Brazilië

vanaf EUR 2.250,- per persoon op basis van 2,5 week

Details

 • Vliegticket
 • Accommodatie
 • Vervoer
 • Activiteiten inclusief lokale gids
 • Aantal maaltijden
Ga met je jaarclub op lustrumreis naar Brazilië en dompel je onder kleurrijke steden, prachtige natuur, heerlijke stranden en goede feestjes!
Duur: 1,5 tot 2,5 week

Highlights

 • Flaneren aan Ipanema Beach
 • Snorkelen en zwemmen in Arraial do Cabo
 • Kajakken en wildlife spotten op de rivier in Itaunas
 • Cocktailcursus met strandfeest in Bahia
 • Hike naar Hidden Beach in Itacare
 • Op stap in Salvador de Bahia
 • Ongerepte natuur in Chipada Diamantina National Park


Reisschema

Dag 1   Vertrek

Dag 2   Rio de Janeiro
Welkom in Rio! Vandaag kunnen jullie deze geweldige stad zelf ontdekken. Stap in de kabelbaan naar de top van de Suikerbroodberg, maak een kleurrijke foto op de bekende trappen in Lapa, of relax met een cocktail op het strand van Ipanema. ’s Avonds kun je hier ook goed op stap!

Dag 3   Rio de Janeiro
Huur een fiets en cruise de boulevard af, of breng een bezoek aan het bekende beeld van Christus de Verlosser. Wil je al dit moois zien maar heb je liever niet te veel toeristen om je heen? Paragliding is dé manier om deze te gekke stad van bovenaf te bewonderen.   

Dag 4   Rio de Janeiro - Arraial do Cabo - Búzios
Jullie verlaten Rio en gaan op weg naar Arraial do Cabo. Hier staat een boot klaar om op cruise te varen langs lagunes, eilandjes en de Blue Cave. Grote kans dat hier pinguïns, zeeschildpadden en zelfs walvissen gespot worden! Na deze stop is het een korte rit naar Búzios.

Dag 5   Búzios
Verken op eigen gelegenheid het koloniale stadje Búzios, ontspan op de nabijgelegen stranden of huur een strandbuggy. In de avond zijn er genoeg bars en nachtclubs tot jullie beschikking om je tot in de late uurtjes te vermaken.

Dag 6   Búzios - Vitoria
De dag begint vroeg, want er wordt vandaag een flinke afstand noordwaarts afgelegd, naar Victoria. Hier staat aan het einde van de middag een `churrasco` op jullie te wachten; een typisch Braziliaanse barbecue.

Dag 7   Vitoria - Itaunas
De reis gaat verder naar Itaunas, wanneer je de brug over de rivier overgaat, kom je in een fantastisch natuurgebied terecht met mangrovebossen, zandduinen en een diversiteit aan flora en fauna. Vanavond leren jullie een echte Braziliaanse caipirinha cocktail te maken, met aansluitend een feestje op het strand.

Dag 8   Itaunas
Stap vandaag in een kano om samen met een gids op de rivier dieren spotten, denk aan otters, schildpadden, apen, of de capibara. In de middag kun je bijkomen van het feestje, maar je kunt in de omgeving ook mountainbiken of paardrijden op het strand. 

Dag 9   Itaunas - Arraial d`Ajuda
Vlakbij Arraial d`Ajuda zetten de eerste Europeanen ooit voet aan land, tegenwoordig eet je hier de beste `streetfood`en kun je er goed op stap.

Dag 10   Trancoso
Van Arraial d`Ajuda loop je in ongeveer 3 uur over het strand naar Trancoso, een dorpje waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Gekleurde huisjes afgewisseld met een dramatische kustlijn. Na de lunch worden jullie weer terug naar Arraial gebracht.

Dag 11   Arraial d`Ajuda - Itacare
Jullie verlaten Arraial en reizen door naar Itacare, waar jungle en kust elkaar ontmoeten. Als alles soepel verloopt dan komen jullie hier op tijd aan voor een mooie zonsondergang en drankje op het strand.  

Dag 12   Itacare
Vandaag hiken jullie met een gids naar `Hidden Beach`. Waad door stroompjes en langs watervallen naar een prachtig exclusief strand. 

Dag 13   Itacare - Salvador de Bahia
Salvador de Bahia, een sfeervolle stad met nog veel Afrikaanse invloeden. Wandel door de prachtige wijk Pelourinho (hier vind je ook veel gezellige bars voor in de avond) of bezoek een museum. 

Dag 14   Salvador de Bahia - Lençóis
Verruil de kust voor een avontuur in het binnenland van Brazilië. Met een lokale bus reizen jullie naar Lençóis, de “gateway” van het Chipada Diamantina National Park. 

Dag 15   Chipada Diamantina National Park
Na een vroeg ontbijt trekken jullie de natuur in. Allereerst staat er een bezoek aan de kalksteengrot Pratinha op het programma. Je vindt hier een knalblauw meer waar je kunt zwemmen en snorkelen. Na de lunch wandel je de berg op voor een waanzinnig uitzicht over de hooglanden van het nationale park, inclusief zonsondergang. 

Dag 16   Chipada Diamantina National Park
Hike naar de top van de 340m hoge Fumaça waterval, vanaf hier heb je weer een spectaculair uitzicht over de omgeving. Op de terugweg kun je een frisse duik nemen in de Riachinho rivier. 

Dag 17   Lençóis - Salvador de Bahia
Jullie reizen met een lokale bus terug naar Salvador de Bahia voor een laatste overnachting (of op stap?) in deze levendige stad.

Dag 18   Vertrek uit Salvador de Bahia
Na een fantastische reis vertrekken jullie vandaag weer terug naar Nederland.

Dag 19   Aankomst in Nederland


Op maat
Onze reizen worden op maat gemaakt, het is dus mogelijk deze reis korter of langer te maken, of een andere inhoud te geven. Vlieg vanaf Salvador bijvoorbeeld naar de Amazone! In onze reizen zal je altijd een balans van activiteiten en vrije tijd terugvinden, zodat je enerzijds veel van een land ziet en ervaart, maar ook je eigen plan kunt trekken.


Prijs
Deze reis kunnen we aanbieden vanaf € 2.250 per persoon, op basis van 2,5 week. De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep, de beschikbaarheid van de vluchten en de reisperiode. Wil je de actuele prijs voor jouw reis weten? Vraag dan een offerte aan.

Contact