Cambodja - 15 dagen

15 daagse lustrumreis door Cambodja
vanaf EUR 1.795,- per persoon
Wil jij samen met je jaarclub op reis naar een land waar jullie een van de indrukwekkendste religieuze monumenten ter wereld kunnen bezoeken, maar ook kunnen genieten van prachtige stranden en een bijzondere flora en fauna? Ga dan op jaarclub- of lustrumreis naar Cambodja!
Duur: 15 dagen
Landen: Cambodja

  • Aanschouw de zonsondergang over Angkor Wat en ga op stap in Siem Reap
  • Fiets langs de Mekong rivier en spot de Irrawaddy dolfijn
  • Leer meer over de bloedige geschiedenis in Tuol Sleng en Killing Fields
  • Lunch in Friends The Restaurant in Phnom Penh
  • Spot unieke dieren en planten in het regenwoud van Chi Pat
  • Duik, snorkel of relax aan de prachtige stranden van Koh Rong


Reisschema


Dag 1   Vertrek uit Nederland

Vertrek uit Nederland of omliggend vliegveld.

Dag 2   Aankomst in Siem Reap
Aankomst in Siem Reap. Relax in de accommodatie of verken de stad. Proost ’s avonds in Pub Street op het begin van een onvergetelijke lustrumreis.

Dag 3   Siem Reap
Vandaag ontdekken jullie de highlights van het Angkor tempelcomplex. Jullie bezoeken verschillende bijzondere tempels en ’s middags hebben jullie alle tijd om Angkor Wat te bekijken. Eindig de excursie met een onvergetelijke zonsondergang over de tempels.

Dag 4   Siem Reap - Kratie
Na het ontbijt worden jullie door een transfer naar Kratie gebracht. Dit is een niet al te grote, relaxte stad aan de oever van de Mekong rivier.

Dag 5   Kratie
Met een lokale gids fietsen jullie door kleine dorpjes en rijstvelden langs de Mekong Rivier en maak je een stop bij Sambok Mountain. Op de terugweg naar Kratie stap je in Kampi op een bootje om de bijzondere Irrawaddy zoetwaterdolfijnen te spotten.

Dag 6   Kratie – Phnom Penh
De reis gaat door naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. De rest van de dag kunnen jullie zelf de stad verkennen.

Dag 7   Phnom Penh
Ontdek het fascinerende Phnom Penh met o.a. een bezoek aan Wat Phnom, het koninklijk paleis en de zilveren pagode. Jullie schuiven aan voor lunch in Friends The Restaurant, een initiatief dat straatkinderen de mogelijkheid geeft ervaring op te doen in de horeca branche. In de middag bezoeken jullie de Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields. Om de geschiedenis van Cambodja te begrijpen zijn dit plekken die je gezien moet hebben.

Dag 8   Phnom Penh – Chi Pat
Jullie reizen naar van de hoofdstad naar het afgelegen Chi Pat met lokale bus en boot, en komen aan in regenwoud gebied. In de middag wandelen jullie naar de Chhay Chrey Rapids waar jullie een duik kunnen nemen in het verkoelende water. Bekijk de zonsondergang vanaf Bold Mountain voordat jullie terugkeren naar Chi Pat voor het diner.

Dag 9   Chi Pat
De dag begint vroeg zodat jullie vanaf een bootje op de rivier de jungle kunnen zien ontwaken. Er zijn in dit gebied veel vogels te spotten zoals adelaars, neushoornvogels, ijsvogels, maar ook verschillende soorten apen soms zelfs wilde olifanten leven in dit gebied.

Dag 10  Chi Pat - Koh Rong
Na het ontbijt worden jullie per boot en privébusje naar het eiland Koh Rong gebracht. Geniet van de prachtige stranden, helderblauw water en een mooie onderwaterwereld.

Dag 11  Koh Rong
Deel de dag in zoals jullie zelf willen. Ga bijvoorbeeld duiken, snorkelen of heerlijk relaxen op het strand.

Dag 12  Koh Rong
Ook vandaag hebben jullie de hele dag voor jullie zelf. Geniet van “another day in paradise” en breng een bezoekje aan Long Beach, van waaruit je een prachtige zonsondergang kunt bekijken.

Dag 13  Koh Rong – Phnom Penh
Per boot en privébusje worden jullie naar Phnom Penh gebracht waar jullie de laatste middag en avond van jullie reis zullen doorbrengen. Sluit bijv. deze fantastische reis af met een goed uitzicht en een cocktail in Eclipse Sky Bar.

Dag 14  Vertrek uit Phnom Penh
Afhankelijk van hoe laat jullie vliegen, kunnen jullie de laatste dag nog een paar uurtjes in Phnom Penh in voor wat laatste inkopen of een heerlijke Aziatische maaltijd. Daarna worden jullie naar het vliegveld gebracht en vliegen jullie vanaf Phnom Penh terug naar Nederland.

Dag 15  Aankomst
Aankomst in Nederland.


Op maat
Onze reizen worden op maat gemaakt! Je kunt deze reis dus naar wens ook korter of langer maken, of een andere inhoud geven. Zo kun je bijvoorbeeld je verblijf in Siem Reap wat langer maken, of ga een paar dagen duiken op Koh Sdach. In onze reizen zal je altijd een balans van activiteiten en vrije tijd terugvinden, zodat je enerzijds veel van het land ziet en ervaart, maar ook je eigen plan kunt trekken.

Eten en drinken
Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen, lunch en diner zijn - op een paar dagen na – niet inbegrepen. Dit geeft je de vrijheid om zelf te bepalen waar jullie gaan eten.  

Vervoer en accommodatie
Tijdens deze reis overnachten jullie in hotels / guesthouses en jungle- en strand bungalows. Vervoer is per lokale bus, minivan, en boot.

Prijs
Deze reis kunnen we aanbieden vanaf € 1.795 per persoon. De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep, de beschikbaarheid van de vluchten en de reisperiode. Wil je de actuele prijs voor jouw reis weten? Vraag dan een offerte aan.

 

Contact