5 plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika

5 plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika

Staat een trip naar Zuid-Amerika ook op jouw lijstje? Kijk dan snel naar deze 5 te gekke tours, die jouw Zuid-Amerika ervaring helemaal af maken. Met deze tours beleef je meer dan de toeristische highlights.  

1. De Verloren Stad in Colombia - Ciudad Perdida

Colombia de verloren stad

De Verloren Stad, ook wel gekend als Ciudad Perdida, ligt ongeveer op 1.200 hoogte en kan deze stad alleen te voet bereiken. Je start de 5-daagse trektocht naar de Verloren stad langs de Buritaca rivier. Je kruist de jungle en boerenakkers met uitzicht op de bergtoppen. Het is wel even doorzetten deze trekking, het is namelijk erg warm. Gelukkig kun je verkoeling zoeken in één van de natuurlijke meren.

De tocht naar de Verloren stad is niet alleen prachtig, de omgeving zelf heeft een rijke historie. De gids zal je hier alles over vertellen!  

Onze favoriet: Colombia  - trekking naar de Verloren Stad 
Vertrek: Santa Marta

2. De adembenemende Iguazú watervallen

De mooiste waterval ter wereld?

De Iguazú watervallen komen je waarschijnlijk ook wel bekend in de oren. Het Iguazu National Park telt zo'n 275 watervallen en je kan ze zowel van de Argentijnse als Braliaanse kant zien. De 'Garganta del Diablo' is de meest bekende van hen allemaal. Dus welke kant kies je? Beide kanten geven je een compleet andere belevenis. Onze favoriete kant is de Argentijnse kant van het park, het is een beetje hetzelfde als de Braziliaanse maar veel groter.  

Maar waarom zou je ook kiezen? Deze tour neemt je zowel mee naar de Braziliaanse als de Argentijnse kant van deze watervallen. Twee dagen lang heb je de tijd om het Iguazú National Park te ontdekken. Op de eerste dag staat de Braziliaanse kant op de planning. In de ochtend neemt een gids je mee rond waarna je de hele namiddag de tijd hebt om zelf rond te gaan. De volgende dag is het de beurt aan de Argentijnse zijde. Je kunt de watervallen van dichtbij ervaren vanaf het water of met een vlucht. 

Onze favoriet: Haal het maximale uit de Iguazu watervallen
Vertrek: Iguassu Falls 

3. Off the beaten track in Salar de Uyuni, Bolivia

salar-de-uyuni-bolivia

Deze 11-daagse tour neemt je mee naar één van de grootste en beroemdste zoutvlaktes ter wereld, Salar de Uyuni. Dit is slechts een onderdeel van de reis, want je zult ook de interessante koloniale steden bezoeken en de inheemse cultuur te ontdekken.  

Onze favoriet: Boek de 11-daagse rondreis - Bolivia Discovery 
Vertrek: La Paz

4. Kamperen op de Galapagoseilanden

Snorkel met schildpadden in de Galapagoseilanden

De Galapagoseilanden liggen zo'n 1000 kilometer van het vasteland in Zuid-Amerika. Deze eilandengroep bestaat uit vulkaanlandschap en de dieren hebben zich zo aangepast dat het bijna allemaal unieke soorten zijn. Te gek dus om hier een kijkje te nemen! De beste manier hiervoor is eilandhoppen en op de eilanden te kamperen. Beeld je eens in... zonsondergang vanuit je tent.

Overdag zijn er toffe activiteiten zoals snorkelen, duiken, hiken en van alles leren van de biologen die onderzoek doen op Galapagos. Het klinkt als een droom, maar het is voor een mooie prijs te boeken bij KILROY! 

Onze favoriet: Verken de Galapagoseilanden met eilandhoppen en kamperen 
Vertrek: Puerto Ayora, Santa Cruz Island

5. Torres del Paine National Park, Chili

Torres del Paine National Park in Chili

Patagonië is nóg zo'n hoogtepunt van Zuid-Amerika. Deze reis doe je in 6 dagen, en is dus perfect te doen als onderdeel van een grotere reis. Je wandelt 4 dagen door de meest bijzondere landschappen, inclusief gletsjers, valleien en de imposante drie torens van Patagonië.  

Onze favoriet: Verken Patagonië in 6 dagen 
Vertrek: Puerto Natales

Wil jij naar Zuid-Amerika reizen?
E-mail ons

 

Contact