14 redenen om NIET naar Thailand te gaan

14 redenen om NIET naar Thailand te gaan

Thailand is misschien wel de meest populaire backpackbestemming ter wereld! Waarom zou je NIET naar Thailand gaan? Lees verder en bepaal zelf of jij naar Thailand gaat...  

1. Veel teveel zand! 

De keuze uit de stranden op Thailand is reuze! Waar moet je beginnen? Als je thuis blijft heb je de keuzestress niet. Zoveel zand tussen je tenen, je bilnaad en in je haar wil toch niemand?  

Mooie stranden in Thailand

2. Teveel water!  

Veel water, betekent veel eilanden waar je ook tussen moet kiezen. Er zijn  wel meer dan honderd in de Golf van Thailand en in de Andamanse Zee. Elk eiland heeft zijn eigen hoogtepunten. Ga duiken op Koh Tao, ga naar een full moon party op Koh Phangan, herleef de film The Beach op Koh Phi Phi, ga naar Koh Samet of Koh Lanta. Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden!  

Leer duiken of chill op Koh Tao

3. Het is zo goedkoop... Waar zit het addertje?  

Klopt het wel dat alles zo goedkoop is? Verblijf, het heerlijke eten, drankjes, activiteiten en eigenlijk alles is supercheap! Waar zit het addertje? 

Shop till you drop in Thailand - het is er goedkoop!

4. Perfect weer? 

Hou jij niet van het warme zonnige weer? In Thailand wordt het eigenlijk nooit kouder dan 20 graden... en dat vinden de locals vreselijk!!

Elke dag strandweer

5. Het land van de glimlach 

Thailand wordt ook wel "Land van de glimlach" genoemd, en dat is niet voor niets! De locals zijn zo ontzettend aardig en helpen je graag. Kunnen wij daar wel tegen als nukkig, direct kikkerlandje?  

Thailand is het land van de glimlach

6. Jaloerse vrienden 

Een ding is zeker... Jouw vrienden worden gek als je weer een story deelt tijdens je reis in Thailand. Ze gaan je vast unfollowen!  

Je vrienden gaan je ontvolgen!

7. Same, same, but different

Wat betekent dat eigenlijk?  

Same, same, but different

8. Hoe stap je in hemelsnaam in een longtail boat?

Is het jou al eens gelukt met succes? Zo'n longtailboat is niet heel stabiel en voor je het weet lig je in het water! Een gewaarschuwd persoon telt voor twee. 

Hoe klim je in een longtailboat?

9. Er is niets te doen  

Statement: "Thailand is saai en er is niets te doen". Euhmm... behalve natuurlijk de onderwaterwereld te verkennen door te gaan duiken of snorkelen, te gaan shoppen, een trekking te doen, te helpen door vrijwilligerswerk te doen, op zeilcruise , een thaiboxing cursus of bootcamp te doen... Ofzo... Nee, er is inderdaad niets te doen. 

Prachtig duiken in Thailand

10. Je zult een emmer nooit meer voor een sopje gebruiken

Heb jij wel eens van een bucket gehoord? Je ziet ze overal die kleine emmertjes. We weten zeker dat zodra jij thuis bent ook je drankjes uit een emmer wilt drinken. 

Ooit een bucket gehad?

11. Je wordt hondsdol! 

Ben jij ook vergeten je te vaccineren tegen rabies? Kijk dan maar goed uit met al die schattige hondjes, voor je het weet word je er helemaal hondsdol van!  

Puppies in Thailand

12. Full moon parties

Een hele nacht feesten om de ochtend erna met een enorme kater wakker te worden. Een full moon party klinkt geweldig, maar dat vind je de dag erna vast niet meer als je ligt uit te brakken op het strand...  

Full moon party op Koh Phangan

13. De geweldige Thaise keuken 

Gelukkig hoef je in Thailand niet elke dag Thais te eten, maar heb je ook fastfoodketens. Elke dag heerlijke curry, pad thai of geweldige soepjes, loempias of salades is toch helemaal niets?  

De geweldige Thaise keuken

14. Heimwee!  

Eenmaal weer thuisgekomen begint het meteen... De heimwee! Je wilt meteen weer terug naar het heerlijke land met vriendelijke locals, heerlijk eten, prachtige natuur... ahhhhhh, wanneer mag je weer?  

Wil jij naar Thailand?
Advies of boeken

 

Je wilt altijd terug naar Thailand 

Tags: Thailand
Lees ook
Contact