Mammoth Lakes: een verborgen parel in de Sierra Nevada

Mammoth Lakes: een verborgen parel in de Sierra Nevada

Mammoth Lakes is waarschijnlijk niet je eerste gedachte bij een bezoek aan Californië. Na vandaag is dat hoop ik anders, want wat is het hier mooi! Het ligt in de het Sierra Nevada gebergte, nabij andere Nationale Parken zoals Yosemite, King Canyon en Sequoia National Park. Mamoth Lakes is dus een mooie tussenstop onderweg.  

Wat kun je doen in Mammoth Lakes?  

Mammoth Lakes is een walhalla voor outdoorfanaten. Hou je meer van hiken, fietsen, skiën, snowboarden of suppen? Hier kun je het hele jaar avonturen beleven in een geweldige omgeving met hoge bergen, valleien en mooie heldere bergmeren. Als je lekker wilt chillen, dan kan dat ook in één van de vele thermale baden: Benton Hot Springs, Travertine Hot Springs of de Keough Hot Springs. Bedankt, moeder natuur!  

Travertine Hot Springs CaliforniëRelax na een dagje chillen in de thermale baden van Travertine

Breng in de zomer een bezoek naar Devils Postpile. Hoe deze bijzondere rotsformaties zijn ontstaan is niet helemaal duidelijk, maar dat het uniek is dat is een ding dat zeker is!  

Devils Postpile, Mammoth LakesHike naar de Devils Postpile

Wanneer kun je Mammoth Lakes bezoeken?  

Het toffe aan de Mammoth Lakes is dat er bij elk seizoen iets te doen is. In de zomer kun je genieten van het mooie weer en de mooie natuur door te hiken, te suppen, kajakken, vissen of te mountainbiken. In de winter is het hier weer compleet anders, dan staan de Mammoth Lakes in het teken van wintersport en après-ski. In de lente kun je in de hoger gelegen gebieden nog steeds skiën en snowboarden en in de lagere gebieden wandelen en fietsen terwijl het al lekker warm is.  

Mammoth Lakes in Californië - voor outdoor liefhebbers

In de herfst is het rustiger qua toerisme, hierdoor zijn accommodaties goedkoper. Je hebt in de herfst meer kans om wildlife te spotten, ze bereiden zich dan voor op de winter(slaap). Als je muggen wilt spotten, dan is dit juist het minder goede seizoen, maar voor beren is het perfect in de herfst. 

Bear in Sierra Nevada, California

Hoe kom je bij de Mammoth Lakes?  

De Mammoth Lakes zijn gelegen in het Sierra Nevada gebergte. Je bent vanaf San Francisco en Los Angeles in 5-6 uur rijden in het Nationale Park. Je kunt er voor kiezen om in één rit op de wijde wegen van de States te rijden, of een aantal tussenstops te maken. Check deze route die je een mooie alternatieve route door Californië laat zien. Heb je geld over en wil je snel richting de Mammoth Lakes? Je kunt ook vliegen vanaf LA en San Fran.  

Het spookstadje Bodie - een tussenstop onderweg naar Mammoth Lakes

Tip: als je richting Mammoth Lakes rijdt, stop dan even in het bizarre spookstadje Bodie. En stop bij Lake Tahoe!  

Hulp nodig bij jouw reis naar Californië?
E-mail ons
Contact