5 unieke ervaringen in Afrika

5 unieke ervaringen in Afrika

1. Wakker worden met een neushoorn op slechts een paar meter afstand van jouw boomhut

We weten allemaal dat zich in Afrika een van de beste nationale parken bevindt om op safari te gaan, namelijk het Krugerpark in Zuid-Afrika. Je kunt ervoor kiezen om het park een dagje te bezoeken, maar je kunt ook langer blijven! Zo kan je er ook voor kiezen om meerdere dagen in het park door te brengen. Zo kan je kamperen in Zuid-Afrika en een kampeerreis maken, of overnachten in een lodge. Wist je dat niet alle kampeerplekken en lodges omheint zijn? Ja, echt waar.

Safari lodge Kruger Park South AfricaHazyview Greenfire lodge, Kruger Park, Zuid-Afrika

Dit betekent dat er kans is dat je wakker wordt met een neushoorn vlak naast jouw tent of boomhut. Dat is niet gelogen. Maak je geen zorgen! Dit is de 'huisneushoorn' die geregeld op bezoek komt om uit te rusten, ver uit de buurt van de oudere, grotere neushoorn die een bedreiging vormt voor deze jongere, kleinere neushoorn. Dit klinkt misschien eng, maar de kampwachters houden altijd een oogje in het zeil. En vergeet niet, de meeste dieren zijn bang voor de geluiden die wij maken gedurende de dag en nacht.

Nog steeds zin om op reis te gaan? Ja, natuurlijk!

 

2. Bereik in 5 tot 14 dagen de top van de Kilimanjaro op 5895 meter hoogte

Ben jij klaar voor een avontuurlijke uitdaging? Het zal een zware tocht zijn, maar zeker de moeite waard wanneer je de top bereikt. De Kilimanjaro is de hoogte berg van het continent Afrika. Er zijn diverse manieren om de top te bereiken, de trektochten zijn 5 tot 14 dagen lang.

Camping under the stars, KilimanjaroKamperen onder de sterrenhemel, Kilimanjaro, Tanzania

Je kunt kiezen uit zes verschillende routes die je naar de top brengen en een prachtig uitzicht zullen bieden om van te dromen. De Maranga Route is het meest populair en wordt ook wel de Coca Cola Route genoemd, deze trektocht duurt 5 dagen. Wil je een rustigere route, kies dan voor de Machame Route, deze vereist wel wat meer inspanning. Deze hike trail staat ook wel bekend als de Whiskey Route. Hier heb je een dag extra om te wennen aan de ijle lucht en je kunt gerust van ons aannemen dat je graag een dag (of twee) extra de tijd neemt voor deze beklimming.

 

3. Rondreizen door afgelegen gebieden in een omgebouwde truck

Deze manier van reizen noemen we 'overlanding' en geeft je de gelegenheid om te reizen met een groep avontuurlijke reizigers van alle leeftijden. Ontdek de natuur en afgelegen landschappen waar weinig tot geen infrastructuur is in een omgebouwde vrachtwagen. Een professionele safarigids zal ook jouw chauffeur zijn tijdens deze tocht.

Overlanding through AfricaOverlanding door Afrika

De truck is volledig uitgerust, dus alles wat je nodig hebt is een paar goede ogen en een slaapzak (indien je ervoor kiest om deze tocht in 'overlanding kampeerstijl' te doen, wat wij zeker aanraden!). Overlanding tours varieren in duur, van een paar dagen tot een paar maanden. Op deze 24-daagse rondreis door zuidelijk Afrika heb je zeker genoeg tijd om te genieten van deze unieke manier van reizen! Stop op jouw rondreis in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe.

 

4. Duiken met bultrugwalvissen en mantaroggen in Zanzibar

Als je een fan bent van duiken (wie niet?), dan is Zanzibar zeker een bestemming om heen te gaan. Heb je nooit eerder gedoken, dan ben je na duiklessen op deze locatie zeker verkocht. Bultrugwalvissen en mantaroggen komen veel voor in Zanzibar. Hier kan je deze bijzondere zeedieren van dichtbij bewonderen, een onvergetelijke ervaring.

Humpback Whale In ZanzibarBultrugwalvis, Zanzibar

Mantaroggen zijn niet schuw van mensen. Wellicht dat ze je tijdens het duiken zelfs zullen benaderen om van de door jou gecreerde luchtbellen te genieten. Bultrugwalvissen zijn nieuwsgierig en daarom vaak gemakkelijk te benaderen. Van juni tot september kun je bultrugwalvissen spotten. Mantaroggen kan je het hele jaar tegenkomen.

Zin om te (leren) duiken in Zanzibar? Wij raden deze duikschool aan:

 

5. Word surfleraar en leer kansarme kinderen surfen

Dit vrijwilligersproject in Kaapstad, Zuid-Afrika is opgezet om kansarme jeugd belangrijke levenslessen bij te brengen en van de straat te houden door middel van educatieve en sportieve lessen, zoals skateboarden, zwemmen en surfen.

Adventure Surf Club South AfricaAdventure Surf Club vrijwilligersproject, Kaapstad, Zuid-Afrika

Voor de meeste kinderen zijn deze activiteiten het hoogtepunt van hun week en vormt een motivatie om het goed te doen op school. Als ze naar de les komen, zichzelf gedragen en hard studeren, worden ze beloond. Als vrijwilliger help je de kinderen niet alleen, het is ook een bijzondere ervaring om met kinderen te werken en de lokale bevolking te ondersteunen. Je hebt geen surfervaring nodig, kunnen zwemmen is genoeg! Klaar om te surfen in Zuid-Afrika?

 

Wil je graag reizen naar Afrika, maar weet je niet goed waar je precies naartoe wil? Aarzel dan niet en stuur ons een berichtje! Wij zullen ervoor zorgen dat je de beste tips krijgt voor jouw vertrek.

Ben jij klaar voor een Afrikaans avontuur?
Ja, zeker!
Lees ook
Contact