30-daagse reis door Cambodja, Vietnam, Laos & Thailand!

30-daagse reis door Cambodja, Vietnam, Laos & Thailand!

Hoe kun je het maximale uit Zuidoost-Azië halen? Wij weten het! Met de rondreis Indochina Discovery reis je in 30 dagen door Cambodja, Vietnam, Laos en Thailand. 

Indochina Discovery

Deze rondreis maak je met een groep jonge backpackers en is ideaal voor als jij voor het eerst op reis gaat. Je weet met deze rondreis zeker dat je alle hoogtepunten ziet en als extraatje ook op unieke plekken van Zuidoost-Azië komt. Deze groepsreis gaat namelijk langs projecten bij locals.

Ga je mee?
Advies of boeken

Duur: 30 dagen
Start: Bangkok
Eindigt in: Bangkok
Gemiddelde groepsgrootte: 12
Leeftijd: 18-39

Deze groepsreis begint en eindigt in Bangkok. Dat is mooi meegenomen, want Bangkok is één van de goedkoopste bestemmingen van Zuidoost-Azië om op te vliegen. Zo ziet de route eruit:

Indochina Discovery - 30 daagse reis door Zuidoost-Azië

Hoogtepunten van de Indochina Discovery:

 • De tempelstad Angkor Wat in Cambodja
 • Indrukwekkende geschiedenis van Cambodja bij de Killing Fields
 • Een kleurtje opdoen op het strand in Sihanoukville, Cambodja
 • Stadstours in Ho Chi Minh Stad (vroeger Saigon) in Vietnam
 • De oostkust van Vietnam verkennen met Hoi An als tussenstop
 • Oorlogsmonumenten van de Vietnam-oorlog bezoeken
 • Zeilcruise door Halong Bay, Vietnam
 • Zeilen over de Mekong rivier
 • Citytrippen in oa Chiang Mai, Bangkok, Phnom Penh en Hanoi
 • en nog veel veel meer!

Cambodja

De Indochina Discovery begint in Bangkok. Je steekt daarna vrijwel direct de grens over naar Siem Reap in Cambodja. Daar wordt je door een lokale gids rondgeleid in Angkor Wat - het grootste religieuze tempelcomplex ter wereld! Je gaat daarna lunchen bij een school, die wordt gesteund door Plan Terra - het goede doel van G Adventures.

Angkor Wat tempel in Siem Reap, Cambodja

Naast een prachtige natuur en cultuur heeft Cambodja een verschrikkelijke oorlog achter de rug. Breng een bezoek aan de Killing Fields en ga terug in de tijd. Deze ontzettende indrukwekkende plek laat zien hoe erg het Rode Khmerbewind was. Pol Pot leidde de Rode Khmer en hij stelde het agrarische socialisme in. Iedereen moest op het platteland werken. Er zijn 2 tot 4 miljoen mensen gestorven onder het leiderschap van Pol Pot.

Killing Fields in Phnom Penh, Cambodja

Hierna vertrek je naar Sihanoukville waar je een boottocht kunt maken of kunt relaxen op het strand.

Shianoukville in Cambodja

Vietnam

Via de Mekong Delta kom je op dag 8 aan in Vietnam. Vanaf daar vertrek je naar Ho Chi Minh (Saigon) waar je naast oorlogsmonumenten bezoeken ook de stad verkent en kan uitgaan.

Ho Chi Minh stad in Vietnam

Vanaf Ho Chi Minh vertrek je richting Nha Trang voor de ultieme zon, zee, strand ervaring. Heb jij wel eens een nachttrein genomen? Je reist per trein richting Da Nang en gaat daarna verder met de bus, zodat je nog kunt citytrippen in Hoi An.

Hoi An, Vietnam

Vanaf Hoi An reis je verder naar Hue. Hue is een toffe bestemming waar je kunt varen over de Parfumrivier, die zich een weg baant tussen monumentencomplexen, en het Koninklijk Paleis bekijken. Deze is gebaseerd op de Verboden Stad in Peking. Wij raden je aan een fiets te huren en zo de omgeving te verkennen.

Complex Of Hue Monuments Hue Vietnam

Vanaf Hoi An pak je de nachttrein richting Hanoi. Hanoi is de perfecte plek om een zeilcruise richting Halong Bay te nemen. Deze plaats staat genoteerd op de werelderfgoedlijst van Unesco en is ontzettend mooi! Je vaart tussen duizenden groene eilandjes en kunt een blik werpen in de grotten. Eenmaal op het vasteland heb je nog een paar dagen in Hanoi.

Halong Bay, Vietnam

Laos

Je landt in Vientiane, de hoofdstad van Laos. Bezoek Phat That Luang, een boeddhistische stoepa. Struin over marktjes, huur een fiets of pak de tuk tuk. Een aanrader is om de zonsondergang te bekijken over de Mekong Rivier.

Vientane, Laos

Van Vientiane vertrek je op dag 21 richting Vang Vieng. Deze rit is adembenemend: je rijdt langs de Nam Song rivier en ziet rijstvelden, kalksteen formaties en grotten. Je kunt hier zwemmen in de rivier.

Nam Song River In Vang Vieng Vietnam

Vervolgbestemming Luang Prabang is veelbelovend. De Tak Bat is een must-see voor backpackers. Boeddhistische monniken staan vroeg in de rij met een bakje (aalmoes) waar locals en toeristen eten in kunnen doneren.

Luang Prabang waterval, Laos

Na deze religieuze ceremonie vertrek je met een zeilcruise over de Mekong-rivier richting Thailand.

Thailand 

Na de zeilcruise reis je naar Chiang Mai in Thailand. Chiang Mai is een oude stad omringd door een gracht met meer dan 300 tempels. De stad is omringd door de jungle. De nachtmarkt in Chiang Mai mag je niet overslaan!

Uitzicht over Bangkok in Thailand

Vanaf Chiang Mai reis je per trein richting Bangkok waar je kunt citytrippen of jouw reis door Zuidoost-Azië kunt vervolgen. De 30-daagse Indochina Discovery zit er op. Je bent een superervaring rijker!

Over KILROY & G Adventures

KILROY werkt samen met G Adventures. G adventures biedt al sinds 1990 toffe rondreizen op alle uithoeken van de wereld aan - jaarlijks 1000 reizen voor 100.000 reizigers op 7 continenten. En dat op een authentieke en duurzame manier!

Reizen met G adventures betekent:

 • Waar voor je geld
 • Unieke ervaringen
 • 100% vertrekgarantie na betaling
 • Een Engelstalige gids (CEO genoemd)
 • Veel vrijheid tijdens de reis
 • Projecten bezoeken van Plan Terra; de non-profit organisatie van G adventures.
Lees ook
Contact