer.

Dag 10-11: Ometepe
Met de boot naar het eiland Ometepe bestaande uit 2 vulkanen. Het beklimmen van een van beide vulkanen is optioneel.

Dag 12-13: Monteverde, Costa Rica
Reis de grens over naar Costa Rica om te verblijven in Monteverde, waar ecotouristische activiteiten als canopying en canyonering optioneel zijn in de jungle. 

Dag 14-15: La Fortuna / Arenal
Raften en hot springs zijn optioneel voor degene die genoeg vulkanen hebben gezien, anders behoort een wandeling rondom deze vulkaan ook tot de mogelijkheden.

Dag 16: San José
Een korte rit naar San Jose om de laatste dag vrij te besteden.

Dag 17-18: San José en terugvlucht
Verblijf in San Jose en vlucht terug naar Amsterdam.

Kaart

Eten en drinken

Tijdens deze reis zijn de maaltijden niet inclusief. Hierdoor zijn jullie zelf in staat om samen met de reisleider te bepalen waar en wat je wilt gaan eten. Er zijn dus geen vooraf vastgelegde toeristenrestaurants, maar de reisleider kan je natuurlijk wel adviseren waar te gaan eten.

Vervoer en accommodatie

Tijdens deze reis slapen jullie 16 nachten in simpele hotels, soms met meerdere personen op één kamer. Vervoer tijdens de reis is grotendeels met de bus en verder maken jullie gebruik van o.a. boot en minibus.

Eigen tijd

Tijdens deze 18 daagse reis zijn al veel dingen gepland, toch is er veel ruimte om ook zelf activiteiten te ontplooien. Is er een deel van de groep die bijvoorbeeld een vulkaan wil beklimmen en een ander deel wil graag gaan kajakken of raften, dan hoef je dit alleen maar aan te geven bij de reisleider.

Prijs

We kunnen jullie deze groepsreis aanbieden voor 1800 - 2000 euro. De prijs is afhankelijk van de grootte van jullie groep, de beschikbaarheid van vluchten en het seizoen. Wanneer je een offerte aanvraagt krijg je van ons de meest actuele prijs te horen voor jullie aanvraag.

Groepsreis voor studenten

Dit is een reis voor jaarclubs, disputen en andere groepen studenten of jongeren die met minimaal 8 personen deze reis willen doen.

Contact