Backpackroute door ongerept Myanmar

Backpackroute door ongerept Myanmar

Het is zeer onwaarschijnlijk dat jij iemand kent die in Myanmar is geweest. Het vroegere Burma of Birma genoemd is een unieke plek wat nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Reis je naar Myanmar, dan weet je zeker dat je van de gebaande paden reist. Dit zijn de plekken waar je moet zijn geweest!

Backpacken door Myanmar

Je merkt nadat je vanaf Thailand bij Mae Sot de grens over gaat aan de andere kant moet rijden. Het is even rijden naar Mawlamyine, maar de rit is fantastich. Je rijdt langs dichte bossen en kleine dorpjes met vriendelijke inwoners. Het gekke van de wegen is dat het eenrichtingsverkeer is dat om de dag van richting wisselt.

Mawlamine is de drie na grootste stad van Myanmar en is gelegen aan de Thanlwin rivier. Struin langs de oever, bekijk kloosters, koloniale gebouwen en voel de heerlijke sfeer die hier hangt. Geen zin om te lopen? Huur dan een scooter of ga met de taxi.

Kysauk Talon Pagoda near Mawlamyine MyanmarKysauk Talon Pagoda in de buurt van Mawlamyine

Met de trein naar Kinpun

Het is een intense reis richting Kinpun, de trein deel je met locals. Je ziet de zon over de rijstvelden opkomen en wordt begroet door zwaaiende kinderen. In het veranderlijke landschap zie je boeren werken. De treinreis is er een om over naar huis te schrijven. Het doel van deze reis is Golden Rock: een bestemming voor boeddhistische pelgrims, maar ook voor toeristen. Het is een flinke klim, maar je de hike is prachtig met adembenemende uitzichten onderweg!

Golden Rock MyanmarGolden Rock

Veranderlijke kleuren van de Shwedagon Pagoda bij Yangon

De zonnestralen zorgen ervoor dat de Shwedagon Pagoda op elk moment van de dag een bijzondere gewaarwording is. Huur een gids in, zodat je alles te weten komt over deze fascinerende plek. Verken de straten van het koloniale Yangon, probeer de lokale cuisine Mohinga en bekijk de zonsondergang samen met de bevolking van Yangon.

Stadstour in Hsipaw

Wist je dat slechts enkele toeristen Hsipaw bezoeken? Hsipaw was ooit een koninklijke stad. Struin over de markt, bekijk de aalmoes van de monniken, ga naar een klooster, loop langs de oefers van de rivier of geniet van de heuvelachtige landschappen.

Kinderen in Myanmar

Hiken in Kyaukme

Vanaf Kyaukme zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor een toffe trektocht. Hike in de afgelegen gebieden van de Shan en Palaung dorpjes. In de groene heuvels omgeven door mist zie je theeplantages en ontmoet je locals. Je ervaart een dag in het leven van de mensen in Myanmar.

Over de Goteik brug naar Pyin Oo Lwin

Een hoogtepunt van de reis naar Pyin Oo Lwin is de Goteik brug. De Goteik brug is meer dan 700 meter en is gebouwd door Britten. In Pyin Oo vind je bruisende markten, parken en veel heerlijke soorten fruit.

De weg naar Mandalay

Vanaf hier gaat het bergafwaarts. Vergeet niet aan de chauffeur te vragen of je even stopt bij Mile 21. Hier heb je een prachtig uitzcht! Mandalay is goed te verkennen op de fiets. Zowel de stad als de landschappen om Mandalay zijn de kilometers waard. Zonsondergang bekijken doe je vanaf een bootje bij de U-Bein brug.

U-bein brug in Mandalay MyanmarU-Bein brug, Mandalay

Tempels bij Bagan

Bagan heeft misschien wel dé plek van Azië voor oude boedhistische tempels. Bagan staat genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Fiets door de straten van Bagan en bekijk de zonsopgang of -ondergang bij de tempels.

Bagan Tempels MyanmarBagan Tempels

Nyaungshwe en het Inle meer

Uitzichten op de bergen, theeplantages en trektochten voor de actievelingen. Het Inle meer zit vol met drijvende tuinen met prachtige bloemen. Nyaungshwe is een charmante stad. Bezoek de Mingala markt, waar verse vis uit het Inle meer wordt verhandeld.

Vissers bij Inle meer MyanmarInle meer

Rondreizen door Myanmar

Wil jij alle hoogtepunten zien van Myanmar én afwijken van de gebaande paden? Reis samen met een lokale gids die alle bijzondere plekken kent en een groep internationale reizigers door dit mooie, ongerepte land. Een groot voordeel van groepsreizen is dat jij meer tijd over hebt, omdat de route, overnachtingen en de meeste activiteiten al voor je zijn geregeld. Dit zijn onze populaire rondreizen door Myanmar:

 

Bekijk alle rondreizen door Myanmar
Meer rondreizen
Lees ook
Contact