4 x bestemmingen om te leren surfen

4 x bestemmingen om te leren surfen

Wil jij leren surfen of je surf skills verbeteren? Doe dat dan bij één van deze goede surfcamps in bijvoorbeeld Bali, Sri Lanka of Sydney! We hebben te gekke surfbestemmingen voor je op een rijtje gezet waar jij het surfen helemaal onder de knie krijgt.

Ahangama, Sri Lanka

Er zijn twee gebieden in Sri Lanka waar je goed kan surfen, maar het ligt aan de tijd van het jaar welk gebied geschikt is. Reis je tussen november en mei dan kan je beter naar het zuiden toe en surfen bij de stranden van Hikkaduwa, Weligama en Midigama. Tussen mei en november kan je hier ook goed surfen, maar dan zal het wel wat drukker zijn op de stranden. In de buurt ligt ook het plaatsje Ahangama waar je ons surfkamp vindt.

Weligama Beach Sri LankaWeligama Beach, Zuidkust

Je overnacht zeven nachten in dit mooie surfkamp wat gelegen is aan het strand. In het pakket zijn ook nog eens twee yogalessen, ontbijt en een aantal avondmaaltijden inbegrepen. Dit pakket inclusief surflessen, accommodatie en een aantal maaltijden boek je al vanaf €599.

 

Coffee Bay, Zuid-Afrika

Coffee Bay ligt in het zuidoosten van Zuid-Afrika, precies in het midden tussen Durban en Port Elizabeth. De subtropische Indische Oceaan zorgt voor een warme temperatuur, ook in het water. Hoewel de beste reistijd voor Zuid-Afrika van oktober t/m maart is, kan je in Coffee Bay het hele jaar surfen. Zowel beginners als gevorderden surfen hier.

Surf Hostel in Coffee Bay, Zuid-AfrikaCoffee Shack Backpacker Hostel, Coffee Bay

Je verblijft samen met andere surfgenoten in het populaire Coffee Shack. Dit is een tof backpackerhostel direct gelegen aan het strand. Het hostel ligt op een heuvel waardoor je prachtig uitzicht hebt over het strand. Na het surfen kan je hier chillen, andere backpackers ontmoeten en meedoen met de speciale avonden zoals de Tuesday Night Party. Dit pakket inclusief surflessen, vijf overnachtingen en de meeste maaltijden boek je al voor slechts €201.

 

Canggu en Sanur, Bali, Indonesië

Bali is een droombestemming voor surfers, want met meer dan 50 surfspots is er genoeg keuze! In het toffe dorpje Canggu vind je voornamelijk veel surfdudes en surfchicks die met hun surfplank al scooterend richting het strand rijden.

Leer surfen in BaliSurfkamp in Canggu, Bali

Het tweede surfcamp ligt oostelijker, vlakbij het stadje Sanur. Dit nieuwe surfkamp is ook geschikt voor zowel beginnende surfers als de pro's. De ligging van dit kamp ligt direct aan het strand. Hoe relaxt is dat. Beide surfcamps zijn luxe ingericht, hebben een goede ligging en beschikken over goede instructeurs. Tussen de lessen door heb je genoeg vrije tijd om de omgeving te ontdekken. Je gaat het echt geweldig vinden!

 

Byron Bay, Australië

Je kunt niet in Australië zijn geweest zonder te hebben gesurft. Het hoort bij de lifestyle van het backpacken en je moet op z'n minst even op een plank gestaan hebben. Ten noorden van Coffs Harbour en ten zuiden van Byron Bay ligt Spot X wat zich perfect leent voor goede surfbreaks.

Met ons surfpakket wordt je opgehaald in Sydney en na afloop gedropt in Byron Bay (andersom is trouwens ook mogelijk). Is je surfles van de dag afgelopen, dan mag je gratis mee op de boot om dolfijnen en walsvissen te spotten. Optioneel kan je ook gaan raften, kajakken en meer sportiefs. Je verblijft vier nachten in het surfkamp. Alle maaltijden, welke ook geschikt zijn voor vegans en surfers to be met allergieën, zijn inbegrepen. Dit pakket boek je al vanaf €491.

Lees ook
Contact