Nieuw: leer Spaans en doe vrijwilligerswerk op de Galapagoseilanden

Nieuw: leer Spaans en doe vrijwilligerswerk op de Galapagoseilanden

Hoe tof is het om op het unieke Galapagos Spaans te leren en vrijwilligerswerk te doen? Dit is misschien wel de beste plek op aarde om wat langer te verblijven! Ik zou het wel weten! 

Jouw avontuur begint in de hoofdstad van Ecuador. Je wordt van het vliegveld in Quito opgehaald en krijgt een introductieweek met Spaanse les. Hierna vlieg je verder naar de Galapagoseilanden om te starten met het vrijwilligersproject. Deze vlucht is inbegrepen in de prijs.

Vrijwilligerswerk op de Galapagoseilanden 

Je zult versteld staan van de mooie unieke natuur op de Galapagoseilanden. Dit nieuwe toffe vrijwilligersproject is gevestigd op het kleine eilandje San Cristobal. Dit eiland is echt indrukwekkend, want er wonen veel verschillende soorten land- en zeedieren. Het toffe van de Galapagoseilanden is dat ze zo ver van het vasteland liggen, er nauwelijks invloeden van buitenaf zijn geweest. De dieren zijn helemaal geevolueerd naar het leven op de Galapagoseilanden. Sommige vogels kunnen hiredoor niet meer vliegen, de landschildpadden zijn enorm groot en de leguanen kunnen lang onderwater blijven om het zeewier te eten. San Cristobal heeft naast veel bijzondere dieren, ook het grootste zoetwatermeer van het archipel: Laguna El Junco. 

Jij kiest zelf wat je gaat doen: geef les op een school, werk op een kinderdagverblijf of help met natuurbehoud op het eiland. 's Weekends ben je vrij om de Galapagoseilanden te verkennen.  

Vrijwilligerswerk op de Galapagoseilanden

Lesgeven:
Je geeft les op een lokale school aan kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud. Per klas geeft een vaste leraar algemene lessen. De Engelse les en gymles worden gegeven door een speciale leraar. Als vrijwilliger help je mee in de klas, in de gymzaal, organiseer je activiteiten of help je waar nodig is.  

Er wordt voornamelijk Spaans gesproken op de school, maar staff is vrijwilligerswerk gewend die niet perfect Spaans spreken. We raden de introductieweek in Quito aan, als je Spaans niet goed is.  

Kinderdagverblijf:
Voor kinderen jonger dan 5 jaar is er het kinderdagverblijf. De ouders gaan overdag naar hun werk en droppen de kinderen hier. Ze kunnen hier altijd extra hulp gebruiken voor extra zorg of spelen of het organiseren van leerzame en leuke activiteiten. Het zijn jonge kinderen, dus zorg voor wat energie! 

Natuurbehoud:
De Galapagoseilanden zijn een wonder van de natuur, er zijn hier dan ook tig van mogelijkheden! Werk op een soort van boerderij, waar je van alles kan doen, zoals het planten van bomen, paden verbeteren, voedsel verbouwen voor de landschildpadden of op een boomkwekerij werken.  

Wat is bij de prijs inbegrepen:

  • Retourtickets vanaf Quito 
  • Accommodatie
  • Transfer vanaf vliegveld 
  • Alles wat je nodig hebt tijdens je project  
  • Training voor je project 
  • Een donatie aan het project 

Introductieweek met Spaanse les in Quito 

Wil jij volledig voorbereid beginnen aan jouw vrijwilligersproject op de Galapagoseilanden? Gun jezelf deze introductieweek dan. Je krijgt niet alleen 20 uur Spaanse taalles, maar je leert ook over de cultuur in Ecuador en ziet de hoogtepunten van Quito. 

De Spaanse les wordt aan jouw niveau aangepast. Nadat je een kleine basiskennis hebt, kun je zelf oefenen tijdens het vrijwilligersproject.   

Wil jij een vrijwilligersproject doen?
Contact

  

Contact