Onze tips voor jouw roadtrip in Australië

Onze tips voor jouw roadtrip in Australië

Roadtrippen in Australië is fantastisch, maar het is wel even wennen om aan de "verkeerde" kant te rijden. In de auto zit alles precies op een andere plek. Bij het schakelen grijp je naar het raam, bij richting aangeven gaan je ruitenwissers tekeer en je zal de eerste keer vast instappen aan de bijrijderskant. Lees voordat je gaat deze tips en je bent goed voorbereid voor je roadtrip in Australië.  

Kamperen in Australië

Wildkamperen is op sommige plekken in Australië toegestaan. Zorg ervoor dat je in een gebied bent waar dit mag, anders riskeer je flinke boetes. Daarnaast zijn er in Australië ook ontzettend veel goed uitgeruste campingplekken op fantastische locaties.

Freedom Camping in Australia

De app Campermate laat je overzichtelijk alle gratis en betaalde campings en vakantieparken in heel het land zien. Op de website van Campin' Australia vind je nog meer toffe campings. Reis je door Zuid-Australië, dan kan je app van Great Southern Touring Route gebruiken voor tips en mooie routes.

Kangaroo crossing the road at night in Australia

Rij alleen overdag in Australië

Misschien ben je het gewend van vroegere autovakanties in Europa, maar 's nachts rijden in Australië is niet zo verstandig. Zodra de avond valt is de kans op overstekende kangoeroes en andere wilde dieren groot. Daarom ben je ook nooit verzekerd mocht er wat gebeuren. Een voordeel van alleen overdag rijden, is dat je niets hoeft te missen van de prachtige natuur, uitzichten en landschappen (behalve wanneer je zo'n type bent die na tien minuten rijden al in slaap valt op de bijrijderstoel). 

Tip!
Als het mogelijk is om een snelweg te vermijden, zonder dat je op ongeasfalteerde wegen terecht komt, doe dat dan. Zo rij je langs prachtige uitzichten en kleine dorpjes. Je roadtrip zal langer duren, maar het zijn vaak de kleinere wegen waar je de hidden gems tegenkomt!

Australia no fuel sign

Bespaar geld op bezine in Australië

In Nederland vind je er op iedere hoek van de straat wel een, maar tankstations in Australië kunnen in sommige gebieden nogal schaars zijn. Voornamelijk in de outback is het belangrijk om genoeg bezine aan boord te hebben. Hier vind je er vrij weinig, waardoor een extra jerrycan met benzine absoluut geen overbodige luxe is. Daarnaast zal benzine de grootste kostenpost zijn van je roadtrip. Daarom een paar bespaartips:

  • Tank op dinsdag of woensdag. Bijzonder genoeg tank je op deze dagen vaak 5 tot 15% goedkoper.
  • De winkels Coles en Woolworths zijn eigenaar van veel tankstations in Australië, waardoor je vaak een korting ontvangt bij het tanken wanneer je bij hen shopt.
  • Met de app MotorMouth vind je de goedkoopste benzine bij jou in de buurt. 

Go on a road trip in Australia

Tolwegen in Australië

Als jouw roadtrip door New South Wales, Queensland of Victoria gaat, zal je hoogstwaarschijnlijk met tolwegen te maken krijgen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het betalen van tol als je een campervan in Australië huurt. Zorg dat je zeker weet waar je naartoe gaat en of je op je route langs tolwegen komt. Dat doe je gemakkelijk via de app Australian Toll.

De tol op Australische tolwegen wordt automatisch aangerekend. Je hoeft dus niet halverwege bij een tolovergang te stoppen om te betalen bij een kassa. Zodra je je campervan hebt opgehaald in Australië zal je een visitors e-pass moeten aanvragen die dat allemaal voor je regelt. Op Transurban Linkt lees je hoe dit werkt.

Roadtrip met een Mighty Campervan in Australië

Boek jouw campervan

Niet iedereen zoekt hetzelfde in een campervan. Budget, behoeften en het aantal personen waar je mee reist zijn factoren die invloed hebben op de campervan die je kiest. Wij hebben campervans in alle soorten en maten geschikt voor twee tot zes personen.

Aanbevolen: Mighty Highball Campervan - 3 personen

vanaf 99
Aanbevolen: Mighty Highball Campervan - 3 personen
De Highball campervan is een populaire campervan voor roadtrips in Australië. Hij is geschikt voor twee personen, heeft een keukentje en een extra slaapplek én is voordelig!
Meer info
Lees ook
Contact