Waarom eilandhoppen op de Galapagoseilanden op je bucketlist MOET staan

Waarom eilandhoppen op de Galapagoseilanden op je bucketlist MOET staan

Er zijn zoveel redenen waarom de Galapagoseilanden op je bucketlist moeten staan! Het is misschien wel de beste bestemming ter wereld om unieke wildlife te spotten, maar dat is nog niet alles... Je kunt hier duiken, snorkelen, chillen op het strand, hiken, vrijwilligerswerk doen en socializen met de locals!  

De Galapagoseilanden liggen in de Stille Oceaan, 1000 km van de kust van Zuid-Amerika. De beste manier om de Galapagoseilanden te verkennen is door te eilandhoppen en op de eilanden te kamperen. Deze toffe rondreis begint in Quito, vanwaar je rechtstreeks naar Santa Cruz vliegt en de eilanden Santa Cruz, Floreana en Isabela aandoet.  

Zeehonden op de Galapagoseilanden

Het eiland Santa Cruz 

De 9-daagse rondreis begint op het eiland Santa Cruz. Er is geen betere plek dan te beginnen in het Charles Darwin Research Station, je leert hier in 1,5e dag alles over de unieke dieren en de geschiedenis van Galapagos. Hierna verken je "La Parte Alta", oftewel het hooggelegen deel van het eiland, ontmoet enorme zeeschildpadden en hiket naar de lavatunnels. Wat een begin van de reis!   

Hierna reis je per speedboot naar het eiland Floreana. 

Het eiland Floreana

Dit eiland is een paradijs voor natuurliefhebbers! Je ontmoet de locals en proeft de lokale cuisine. Maak een strandwandeling over het zwarte vulkaanzand tot aan Loberia, waar je kunt zwemmen en snorkelen. 's Middags ga je de bergen in, waar je verschillende vogels en andere wildlife kunt spotten.  

Rondreis naar de Galapagoseilanden met KILROY

Het eiland Isabela

Op dag 5 kom je aan op het eiland Isabela. Ben jij klaar voor een paar dagen avontuur? Maak je klaar voor een stevige klim op de actieve Sierra Negra vulkaan en loop over de grootste vulkaankrater van de Galapagoseilanden. 

Hierna zul je veel wildlife tegen komen tijdens een bootexcursie naar 'Islote Tintoreras'. Spot rifhaaien, zeeleguanen, blauwvoetgenten, pinguïns en bezoek het centrum waar ze een fokprogramma voor landschildpadden hebben. Uniek en onvergetelijk!  

Zoveel unieke dieren op de Galapagoseilanden!

Nadat je Floreana en Isabela hebt bezocht ga je weer terug naar Santa Cruz. Je kunt zelf kiezen of je naar Tortuga Bay wandelt, gaat kajakken, een surfles neemt of in het heldere water gaat zwemmen. Vanaf Santa Cruz vlieg je op dag 9 weer terug naar Quito.  

Hoe tof klinkt deze tour? Bekijk het volledige reisschema hieronder: 

 

Wil jij naar Galápagos?
Contact
Contact