De Lares Trek - een onvergetelijke trek naar Machu Picchu

De Lares Trek - een onvergetelijke trek naar Machu Picchu

De Lares Trek is een fantastisch alternatief voor de populaire Inca Trail. De 5-daagse trektocht neemt je langs prachtige landschappen, naar het magische Machu Picchu. 

Peru is de thuisbasis van het prachtige Machu Picchu, deze verloren stad is een oude Inca stad die hoog in het Andesgebergte ligt. Je wandelt in 5 dagen langs adembenemende landschappen en zult langs lokale dorpjes wandelen waar je de lokale bevolking zult ontmoeten. De Lares Trek is korter dan de Inca Trail en zal je ook naar hogere hoogtes brengen (tot wel 4,750 meter!). 

Het eind van de Lares Trek - Machu Picchu

Begin in Cuzco

Cuzco is gelegen op een hoogte van 3400 meter. Reis dus een paar dagen voordat je met de Lares Trek start naar Cuzco om aan de hoogte te wennen, je kunt je er flink ziek door voelen. Je hebt dan ook genoeg tijd om Cuzco te ontdekken.  

De Lares Trek

Op dag 1 word je met een busje in Lares gedropt. Vanaf hier wandel je door de Cuncani Vallei. Loop over het Rocky Mountain pad naar het dorpje Cuncani, dat op 3872 meter ligt. Hier verblijf je de nacht. 

Dag 2 begint vroeg! Je klimt vandaag naar de besneeuwde Chicon berg. Dit is het hoogste punt van de Huacawasi Pas (4,750m) waar je een adembenemend zicht hebt op de beide kanten van de pas. Op de top kun je coca bladeren offeren aan de Andische goden - de gids zal je alles vertellen over dit ritueel!

Op dag 3 trek je verder door de mooie landschappen van het Andesgebergte. Je wordt daarna met een shuttlebus naar Ollantaytambo gebracht. Vanaf hier vertrekt de trein naar Aguas Calientes, het bruisende dorpje vanwaar je, de dag erna, de klim naar Machu Picchu kunt beginnen.  

De trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes

Op dag 4 gaat de wekker weer lekker vroeg. De pittige klim naar Machu Picchu heeft veel traptreden. Machu Picchu opent om 6 uur en als je niet wilt worden overspoeld door toeristen is het belangrijk vroeg te vertrekken. De gids wacht je op bij de ingang en zal je alles vertellen over deze indrukwekkende ruïnes. Na de rondleiding kun je zelf op verkenningstocht. De trein brengt je weer van Aguas Calientes naar Ollantaytambo, waar een bus op je wacht om je terug te brengen naar Cuzco. 

Zegt deze trekking je wel wat? Bekijk de volledige tour hieronder!

 

Ik wil deze trekking doen!
E-mail ons
Lees ook
Contact