4 toffe plekken om te duiken in Thailand

4 toffe plekken om te duiken in Thailand

Thailand, een betoverende bestemming vanwege de natuur en het klimaat. Naast indrukwekkende bergen en uitgestrekte jungle zijn ook de wateren van Thailand erg bijzonder. Onderwater bevindt zich een compleet andere wereld vol zeeleven. Duiken in Thailand is daarom een echte aanrader. Wij hebben 4 mooie duiklocaties voor jou op een rijtje gezet. Waan je in de wereld van zeeschilpadden en mantraroggen!

1. Leer duiken op Koh Lipe

Sta je te popelen om de wateren van Thailand te ontdekken, maar heb je nog nooit leren duiken? Geen nood! Thailand is niet alleen een plek voor gevorderden duikers, je kan er ook gemakkelijk leren duiken. Droom je van witte stranden en heldere wateren, dan zit je op het tropische eiland Koh Lipe helemaal goed! Raak bekend met de essentials van het duiken in een prachtige omgeving.

Behaal jouw PADI in een paar dagen tijd. Met dit certificatie kan je aantonen dat je de basisprincipes van het duiken goed onder de knie hebt en mag je duiken tot 18 meter diepte. Meer info over het Learn to Dive pakket vind je hieronder!

 

2. Koh Tao

Het landschap van het eiland Koh Tao kenmerkt zich door de imposante rotsformaties en rustige sfeer. Er zijn een boel plekken om te duiken en snorkelen. In de baaitjes en op de duiklocaties van Koh Tao is het water warm, helder en rustig. Het is dan ook geen toeval dat dit eiland bekend staat om haar duikmogelijkheden. Let echter wel op de kwaliteit van de duikscholen voor een fijne en veilige duikervaring. Koh Tao beidt duikspots voor zowel beginners als gevorderden en is dus geschikt voor alle niveau's. Tijdens het duiken heb je kans bijzonder zeeleven te spotten, zoals zeeschildpadden en haaien! Bekijk van tevoren even wat de beste reistijd is.

Fish And Coral Ko Lipe Thailand

3. Koh Phi Phi

Op de grens van de Phuketzee en de Andamanse Zee ligt het adembenemende Koh Phi Phi. Dit eiland is een populaire bestemming om te duiken vanwege de kleurrijke vissen, haaien en uitgestrekte koraalriffen. Koh Phi Phi is daarom geschikt om te snorkelen en te duiken! Ben je een gevorderde duiker, dan kan je hier meer ervaring opdoen. In een driedaagse cursus vergaar je meer kennis en verbeter je jouw vaardigheden. Zo maak je kennis met duiken in scheepwrakken en onderwaterfotografie!

4. Phuket

Op dit eiland is er ontzettend veel te beleven. Phuket is het grootste eiland van Thailand en is vol contrasten. Het regenwoud en het bergachtige landschap maken Phuket tot een waar natuurparadijs. Het eiland kent ook vele stranden en duiklocaties die zeker de moeite waard zijn. Neem overdag een duik in de zee en ontdek 's avonds het nachtleven op het eiland. 

Friends on Phuket, Thailand

Meer over duiken in Thailand

Uiteraard zijn er nog veel meer bijzondere bestemmingen te vinden die geschikt zijn om te duiken. Voor meer informatie over duiken in Thailand kan je gebruik maken van de link hieronder! Mocht je specifieke vragen hebben (bijvoorbeeld over de beste reistijd) of hulp nodig hebben bij het plannen van jouw reis, wij helpen jou graag!

Bekijk alle duikpakketjes in Thailand
Duiken in Thailand
Lees ook
Contact